November 28, 2009

Lemas Dalam Lurah Dendam Yang Dalam


Aku seorang die hard fans cleavage.Cleavage dalam,cleavage sempit,cleavage rata,cleavage luas dan pelbagai lagilah.Aku rasa semua lelaki juga adalah peminat cleavage,termasuklah juga Perdana Menteri Malaysia.Lihat saja isterinya.

Jika cleavage ditutup,ini akan menyukarkan penglihatan.Bila aku pusing-pusing shopping kompleks,banyak baju yang menonjolkan cleavage dijual merata-rata.Basic ekonomi adalah;

"Bila banyak permintaan,barang itu perlu disediakan untuk memenuhi pasaran untuk memaksimakan keuntungan"

Jadi,pada aku,baju yang menonjolkan cleavage banyak permintaan dia.Sebab tu dia banyak kan?

Aku selalu tertanya-tanya,kenapa perempuan suka pakai baju menampakkan cleavage?Adakah sebab diorang memang NAK menonjolkan cleavage diorang ataupun sebab lagi banyak baju yang dalam market menampakkan cleavage?Adakah market yang mengawal citarasa baju perempuan atau perempuan itu sendiri suka menayangkan dada kerana cuaca Malaysia yang panas?

Kenapa hanya baju perempuan sahaja yang terdedah?Kenapa tidak banyak baju lelaki yang mendedahkan tubuh lelaki?Paling kuat pun baju yang berlubang-lubang yang selalu dipakai Jehan Miskin.Bila seorang lelaki pulak suka mendedahkan tubuh badan diorang,lelaki itu bukan lelaki straight.Maksudnya,dia separuh-separuh,ada gen perempuan lebih dalam badan dia.

Kalau kita ambik macam tu,maksudnya,gen perempuan memang membuatkan seseorang perempuan itu suka mendedahkan diri dia,sebab gen itu berjaya mengubah lelaki ingin mendedahkan diri dia.Haha.Ramai yang akan maki aku lepas ni.

Apa kesimpulan aku dapat?

Aku suka cleavage.Lelaki suka cleavage.Jangan tunjuk dekat kami,nak tunjuk kat laki,tunjuklah sepuas hati!Kaum lelaki pula dinasihatkan agar tidak gemar menonjolkan tubuh badan,kerana hanya golongan "auww" sahaja yang gemar menonjolkan tubuh badan.

Dalam hidup lelaki,tidak mungkin akan wujud istilah "cleavage overload" kerana setiap cleavage adalah unik dan indah belaka.Mustahil seseorang lelaki akan berkata,"Dah lah,muak aku tengok dada perempuan!"

Sama ada kaum wanita itu ingin memastikan cleavage mereka kekal unik,terlindung atau tidak,itu terpulang kepada pandangan masing-masing.Cuma aku nak tanya,

"Adakah memang naluri perempuan gemar menayangkan aset mereka?"

24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tot aku rasa memang betul ar,pompuan mmg ade naluri tu.maybe pasal nak attention kot.

tot,aku cadangkan kau buat lah review cite taubat jalang tu.aku tengok trailer dia pun aku dah seram.camne la bley lepas kat malaysia.

izzat berkata...

lama tak ada entri lucah lucah.

luc luc (separa lucah).

haha.

AuRorA DiAnA berkata...

nope
xsemua pompuan cmtu...
pompuan 'terlampau pandai' jek suke dedah cleavage

bellar0ssa berkata...

ouh mantot.xsume begitu la..mmg ade yg rase hebat sgt smpi nk tarik perhatian jantan.smpi buat diri sndri jadi betina.. kdg2 bkn kaum laki je pelik..aku ni yg pompuan pon mmgla pelik gile ngn pompuan2 begitu..tahlah..betollah ko ckp kot.permintaan byk..so byklah yg menjual..klo g kdai2 mmg payah nk cari yg bertutup..cube cari yg xckop kain.melambak2...kalo kain perca..sambung2..aku pon leh buat..

kakjahdodol berkata...

yup memang aku akuilah market skrg semua baju senteng2, nak cari long sleeve pn kadang bucu2 kedai je. tapi ape guna ade otak. kita mahukan penyelesaian, bukannya tahu komen dan beri alasan je.

nik berkata...

sebagai lelaki sejati, aku pun suka cleavage mcm ko tot!haha
tapi aku ada satu persoalan, kenapa penayang cleavage tu nak marah/pandang slack kalau laki tgk cleavage dia? by right dia tak patut marah la sbb dia yang nak tayang, btol tak?

gaban berkata...

