November 10, 2009

Kursus Kahwin Yang Menaikkan Nafsu


Weekend hari tu aku pergi kursus kahwin.Secara overallnya ok la,walaupun entah berapa kali aku terlelap.Bila pagi aje aku akan terlelap,makin ke petang aku makin bertenaga.

Banyak la jugak benda yang aku dengar daripada beberapa orang penceramah yang merangkumi pelbagai bab macam akidah,prosedur perkahwinan dan sebagainya.

Aku cuma terkejut sebab ada satu Ustazah ni.Dia muda lagi,30 lebih kot umur dia.Sepatutnya dia cerita pasal benda lain,tapi untuk 2 jam tu,sepanjang ceramah dia,dia hanya cerita pasal satu benda.SEKS!

Aku suka tajuk tu.Tapi,bila yang dok mengilai ketawa dan bercerita tu bertudung dan bergelar Ustazah,aku pulak yang jadi segan.Dah lah semua benda diceritakan dan setiap ayat "horny" yang akan diucapkan Ustazah tu,dia akan kata "Saya bukannya nak cerita pasal benda kotor..tapi..."

Cthnya : "Saya bukannya nak cerita pasal benda kotor..tapi...lepas balik kerja,penat tu,isteri ajak la suami masuk bilik,buat la berapa round pun."

Apa point kau Ustazah?Kau punya tajuk pasal AKHLAK!

Sambil menahan ngilu sebab Ustazah tu ayat2 dia agak grafik,aku punya imaginasi dah jadi lain.Aku mula terbayang macam-macam.Masalahnya...aku boleh pulak terbayangkan tengah buat projek dengan Ustazah tu pulak!Hahaha.

Nak buat macam mana...
Kalau Ustazah pun boleh sebut "KON*K" dalam kursus.Serius shit aku segan.Yang perempuan tah macam mana la diorang rasa.Lelaki boleh la gelak2 jugak.Aku dah baca Kama Sutra masa aku 14 tahun,Permata Yang Hilang masa aku 15 tahun.Aku tau la nak bezakan lubang telinga dengan lubang ehem-ehem.

Dan syllabus kursus ni.
Apasal mulakan dengan benda happy dan akhiri dengan benda sedih (perceraian).Macam tu ke cara nak bina mood orang2 nak kawin?

31 ulasan:

Obefiend Weiland berkata...

seks sebagai lawak?

patut la berjuta baby tepi jalan. patut dia sebagai ustazah serius sikit cerita pasal seks. ajar yang betul and what not. ni buat lawak lak. isk isk. patut la meleis banyak cerai la ni. ade ke balik kerja terus seround dua. badan peluh.kaki penah. celah kangkang berdaki.. apa la ustazah

tak mau la aku pergi kursus camni. aku lagi arif pasal seks dari ustazah ni rasanya

HAHAHAHAHA

azza berkata...

salam..
ermm blh bgtau tak kursus tu kat mane? hahaha sori gurau je...

klu cerita secare general ok lagi,tp klu dh masok bab2 graphic siap layout extravaganza tu, agak over kot...

psl perceraian tu, mungkin satu peringatan je...mmg sedih.tp nak ingatkan & kena bgtau mcmner perceraian tu berlaku. kadang2 sblm(or selepas) akad,diberitau psl perkawinan n perceraian jgk...so i think its juz a peringatan. I dunno, i havent gone through it yet.

pizlimw berkata...

Kalau dia cerita secara serius, aku jamin 99% orang akan tidur..

puteri_kebayan berkata...

macam tulah ksus kawen..
majoriti semua tmpt camtu..
mengarut je lebih
msj xbyk pun sampai kat pdgr...

iela berkata...

tu dikira sebagai akhlak suami dan isteri jugak kot.. hahaha...
apa la ustazah tu. tapi saya dulu..takde plak diaorg bercerita benda2 mcm ni..ok jer..

'AQILAH berkata...

uit...malunyer nak pergi sana...tapi nak kawen...

Blood Seeker berkata...

yarabbi......ko pun apa lagi, marah la dia balik!!

Tapi...aku akui, kebanyakan ceramah yg aku pergi kat Kelantan banyak unsur2 lucah dan mencarut, aku dah lali dgn bende nih.Yang bestnye, ceramah akan menjadi bertambah sedap didengar. Setuju x??

iskandar berkata...

Tot,

Aku rasa few months back kan jadik isu pasal penceramah over dok citer bab sex, even masa aku gi pun, bole tahan gak ustaza tu dok citer, tapi dia pun aku rasa dekat 50, tapi ko nyer kes, ustazah 30-an citer mcm tu, mmg terbaek la. wakakaka...

