Julai 08, 2009

FIlm Review : Transformers - Revenge of The Fallen


Jika tak tengok lagi filem ini,jangan baca.

Apakah kesilapan sebenar filem ni?
Apa yang menyebabkan bila aku habis tengok cerita ni,aku mula membandingkan Tranformers ROTF dengan Transformers The Movie (bukan filem Transformers yang first tu?)

Entahlah,aku agak kecewa.Sangat2 kecewa sebenarnya.

Apa yang aku suka?

1. Optimus Prime + Jetfire

Membuatkan aku kembali nostalgia bila teringat balik Optimus Prime zaman Tranformers Super God Masterforce bila Optimus Prime (Ginrai) bercantum dengan trak lain untuk jadi God Bomber.Siap ada kepak2 dan booster kat belakang.

2. Scene gaduh dalam hutan
Optimus Prime belasah Decepticon solo

err...itu aje.Oh!

3. Slow motion camera shot Megan Fox berlari
Terlalu banyak shot2 slow motion yang memang sengaja difokuskan dekat dada.

Yang aku tak suka?Banyak!

1. Jalan cerita bodoh dan terlalu banyak loophole

2.Apa kejadah Optimus Prime pakai 2 PEDANG?

3.Apa kejadah Bumblebee kuat?

4.Apsal The Fallen tu tak menakutkan pun ?

5.Kenapa Optimus Prime terlalu handal pulak ni?Adakah sebab dia berlatih dengan tentera2 US sebab tu dia jadi kuat gila babi?

6.Kalau makhluk asing nak tawan bumi,jangan risau,tentera US boleh lawan dan besar kemungkinan menang lawan diorang.

7.Aku tak nak tengok kapal,jet pejuang,helikopter....AKU NAK TENGOK ROBOT!

8.Sejak bila Megatron ikut perintah orang lain?Megatron TAKKAN MENGAKU ADA ORANG LAGI SUPERIOR WALAUPUN DIA TAU ORANG TU LAGI KUAT DARIPADA DIA.Dengan Unikron pun dia melawan!Apa kejadahnya dengan Pondan (The Fallen) pun dia melutut?

9.Kenapa aku rasa Megan Fox ni tak cun dan macam lelaki?Muka ala-ala pelakon porno yang mempunyai body yang sedap.

10.Mak bapak Sam tu,kenapa takde Decepticon yang bunuh aje diorang?

11.Apa point buat filem Transformers tapi fokus dia dekat manusia?Tranformers kartun pun fokus dia dekat ROBOT!

12.Jar Jar Binks = Kembar Mudflaps dan Skids

13. Kenapa Sam dengan Mikaela nak kena berlari? Kenapa tak naik aje Bumblebee?Adakah sebab kalau naik kereta scene tu jadi cepat dan tak dapat dilakukan aksi2 berlari slow motion Megan Fox?

14.Scene Optimus Prime mati yang takde meninggalkan kesan langsung dekat aku.Menangis la jugak aku bila Optimus Prime mati dalam TF-The Movie tapi dalam ni...seolah2 takde kesan pun.Sam dengan Mikaela tu pun rilek aje.

Argh!
Sangat2 mengecewakan.Bila hype untuk melihat Tranformers hidup dekat layar perak dah jadi impian dalam filem pertama,masuk filem kedua hilang semua magic,hilang semua imaginasi.Yang tinggal hanyalah sebuah filem ringan yang mempunyai plot yang bodoh dan letupan2 yang menjadi propaganda Autobots terpaksa bergantung dengan Amerika untuk menentang Decepticon.

Positif -
1. Optimus Prime campur Jetfire
2. Scene gaduh dekat hutan
3. Dada Megan Fox

jadi ....
Rating - 3/10

17 ulasan:

nik berkata...

setuju!
walaupun megan fox lelaki, tapi aku suka dada dia...

-azwanbakhtiar- berkata...

betul-betul.
pelik tengok megatron ada tuan. haha.

Tanpa Nama berkata...

hahaha...jatuh menjunam kat imdb...siap org ckp giler racist...hahaha

sepol utusan berkata...

klu askar amerika xde lg syok... ni mcm nk tnjk askar amerika handal bebeno

Master Yoda berkata...

kah kah kah...

satu komen yg bernas...

aku agak setuju optimus prime tetibe jadi power dan hebat gile...

dan lagi satu,optimus prime ni biasenye pemurah hati....bagi chance kat lawan tuk join autobots mcm dia bg chance kat Dinobots...

dlm muvi ni mcm tak kasi chance...

ni dh terlalu brutal...

siap leh ckp lagi " i rise u fall..." bile kalahkan The fallen

hahahaha......

lagi satu, design matrix of leadership dlm filem mcm tak best sgt compare dlm katun atau beast wars

just 2 cents from me

Obefiend berkata...

its a shit movie

glad u gave it the same thumbsdown too

lol

austenite berkata...

nik, megan fox pompuan la...
gosip biasala...
celik sket..jgn asyik tgd dada pompuan je..
huh!!

a w e n g berkata...

bro, chck this out. fak klaka nye review.

http://www.toplessrobot.com/2009/06/bonus_robs_transformers_2_faqs.php

EverGreen berkata...

aku suke kupasan filem dari mantot...

shoux berkata...

Wow.. awesome review.. dah nak sebijik mcm apa aku rasa.. dah la aku tak tengok pon TF1.. so bajet dapat la ke-bias-an cgi & minat katun transformers tu akan meng-bias-kan pandangan aku utk TF2 but noooo... selain dari cgi yg cun (tapi dihambarkan presentationnya sbb scene aksi semua kejap2/laju2/blur2) sad to say TF2 ni sampah la.. tgk skali dah cukup, takde apa2 pon yang menarik minat untuk tgk 2nd time walaupun kat dvd.. even megan fox's boobies can't save this one (storyline wise at least)

Tanpa Nama berkata...

Transformers dah macam pelakon tambahan aje dalam cerita ni.Askar US lagi kuat. Baik autobot tidur je. .biar askar US je yg lawan decepticon. bodo betul michael bay.

whatever. berkata...

buat filem sendiri la weh kalo byk soal.

kah kah kah.

M berkata...

alahai korang ni..tu kan muvie jer..dun take it seriously..standard la amerika nak tunjuk kuat..in reality..their army just like piece of s**t..haha

milo boyd berkata...

aku shoot film ko lepas ko kawin nnt nak? bleh la ko tgk berapa pantas perut ko memboroi hahaha

milo boyd berkata...

eh..salah komen..ok takot...takot maluuu hahahahhaha

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi bro, seluar megan fox tetap putih bersih walapun bergolek2x di tanah ketika berlari

Tanpa Nama berkata...

megan fox bukan khunsa ke dulu?