Disember 15, 2008

Wanita Atau Android?

Seorang jurutera dari Kanada yang bernama Le Trung mencipta sebuah android untuk menjadi teman hidupnya dengan alasan "Susah nak mencari teman hidup yang sempurna dan sesuai dengan dia sekarang ni."



Android yang diberi nama Aiko dimodelkan mengikut gaya wanita Jepun (ala-ala anime) dan mempunyai kebolehan merasa sentuhan,pertuturan yang agak advance dan mempunyai emosi.Apa yang menariknya di sini adalah adakah anda setuju dengan kenyataan saudara Le Trung kita tu?Benarkah tidak ada lagi perempuan yang baik?

Apa untungnya ada gelfren android -

1) Dia boleh melakukan tugasan rumah 24 jam tanpa henti dan tak akan merungut

2) Boleh melakukan perkiraan matematik yang kompleks,jadi kalau kita programkan dia supaya suka berjimat cermat,dia tak akan suka beli kasut dan handbag banyak-banyak

3) Tak pakai makeup jadi cost dah save kat situ.

4) Kita boleh programkan android tu supaya hanya membenarkan kita menyentuhnya dan boleh dilakukan "penguncian pakaian dan tubuh badan" dengan menggunakan password kerana kita tahu sudah terlalu banyak gadis melayu yang dapat dibuka bajunya dengan menggunakan password2 mudah seperti "Abang sayang awak","Awak nampak comel","Awak nampak seksi" dan sebagainya.

5) Kalau dia merajuk ke buat perangai ke,kita boleh reset dia dengan menekan butang off.

Kalau aku,isteri kita carik orang betul,suri rumah aku pakai android.Takyah nak susah2 carik orang gaji Indonesia.Pakai orang betul ni banyak risiko dia contohnya mencuri duit majikan kerana benda ni dah terjadi.

Nak pecat dia kita jugak rugi sebab ada agreement dengan ejen pembantu rumah.

Go Android!

3 ulasan:

Tora Aman berkata...

Muka tak ada ekspresi la..huhu

mArc berkata...

korang tengok kat sini : http://www.projectaiko.com/

bak kata2 indah website dier...when science meet beauty..hehe

alifmimyanun berkata...

ahah hah hah ha, sangatla sengal kenyataan ni. tapi lojik.