Pasal perceraian tu, aku rasa semua orang kene tau la. Aku still tak faham, naper dia susun itu yang akhir, even masa aku sekolah rendah pun, sekolah agama aku belajar munakahat. sempat la 2 tahun, tahun pertama munakahat citer pasal yang best, then tahun kedua, citer pasal cerai, taklik dsbgainya. Mungkin itu dah sylabus dia kot.

Well, belajar tentang cerai tu still ok lagi, aku tak tau tunang ko orang mana, tapi kalau Johor, hari ko bernikah, ko kene isytihar lafas taklik, tak semua negeri buat, tapi kalau ko kene buat, masa ko baca lafas tu lagi sedih. Seolah2, seawal saat pertama ko bernikah, ko dah berfikir untuk bercerai dgn lafaz tu. Well, bende tu still dibincangkan, sebab tu tak semua negeri amalkan.

As far as i understand, bende tu untuk womens good gak. In case kalau husband tak balik berbulan2 tanpa sebab, husband menyepi bertahun2, or andai suami mendera isteri, still ada baiknya, cuma masa melafazkan, itu yang sedih.

Tanpa Nama berkata...

mesti ustazah tu tengah horny
wakakakakakakakaka

ada maya berkata...

dalam perkahwinan, memang camtu aturannya. benda happy dan sedih perlu dijelaskan dengan terperinci sebab tak semua orang tahu pasal ilmu nikah dan cerai ni. :P

kyo_9 berkata...

ustazah tu baru lepas buat projek kot pagi tuh..
padan la happy semacam jer~

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) berkata...

err, ostazah 30-an? sungguh laa ko pon telah membawa aku ke dalam imajinasi aku sendiri.

tapi btol gak, kalo straight je, ramai yg menguap nanti. ko pon mule2 menguap jugak kan tot? keh keh keh.

kena selang seli laa. cuma kes ko neh, tak sesuai laa ustazah berumur gitu bercerita secara grafik. sbb most of jantan2 lebih kurang mcm ko gak tot, imajinasi tinggi (aku pon)

bab cerai tu nak taruk bile? masa mula2 ke, tengah2 syok citer 2-3 round ke, atau akhir gak yg paling afdal? ntah aku pon tatau nak komen sbb aku pon lebih kurang mcm azza gak (kenyit2 mate sikit).

peace!

asri berkata...

Aku rase cerai better start awal2..at least bile penceramah cerita kebrukan cerai n then go to kemanisan kawen ke pe org akan takut or benci bercerai.

lg better dari ko bg benda besh n option nak lepas dari perkahwinan.

yem berkata...

dengan ustazah..

aslina berkata...

tu la.
aku pun rase setuju gak ngan asri tuh...

tak pun cerai tuh letak cam lepas 30 minit introduction ke...ok la jugak...

selalunya orang akan ingat bende2 yang last skali lepas pegi mana2 ceramah, eventho tengah2 tu ade yang lebih fun (macam kes kau lah)

sebab tu agaknye kes bercerai meningkat kat mesia nih...

apsal kene gi kursus kawen arhh? org dulu2 takde mende tu pun elok bahagia sampai akhir hayat.

huhuhu...

affuan berkata...

Aku suka ustazah tu.. HAHA.

mArc berkata...

Ustazah pun manusia gak..hahahahahahaha

Nuai Personal Blog berkata...

topik penceraian itu bagus & sepatutnya diketengahkan. banyak org yg da kawin pun xberapa clear lg pasal isu penceraian ni. contohnya tempoh idah, cina buta, dsb.

tapi aku cukup bersetuju dgn keslambaan ustazah ko tu time kursus tu. time aku kursus xde la begitu open sangat. paling off topic pun pencramah tu buat lawak spastik la. tapi berkesan menghilangkan ngantuk

julietANNA berkata...

haha.choi ahh kursus mcm ni.
ada ke patut =.='
kaum-kaum pompuan yang pergi tu pn mesti malu-malu.adoi.

erk!bab yg imagine tu takleh blah.haha.sempat lagi,padahal tgh ambek kursus kahwin tu.ko punya awek/tunang tak marah?HAHA.

mytheorem berkata...

ni yang rasa nk gi admin kursus nikah ni...

well..beri peringatan masa2 akhir...
depend la pada sesetengah org.
ak xkisah sgt kalau nk citer psl nikah ni akhir ke awal..

but..kenapa ada org kata sijil kursus kawen ad yang laku untuk 5tahun,then after dat sijil xley pakai..ye ke?

A kop berkata...

Jgn ko bygkan ko buat dgn Edward Cullen masa tu dah la...

