November 06, 2009

Film Review : Twilight


Heheheheheheheheheheheehehhe.

Mula-mula aku gelak dululah.
Sebab masa first time cerita ni keluar,heboh gila gadis2 manis kata cerita ni best.Wow!Vampire romantik!Bestnya!(Nak muntah aku dengar)

Aku buat tak peduli aje.Hak eleh!Vampire apa hensem cam gitu?Mesti cerita jiwang karat penuh dengan adegan cium mulut dan gigit2 manusia dan vampire.Lepas aku tengok trailer dia,aku muntah kejap sebab aku tak tahan tengok romantik betul vampire ni.

Tapi satu hari tu,aku bosan.Aku donwload filem ni dan aku tengok.Nak beli DVD aku tak berani gamble.Habis download,aku kunci pintu,tutup tingkap..pastikan takde sapa yang tau aku tengah tengok Twilight.

Oh,shit.Kenapa aku rasa Robert Pattinson ni hensem?

Aku seolah-olah terpukau dengan gaya dia yang selamba dan kontrol macho.Aku hilang dalam renungan dia yang ganas.Argh.Tak boleh jadi,aku dah ada tunang.Aku mesti ingat tunang aku.Dia gadis yang baik.

Tapi Robert Pattinson kembali muncul di monitor membuatkan aku lupa pada tunang aku.Dalam fikiran aku,penuh dengan imaginasi bagaimana jika aku yang menggantikan Kristin Stewart dalam scene2 filem tu.

TIba-tiba aku tersedar.Aku tertanya,"Adakah aku separa gay jika perasaan aku bila tengok Twilight ni,aku lagi suka tengok Robert Pattinson berbanding Kristin Stewart?"

Aku call tunang aku lepas habis tengok filem ni untuk sekurang2 nya men-straightkan aku seperti biasa.Tunang aku berjaya meyakinkan aku yang aku tidak gay."Awak tak gay..cuma kadang2 awak terpesong sket,maklumlah..dulu awak sekolah asrama lelaki semua,"kata tunang aku.

"Dah jangan tengok lagi kalau takut,delete file tu cepat!Nanti kalau terconvert,saya ni awak nak campak mana?"kata tunang aku.

"Baik yang.."kata aku sambil cuba menekan butang delete di keyboard.Tapi aku tak sampai hati.Aku nak tengok lagi Robert Pattinson.Jadi,aku biarkan aje file tu.

"Dah delete?"sms tunang aku sampai.

"Dah!"jawab aku.Semenjak hari tu aku pun mula membuat countdown berapa hari lagi sequel Twilight nak keluar.Dan aku akan pergi tengok wayang sorang2..senyap2.Mungkin kena pakai topeng dalam wayang.

Rating 8/10

45 ulasan:

Other Malaysian berkata...

wakakaakaka..
aku ingatkan aku sorang berperasaan camtu.
rupenye kau juge Mantot.
wakkaka.

Miss_Independent berkata...

hahahaha..
lain kali jgn jual mahal oh

Mael Insane berkata...

hahaha, nanti tengok next episode die title new moon taw! =)

'AQILAH berkata...

bace buku lagi feeling

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) berkata...

ooh, naseb baik aku lom tgk lagi. dan tak akan nak tgk lepas ko citer camneh.

aku jenis mudah terpengaruh siot.

tapi, there's a saying, "inside every man, there's another man also"

sometimes org akan intpret kan sebagai ego laa, ape laa. tapi kita takleh nak tolak utk kata bahawa kita neh sebenarnye 'by curious' gak kadang kala...

arghhhh, tidak! aku nak pi layan jpeg pamela anderson jap.

Ladynoe™ berkata...

Hahaha. Aku rasa ni posting kau yang paling kelakar. pagi2 aku dah tersenyum sorang2.

hahahah!

[Nizt89] berkata...

wat lawak r pagi2 ni hahaha.
tak takot ke kalo tunang bace?

Jard The Great berkata...

ahaha.. lawak beb..

Tanpa Nama berkata...

wtf beb?takkan boleh cair dgn vampire tu?(sbb skrg aku pun blm tgk lg.citer ni ade je dlm pc aku.tp blm tgk lg.maybe aku akan jd mcm kau jugak?)

AuRorA DiAnA berkata...

aku rase nak muntah tgk babak romantik diorang ni...seriously bulu roma naik sambil tutup mata aku, romantik sgt...tp memang hensem la dia kan....huhuhu

.:pUbLiC_eNeMy:. berkata...

