Oktober 19, 2013

Wawa Zainal, Please, Cukuplah Mengeluarkan Kenyataan Berunsur Tidak Bijak Untuk Menjernihkan Keadaan!


Statement Satu

"Buat masa ini, saya belum lagi berhijrah sepenuhnya. Saya masih belajar dan cuba mendalami ilmu agama. Kalau saya keluar, mungkin saya akan pakai tudung. Namun, jika ada tawaran lakonan yang memerlukan saya membuka tudung, saya akan buka."

"Namun, saya akui, memang saya selesa bertudung dan berhasrat untuk ke arah itu. Mungkin sedikit masa lagi."

Statement Dua

"Sebenarnya saya mengandung pada Disember 2012 tapi kami dapat tahu pada Januari 2013. Jadi pada waktu itu kami percepatkan proses kursus kahwin dan sebagainya."

"Kami minta maaf kerana telah berbohong selama ini. Kami berbohong kerana bersebab. Anda juga tahu pihak pengurusan akan memarahi saya jika mereka dapat tahu saya bercinta, apatah lagi bila berkahwin. Saya berbuat macam ini sebab menghormati kontrak dan ya, saya memang takut dengan David Teo."

Kesimpulan;

Ada sesuatu yang tidak kena mengenai sistem pendidikan di negara kita apabila kita melahirkan individu yang mampu mengeluarkan statement yang diharapkan mampu menutup kontroversi tapi sebenarnya sedang meruntuhkan satu per satu maruah gadis Melayu itu.

Tolong lah kaji balik kenapa orang kita camni....tolong.

20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Muka cantik otak tak brp nak cantik

onlajer berkata...

hehe mana kau dapat statment ini tot?.

Gagak Itam berkata...

Takut dengan David Teo, tapi tak takut dengan Allah. Hebat David Teo ni ye..

Tanpa Nama berkata...

Tak guna muka cantik tapi bodoh,nampak sangat tahap kecerdikan...kalau tak silap is aeril ni ada study medic dulu...kalau salah tolong betulkan...

Tanpa Nama berkata...

hahaha..tot, benda2 bodoh cenggini dah jadi biasa dah kat celeb2 di malaya. (yg aku pelik, ramai pulak pengikut diorang!)

hahaha yg penting, jgn pedulikan diorang. fuck it! jaga keluarga sendiri sudahhhhhh.

Tanpa Nama berkata...

si cantik tnpa otak......bodoh...rezeki bukan kt tgn david teo la....xtau nk ckp apa...hepi fakap la...

Master Yoda berkata...



Cuba WAJIBkan bebdk Melayu (kalau ikut definasi Perlembagaan Malaysia, Melayu = MuslIm) form 5 yg ambik SPM tuk subjek Pendidikan Islam dapat gred A- (minimum)...

Bwh gred B, gagal SPM...kene repeat balik...

Ni tidak, GAGAL BM, SEJARAH, MATH Moden, kene repat SPM, GAGAL subjek agama, okay, blh dpt sijil...

Kelakar siot... Hahaha...

kalau ni pun tak ubah, tgu je la Wawa Zainal junior, Wawa Zainal super junior yg bakal muncul dan keluarkan statement yg membengapkan diri sendiri tanpa disedari

Zara Aulia berkata...

Yeahh seronok main main kan hukum tuhan..

Tanpa Nama berkata...

budak lagi ni...besar nnt tau la.

Tanpa Nama berkata...

Khidmat Negara lebih penting. Agama? Mak pak punya tonggengjawab.

Tanpa Nama berkata...

Muka perasan cantik, otak tak cerdik, bawah kena rodok menggelebeh sampai mengandungpun tak tau haram jadeh. Bodoh dan jahil muraqqab betul betina ni

jiranmafiarussia berkata...

pendidikan agama drpd mak bapak pun penting jugak mantot supaya tak lahirkan anak gadis yang tersasarrrrrrr. ye dak?

Cik Puan Rara berkata...

Mmg bodddddohhh.

Tanpa Nama berkata...

Cantik saja tapi..hermmmm...

Tanpa Nama berkata...

Comel2 orang sabah/serawak ni yea..

Harap mereka belajar dari kesilapan dan tidak mengulanginya. Payah nak jaga diri bila iman lemah dan iblis syaitan selalu mengoda. Manusia la kan.. dia pon manusia biasa.

Berdiam diri lebih baik dari buat kenyataan yang membodohkan diri sendiri. Tapi kadang kita pon tak tahu kalau akhbar "buat cerita" yeala zaman orang jual "gossip" dan cerita sensasi untuk carik makan. Nanti tak pasal kita pun dapat share makan daging busuk kat sana..

Carlos Santiago berkata...

kenapa kenapa kenapa.

aiyarkkk

Hujan Malam berkata...

saya setuju dgn Master Yoda

Tanpa Nama berkata...

still takleh lawan statemen pak menteri....khelass... (lari tajuk)

Tanpa Nama berkata...

kawan2, do not play as a god.
by any means DONT JUDGE.
u just never know who will eventually end up in heaven or hell. subhanallah.

Mrs.Critical Thinking berkata...

Siapala kita nak menghukum manusia yg membuat kesilapan? Org2 yg comment tu pun tengokla cara mereka meluahkan pendapat sangat beremosi dengan kata2 yg kurang sopan.

You can't live a positive life with a negative mind.