Aku pun suka cleavage.pantang sape tonjolkan kat aku mata akan pandang..salah aku ke pandang?atau salah dia sebab tnjuk kat aku?ari tu naik ktm ada satu awek 2 baek punya baju dia smp nk terjulur keluar betik dia.aku nak kena tegur ke?nak2 aku plak yang kena maki.baik aku dan 'adik' aku berseronok,haha..aku harap akan bnyak lagi kedai yang akan jual pakaian2 hot camtuh

Amirul berkata...

hahaha.....
aku nak tambah sket,pasal ASET wanita...
yang terang2 terdedah tu 1 hal lah,
tapi yang aku nak cakap kat sini,
yang pakai tudung,pakai long sleeve KETAT dan seluar KETAT...camne ek?
pada aku itu cukup untuk menampakkan susuk tubuh....maka dengan secara tidak langsung ia telah menampakkan segala aset yang berharga dalam diri mereka....


*aku tengok jek...... :p

AbdullahUmar berkata...

pas nih tot, ko kene bwat kempen.. kpd sumer laki, ko galakkan diorang pandang ngan mate buntang,pastu dekat2 kt sumer cleavage pmpwan... bia esok pmpwan tuh tkaa pki jubah!!! tu jerh care nyer

adottbusuk berkata...

ouch! kadang2 aku rase beruntung aku seorang pompuan yang 'bermata liar'; sebab dpt mengingatkan aku ngan aurat aku. haha! tak dinafikan, aku yg pompuan pun kadang2 (okay, bukan kadang2, tapi biasanya!) tak ley tahan tengok pompuan2 lain yg menonjol2kan aset diorang. aku yg pompuan pun takleh tahan nak tgk cleavage merata2, lagi kan lelaki! duhh~ atas sebab tu la aku jaga aurat aku sebaiknya sbb takmo laki pandang aku ngan pandangan liar. malangnya, macam lelaki lain gak, aku tak dapat menahan mata daripada memberi markah kpd cleavage2 yg ditayangkan!

p/s: err.. kalu pompuan tgk aurat pompuan, dose tak eh? ;P

AbdullahUmar berkata...

haha, erm, adottbusuk, aurat pmpwn ngn pmpwn kawasannye dari pusat hingga lutut, xder mslh kalo nk tgok cleavage tuh.. tp kes ko nih, plek sket.. kalo benafsu laa tgok.. x bley gak ko tgok... nti jdk laen nti..

hoya berkata...

alah perempuan yang pakai tudung tapi still dedah nampak dada tu pun sama je dgn yang pakai cleavage... dah tu pulak tot nanti kawin ko carik baju pengantin pompuan yang boleh tutup ... zaman skrg ni baju pengantin sume pakai lace2 aje yang nampao bahu dan lengan... kat kedai kata still boleh pakai tudung....dah kalau mcm tu pemakaiannye... baik takyah pakai tudung trus...

adottbusuk berkata...

hak2! kepada abdullahUmar.. sesungguhnya hati aku tetap kepada lelaki sejati. aku ske usha orang jek. takde benafsu aih! g pun seliar2 mata aku, mata aku tetap kalah ngan mata lelaki kalu bab2 cleavage niyh, aku rasa? btoi tak? hihihi!

gaban berkata...

Untung jd adottbusuk leh pandang tanpa rasa bersalah.tp btol kt abdullahumar 2 jgn bernafsu sudah.haha..btw aku lelaki sejati.ha3

Tanpa Nama berkata...

mak oii lurah tetek dia..mintak nyawa siot!!kat stesen tv gomen lak tuh..

AbdullahUmar berkata...

aihh.. bese laaa kn stesen RTM tuh, radio malaysia 'ISLAM' tuh... apo nk plek nyer??? Kter kene laa 'sokong' jer aper kerajaan buat?? tol x??? adot, ak rase btol laa aper ko ckp tuh.. hak3...

Abdull Khair Kamaruddin berkata...

Arghhh. pening2? "cleavage overload"!!! tolong!!!Ape dalam kepala otak pompuan zaman skrg ni eh? xpaham aku.

