Disember 13, 2008

Inikah Nilai Value Di Negara Kita?


Laksa semangkuk,air bandung cincau,2 otak-otak
RM14.90

Adakah kita sebodoh ini?

8 ulasan:

nsilver berkata...

Laksa-RM2.00 cikai2 pun
Otak2-RM2.00 la, RM1 satu
Air bandung cincau-bandung dalam RM1.20 ja, bandung cincau cincai RM1.50 la

RM2.00+RM2.00+RM1.50=RM5.50

Harga dipamerkan=RM14.90

Beza=RM14.90-RM5.50
=RM9.40

hehe,bijak2..

lala berkata...

aku dah try dah makan..pakcik aku belanja..dia kaya la...
laksa dia ok la...
otak2 tak best langsung.hampeh

madumerahjambu berkata...

ceh..mahal kemain lg..xhengen nye nk mkn..suh mak masak lg sedap..hehe..

Anonymous berkata...

kalau sedap pon laksa dia, tak berbaloi langsung bayar memahal mcm tu...berdosa gak rasa kalau benda bole dapat murah tapi kita pi bayar memahal, sedangkan banyak orang miskin,kanak kanak miskin yang tak makan dari pagi sampai malam...

googler berkata...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
handmade jewelry

Anonymous berkata...

haha..mahalkan set ni? hm, sebab tu lah tauke LAKSA SHACK NI (PEREMPUAN) apa nama dia entah, mampu pakai ALFA ROMEO SPIDER! Haih nasib baikla dia ni janda tak punya anak, kalau tak kesian kat anak-anak dia duk makan duit haram hasil pelbagai penipuan dalam syarikat LAKSA SHACK yg dilakukan olah tauke dia nih. HR employee hanya mampu menutup mata, telinga tapi tak mampu menutup mulut di atas segala tindak tanduk tauke pompuan nih. kalau korang rase2 nak amik FRANCHISE LAKSA SHACK, lupakanlah impian u all! starting modal mmg murah tapi yg bakal anda dpt utk perkakasan dapur & memasak hanyalah second hand & langsung tak ikut quotation!

Anonymous berkata...

eleh..francais laa katakan...oatau org kampung perencah.

20april1984 berkata...

mahal bayar sewa kedai kot.. hahaha