Disember 30, 2008

Selamat Tukar Kalendar Hijrah

Hari itu,1 Januari 2009.

Ahmad sampai ke ofisnya lalu duduk di tempatnya.Di sebelah mejanya,duduk lah kawan dia,Ali.Mata Ali kelihatan lebam,nampak tidak cukup tidur malam itu.Ahmad menegur Ali,"Eh Li,hepi new year.Apa buat semalam?"

"Aku,semalam cam biase,memule pegi disko dengan Tina.Menari-menari sampai 1 pagi,sempat jugakla aku try Jack Daniels campur yang ko rekemen tu,balik rumah aku,buat projek.Dapatlah 3 round,pastu aku hantar Tina balik.Dia kene outstation esok.Terus aku balik,sampai rumah pukul 4 camtu.Tidur kejap pastu terus gi kerja..ngantuknya!"terang Ali menguap.

"Ko pulak camne?"tanya Ali.

"Aku pergi foam party.Kat sana aku kenal dengan sorang chicka ni,minah Melayu mixed.Aku pun belanja la dia minum2.Telan pil sebijik dua,minah tu nak berdiri tak betul.Nampak sangat baru try2.Dia punya high tu aku cakap ko,ajak aku balik rumah dia.Aku pun,apa lagi,singgah 7-E,beli kondom sekotak terus ikut dia.Ganyang dia cukup2 pastu aku tertido.Bangun2 tengok 7:30,tak sempat nak mandi aku gi brekfes terus datang kerja."

Tiba-tiba lalu pulak Mark,seorang mat salleh yang ditugaskan untuk menjadi supervisor kompeni multi nasional mereka itu."Hey Mark,happy new year man.How' your celebration man?Anything good happens?"tanya Ali dengan slang English campur loghat utara.

"Nothing major actually,just stay at home,watch some DVD's with the wife,drink some wine just for the sake of new year and then go to bed."

"Damn Mark,you should celebrate new year with us man!We are so much cooler!"





7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SALAM MAAL HIJRAH MANTOT! tanda2 akhir zaman..

kelembai berkata...

mak pak bagi duit..apa lagi..joli sakan la..ajak awek romen2..apa nak takut suka sama suka..

Tanpa Nama berkata...

apa nk takut, suka sama suka kau ckp?
Tuhan xpyh takut la?
bodoh.

jk berkata...

cantik ko nye crest

Tanpa Nama berkata...

gamba yg no dua tu anak laki datuk nazri aziz kan?

AzFaRuL berkata...

benda BIASA di malaysia.

milo boyd berkata...

mark tuh ko kan? kan kan? baik sambut ngan aku..pesta makan..slurpps