Hehehe..kelakar at bro nehh..
tp memang hensem pun si edward cullen nie..kwn aku ckp "stim aku tgk mamat nie.."

hahaha..giler..padahal dlm cte harry potter, dia xde la hensem sgt..mungkin da semakin dewasa kott..

jom tgk new moon (end of now) :)

Darus Interferon berkata...

ni posting kau paling kelakar. dan first time tergerak tangan nak komen :)

btw, bini aku pun tak habis2 nak puji Edward Cullen tu...

Tanpa Nama berkata...

hahaha...pagi2 dah bikin gelak kt opis..hensem n maha kacak edward cullen tu...cool aje kan...looking forward to watch new moon...

yem berkata...

tu la tot aku ckp dah hensem si cullen nih. so lupekan la jude law ko tu.

Jasmin Hassan berkata...

hahaha. best baca bende camni pg2. sama kes... tak nak tgk twilight sbb rasa macam cliche... tp tgk jatuh hati kat edward cullen... aku takpela kot... aku pompuan. ^_^

plainJane berkata...

hahaha...that's exactly wht my bf ckp after tgk twilight..mula2 bising je mulut dia bile I nak tgk citer tu..skali bile dia dah tgk dia lak yang sampai termimpikan edward..

good post..i hope ur not cursing edward cullen for being so howt..haha

Mantot berkata...

bi-curious...hahahhaha!geli aku baca perkataan tu!

izzat berkata...

oh shiet. mantot..

statement.statement. berbaur arash mohd..

izzat berkata...

dah2.hang pi solat jumaat lah.

Tanpa Nama berkata...

Bahasa Malaysia :

Syarikat Internasional K dengan kerjasama Parti MacroChan akan menganjurkan satu kempen jomheboh mengenai isu hangat dalam negara di sini malam ini.
Pengacara yang dijangkakan hadir adalah, mr.stanza, ah long, mr.oompa-loompa dan beberapa pimpinan tertinggi Edwin San juan tersebut.
Antara program objektif kali ini adalah mengenai isu identity dan pencarian makna malaysia


Kempen Program ini adalah yang pertama sepertinya di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda untuk menjadi mangsa! terutamanya dikalangan muda-mudi yang dilahirkan selepas kemerdekaan

- Program ini adalah 100% PERCUMA
- Anda hanya perlu mendaftar sebagai ahli secara PERCUMA!
- 100% tiada risiko kerana anda tidak memerlukan modal!


antara jadual kemuncak dalam kempen ini adalah

10:00 pagi : ucapan pertahankan Hak Melayu

11:00 pagi : pengenalan ciri-ciri pertahanan hak istimewa ini

11:30 pagi : penggunaan keris yang bertauliah keatas kaum Cina dan India

12:00 petang : acara lumba lari 100 meter sambil menendang burit kaum cina dan india

12:30 petang : upacara pengorbanan anak gadis dara kaum cina dan india kepada tuhan

1:00 petang : jamuan teh dan makan tengahari

2:00 petang : menyanyi lagu Rasa Sayang Bumiputera

2:10 petang : persembahan pentas kuasa-kuasa Melayu menangani jajahan cina dan india

2:45 petang : mempelajari kaedah mengeluarkan darah kaum cina dan india

3:00 petang : lelong daging kaum cina dan india

5:00 petang : majlis tamat




Percuma Hadiah-hadiah Menarik!

- menjana pendapatan rasuah
- membendung peningkatan kos sara hidup
- 500ml minyak jampi hak melayu
- tangkal semangat hak melayu
- diskaun kupon untuk restaurant ala melayu
- kupon rawatan percuma oleh bomoh
- keris bersalut emas untuk pertahanan
- dan banyak lagi!




Semua dijemput datang! untuk maklumat lanjut, sila hubungi :

Jabatan hak istimewa
Jalan Dataran Merdeka
512345, Kuala Lumpur
Malaysia

Tel : 03-000123456
Laman Web : www.lowyatkopitiam.blogspot.com




English :

Internasional K Corporation and Party MacroChan will organize a jomheboh campaign about latest issues in this country tonight. Expected host and appearing guest will be mr. stanza, ah long, mr.oompa-loompa
and few high ranked leaders of Edwin San juan. The main objective of thi campaign is about identity search and meaning of malaysia. This is the first campaign ever held in Malaysia. Dont miss the opportunity to
become victims! Especially among the young people and new generation that were born after Independence.