Tanpa Nama berkata...

sejak2 da kawin ni da x pakai baju2 nampak kOpek ni..tp suke tgk kOpek pOmpuan laen..hehe

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) berkata...

cleavage overload? wahahaha... nehi nehi...

ceri merah berkata...

'cleavage overload' = 'down blouse' ..msg2 kenalah pndai2 jga dri..mmg ptut pun kes2 rogol+liwat mngkat dr 1 ari ke 1 ari,puncanya sstgh individu dr kaum hawa sndri..sedarlah..

Tanpa Nama berkata...

memang. women are complicated and have twisted minds. kita SUKA attention sbb it makes us feel good, tapi kita taknak attention yang terlalu byk mcm lelaki tu nak makan/rogol kita. sbb tu kita marah kalau ada lelaki tenung lama2 cleavage kita lepas kita dah tayang. tgk sikit2 dah la, kita takut tau tak??

we want attention in the most appropriate amount, heaps enough to boost our self-esteem. tapi of course mmg susah utk achieve 'appropirate amount of attn' tu sbb lain lelaki, lain dia punya threshold utk buat dia teruja/excited etc. ada lelaki yang kalau tgk girls in baju kebaya pun dah stim, ada lelaki yang kalau nampak dada yang sipi2 je nak tertumpah tapi still rilek lagi. sbb sipi2 je. kena nmpak semua, baru excited.

atau boleh jadi juga semua lelaki mmg teruja tgk perempuan pakai baju kebaya, cuma sama ada lelaki tu boleh control pandangan atau tidak je. tu yang kadang2 kalau ada awek sexy lalu, stgh laki boleh berhenti dah tenung tanpa kelip mata, ada yang hanya pandang sblh mata je tapi dalam hati " wow gila kencanggg.yummeh" haha ok.over pulak.

jadi secara jujurnya, kita pompan yg kalau pakai low-cut dresses tu utk sedapkan diri sendiri je. utk reassure diri sendiri yang kita ni wanita sejati. ada barang.kerana barang2 itula yang define kita sbg perempuan. cuba tanya any girls yg flat-chested apa diorg rasa. firstly, mmg kena lempang la dulu sbb tanya soalan kurang bijak. tapi aku boleh jamin mesti ada rasa dlm benak hati at least sekelumit sense of insecurity. rasa 'kurang perempuan' gitu. sbb tu girls kdg2 nak pakai push up bra, bukan sbb nak tayang kat org, tapi sbb nak sedapkan hati. ok mungkin sesetgh mmg nak menayang kat org, tu lantak diorg. tapi selalunya utk buktikan kat diri sendiri, " hey i'm a woman too."

tapi ada juga perempuan2 yg kurang bernasib baik, terpaksa memakai baju yg low- cut sbb takde choice. mungkin sbb tinggal di negara bkn islam. especially during summer time, susah nya nak cari baju yg decent. aku pun pakai hijab, kena la labuhkan tudung bila pakai baju low-cut. last time aku balik msia, mak aku selalu tegur apsal baju2 aku byk nmpak cleavage. sbb takde choice laa! kdg2 bila dating, boyfriend aku pun selalu igtkan aku, sbb kdg2 angin tiup terselak tudung. jadi kena jaga2.nasib baik dia igtkan, kalau dia tenung, aku lempang jgk tak kira boyfriend ke pe.


jadi, tak bagus nak pass on judgements. ksian kat pompan yg insecure dgn diri sendiri smpai nak tayang aset sendiri yg sepatutnya disimpan utk suami tercinta, hanya kerana utk prove kat diri diorang yg diorg pun cantik n menarik jugak. korang lelaki, jgnla usha perempuan yg cun and sexy je, usha2 la jugak perempuan yang average, kasi drg rasa happy dgn diri sendiri and rasa accepted. baru la benda2 camni tak jadi. hehe.

Ayyman Rahim berkata...

Dia rasa cantik untuk berkongsi asetnya kepada semua manusia.

nurul huda berkata...

er saye xpenah lg pakai mcmtu!
mintk dijauhkan jadik cmtu!

Tanpa Nama berkata...

dlm semua perkara kena ada mutual agreement,

perempuan jgn mendedahkan aurat=lelaki jgn sengaja tengok aurat perempuan

barula adil! =)