Tanpa Nama berkata...

wasap mantot.kite boleh take things in two different ways - positive or negative.we choose.and kau take it easy je la kursus tu.camane syllabus die pun.amik mane yg kau rase bergune.after all,ending dgn penceraian ke tak,kau tetap nk kawin.the reason kau dtg kursus pun sbb nk kn 'lesen' utk kawin.maybe kursus yg kau attend tu die letak ustazah yg horny lebih.time aku,ustazah die bosan je.

cheers~

Tanpa Nama berkata...

ustazah tu ingat die dh kwin, die sorang penah buat kot, so die nak kasi korang terliur sket, die tak tau budak2 zaman skrg dh expert,

tapi kursus kwin byk yang macam tu, cite seks je.

Ko tak ckp ke kat ustazah tu, yang ko dh terimaginasi kan die ms ceramah td?

PUTUBAMBU berkata...

ish..malunya..!

tapi tulah..kebykan kursus kahwin begini...

ada tu..buat syarat jek...

Amirul berkata...

Kesian ustazah tu,tak pasal2 kene hentam,hahaha...
Senang jerk....takkan ada penceraian jika tiada perkahwinan,jadi....takkan terus2 nak cerita tentang penceraian kot...
macam pelik jerk....

Persoalan...
Perlukah Kursus Perkahwinan?

Harris berkata...

Hmm..Tetibe rasa nk gi kursus kawen sok..Kui!Kui!Kui!

heatonxp berkata...

Kalau ada sesiapa yg belum pergi kursus kawin saya syorkan anda pergi. Sesuatu yg sangat berguna utk masa depan rumahtangga. Percayalah,ramai org yg masih tak tahu mengucap 2 kalimah tapi nak kawin(elok suruh org cam ni kawin ngan berok). Lepas 2 tiap-tiap hari nyanyi lagu org putus cinta/kena tinggal kekasih mcm org bodoh(kata-kata itu DOA).

Bab ustazah ni, bagi saya dia cuba menyampaikan sifat wanita/suami natural yg sepatutnya berlaku. 87% kes penceraian yg tak ditulis/disampaikan dlm mahkamah dan sebab suami/isteri carik lain ialah berkaitan SEKSSSS!!! DiSebabkan malu dgn pasangan rumahtangga rosak, sedangkan bukan buat dalam stadium kasi org tgok(kalau org tgok pun muntah kot).

Tapi bab melawan laki,x tutup aurat,G dangdut,x puasa,x sembahyang tak pulak malu ngan tuhan. Inilah sifat manusia yg sombong dgn Allah, menolak nikmat tetapi membuat kemungkaran.

Lain kali tanyalah bab kawin 4 kat ustazah tu, baru best, lpas2 tanyalah leh tidur skali 4 ker? Tgok ustazah tu tiun lari tak..hehehe

niEZyl0C0s berkata...

hahahaa..lawak laa h0mie p0st kau..
n yeah..t0 be h0nest,aku pun tak penah lagi attend kursus kawin nie..
n bile baca p0st kau pasal kursus kawin nie,apu pun tetiba rasa segan n a bit terkejut laa pulak..hahaha :D
ye laa..kalau kite yang lelaki nie dah rasa segan,ape lagi yang perempuan..hahaha :D (macam mane laa pulak kursus kawin yang akan aku attend nanti..-tapi tak tau lagi laa bile..hahaa)

MrJayy berkata...

sekarang kursus kahwin dalam 2 hari. lepas ni, dgr cite, kursus kahwin akan jadi seminggu pulak.

jemari seni berkata...

trend kahwin masa skrg nie....
kursus perkahwinan
situasi: sekadar melengkapkan syarat untuk berkahwin...kalau x dpt sijil kahwin xleh kahwin..."malasnya nak pergi, 2 hari pula tu, mesti mengantuk" (dlm hati berkata2)

pengajaran: sepatutnya apa yg hendak disampaikan oleh penceramah itu perlulah kita mengambil perhatian walaupun apa yg cuba disampaikasn itu agak "mengarut" tetapi perkara itu sering terjadi pd kita zaman sekarang nie..jadikan itu perkara positif untuk iktibar dan pengajaran bg kita....

bg sy kursus perkahwinan tu adalah satu titik permulaan dan ilmu2 basic dlm perkahwinan...yang perlu di titik beratkan..apa2 pun selami lg ilmu2 ttng perkahwinan supaya tidak terjadinya "perkahwinan singkat"

*peringatan untk dri sy sndri dan rakan2 sume (^_^)

mE berkata...

dia tak nak orang tertido kot dalam ceramah dia tu..patut la dia meraban macam tuh....

tapi nak tak nak kena gak g kursus kawen..sijil tu wajib sblum kawen..hmm..

pasal silibus tu?
dia nk ikut kronologi kot..takkan cerai dulu baru kawen?hehe