- This campaign in 100% Free
- Participants only need to register as member for Free!
- 100% Risk Free because you do not need a capital!


the highlights events of the campaign would be the following :

10:00 am : Speech of Malay's special right

11:00 am : characteristic of this special right

11:30 am : Certified usage of keris towards Chinese and Indian

12:00 pm : 100 meter sprint race while kicking the butt of chinese and indian

12:30 pm : chinese and indian's virgin girl sacrifice ceremony to god

1:00 pm : lunch and tea break

2:00 pm : singing "Rasa Sayang Bumiputera" song

2:10 pm : stage performance about Powers of Malays defeating the conquer of chinese and indian

2:45 pm : learning the method to extract blood from chinese and indian

3:00 pm : chinese and indian's meat Auction

5:00 pm : The End



Free and Interesting Gift!

- generate income of corruption
- cope with high living cost
- 500ml of hak melayu portion
- hak melayu spirit talisman
- discount voucher of malay restaurant
- free treament voucher from malay's shaman
- gold plated keris for defence
- and many more!


Everyone's invited! for further information please contact :


Department of special right
Jalan Dataran Merdeka
512345, Kuala Lumpur
Malaysia

Tel : 03-000123456
Website : www.lowyatkopitiam.blogspot.com

Mantot berkata...

ape bende ni?isk.gi main jauh2.nak tampal gi tampal kat blog2 supporter umno.

aku suka makan daging melayu aje.tgk nama blog aa.

Blood Seeker berkata...

Tot, dgn robert buleh lak ko berperasaan. Dgn Jehan miskin xde lak, kakakakak

Tanpa Nama berkata...

aku perempuan.
nape ak xde perasaan pon tgk laki tu??
sah ko gay!!

Ash berkata...

aku pun benci knyataan bahawa aku dh masuk dlm dunia vampire skg ni. aku malu ngan kwn2 aku sbb dulu berapi2 kutuk dorang fanatik twilight. skg aku pun tergolong dh..huhu

faizulamin berkata...

mula2 aku blur jap baca entri ko nih, ko ni laki ke pompuan sbb bila ko kata suka kat robert tu, robert tu kan laki?
bila abis baca semua, baru aku faham kelawakkannya! kah3x
best3x

http://faizulamin.net

kyo_9 berkata...

nasib baik ko dah bertunang~

fitriah berkata...

haha lawak la mantot.

tapi edward cullen aka robet pattinson mmg sangat handsome. terpegun terpana tgk die. weeeeee

-J- berkata...

hahaha..
terbantut niat ak nk tngk twilight...

iLOVEspeed berkata...

kenapa aku tak ada perasaan tgk si vampire tu?
does this mean i'm abnormal?

ryurisora berkata...

erkkk...biar benar mantot...

Fever Nova berkata...

oh dude...!

Z G M berkata...

huhu..agaknyer cam ppn adore angelina jolie jer kot. huhu. mmg hawt robert pattison-esp mata dia. ahahah

Gayah Lawa berkata...

Mana lagi hot antara Mantot the gojes dgn Robert Pattinson wey..??

Hee...dua dua hot..

dayat berkata...

ko ckp nak g tgk ngn aku new moon..
demit...

C kEniT berkata...

twilight mmg best....
the convernant pun best gak....

ada maya berkata...

hahaha..kelakar ko ni..aku link ;)

cikgubm berkata...

welcome to the club!!! kah kah kah, ko memang berterus terang la mantot, aku pun sama sbenarnya...

milo boyd berkata...

ahahahah papik nyer review..ko wat aku mengdonlod filem ini juga...sial!

milo boyd berkata...

yempir..mane bleh compare ngan jude law..lain league douh!!! kalo compare ngan ko bleh la..sama jambu..wahaha. Sherlock Holmes lets go tot!!!

jagong berkata...

lawak laaa ko ni...hahaha...leh plak ko ala2 sangkut ngn rob pat ni...1st time aku jmpe laki syok kt rob..mmber2 aku laen termasuk abg2 ak smue cam poyo benci twilight kutuk2 rob pat ni..ko unik gile kot.mwahhaa...tp tol la, mamat rob pat ni mmg kacak bergaye.menjadi kot watak hot vamp dia bawak... terbaek!

neway ko still lum delete twilight lg ke??

aNNa berkata...

hik~

Tanpa Nama berkata...

tpi kn brader mantot,saya x rsa pon si robert pattinson hensem....

zalizalu berkata...

gila tinggi rating movie nie...

islamik berkata...

Haha ustaz mantot percaya kepada werewolf. Apa punya pejuang islam ni?

Ko patut tgk wayang kt Kelantan, dia orang buka lampu ko tak dapatla
raba gf ko.

SEbab tu ramai minah gatal kelantan lari PAS datang ke selangor..hehe

Fatin Nabihan berkata...

sebab dari cerita ni jugak la, aku macam tau da scenario vampire..seyes, bila tgk cerita vampire lain, dah tau dah habit vampire ni..cehhh, tapi Twilight memang yang paling bez!
:)