Disember 02, 2013

Malaysian vs Douchebag Bahagian 03 : Dengan Ini Saya Mengesahkan Diri Saya Sebagai Blogger UMNO Merangkap Seorang Macai

Kalau kau layan website, blog atau apa saja media yang berkaitan politik di internet, amat mudah untuk kita dapat direct feedback orang ramai mengenai sesuatu isu. Pihak pembangkang dah mula gunakan internet dari tahun 1998 bila mak aku mula try ajar aku apa yang tak betul pasal kerajaan padahal waktu tu, aku mati2 an pertahankan Mahathir dan pengikutnya. Aku memang macai 100% satu masa dulu.

Pihak kerajaan pula lambat sikit gunakan internet memandangkan diorang ada kawalan ke atas TV dan radio jadi buat apa diorang gunakan internet untuk main isu diorang. Tapi yang aku perasan, sejak PRU 12 hari tu, orang2 penyokong kerajaan ni mula senyap2 bangunkan grup2 diorang ni untuk counter balik isu2 pasal politik dalam internet.

Masalahnya, yang aku perasan, kebanyakan blogger upahan UMNO khasnya ni suka memainkan isu kaum. Balik2 semua sebab Cina dan pada diorang, diorang ni amat gembira kalau 13 Mei 1969 jadi lagi sekali. Mungkin sebab diorang ni betul2 nak membuktikan dekat aku yang parang terbang tu wujud.

Kalau kau tengok dekat Facebook, blog dan website portal berita pro-pembangkang, mesti ada sekumpulan manusia yang komen macam orang tak ada intelek, nampak benar level pendidikannya SANGATLAH rendah dan langsung tidak boleh diajak berhujah...bila diajak berhujah, puak2 ni lari.
Inilah dia douchebag2 internet upahan UMNO.

Kalau kau nak tau mana satu, diorang ni jenis yang pakai gambar awek, komen macam bodoh benar bunyinya tapi ikhlas, Like benda2 lucah dan kemudiannya komen diorang tu ramai yang like. Yang like tu pulak geng diorang aje. Kononnya nak tunjuk yang rakyat menyokong perjuangan diorang la dan pembangkang ditolak secara total.

Untuk orang yang tak tau benda ni berlaku, mari aku ceritakan kat sini, blogger upahan UMNO ni memang wujud. Modus operandi diorang adalah cuba wujudkan ketegangan kaum supaya Melayu benci Cina DAP, Melayu benci India PKR, Melayu tolak Hudud dan Melayu tolak PAS. Pada diorang ni, matlamat diorang hanya satu, pastikan semua orang sokong Barisan Nasional.

Oleh kerana golongan2 douchebag ni tau diorang ada protection oleh orang2 VIP jadi diorang ni bebas lakukan apa saja. Kau nak kutuk Cina ke kau nak pijak lembu untuk buat orang India marah, buat aje. Sebab VIP ada protect diorang. Oleh kerana ada peluang nak merasa macam mana ada kuasa, ramailah berduyun2 cuba masuk jadi Blogger Upahan UMNO ni sebab ada gaji tetap, ada imbuhan tetap dan kau boleh ada peluang jumpa dengan menteri.

Jenis orang yang diorang suka untuk jadi macai berbayar ni...adalah orang2 yang memang hidupnya terpaksa menjilat jubor mereka2 yang somebody dalam UMNO sebab mereka ni, kalau kau suruh buat apa saja, diorang akan turut tanpa berfikir. Kau tengok sendirilah macam mana top blogger UMNO ni camne orangnya...kau paham2 la.

Peluang untuk jadi douchebag berbayar dan kerjanya duduk 24 jam depan komputer post benda yang diorang dah sediakan awal2? Siapa tak nak kerja camtu?

Aku kenal seorang mamat yang kini antara top blogger UMNO ni. Aku sendiri terkejut macam mana dia boleh jadi blogger upahan UMNO padahal selama aku kenal dia, hidup dia memang agak tunggang langgang. Tak ada kerja, tak ada duit. Kahwin dah cerai. Anak, bini jaga. Pernah cerita kat aku dia susah. Terpaksa pinjam along. Beli motor sekali dengan aku. Motor rosak mintak tolong member hantarkan dia.

Aku tak pernah dengar sekalipun dia borak pasal politik. Tup tup tiba2 dia jadi antara orang2 yang menyebarkan kebencian kaum dekat blog dia. Padahal muka dia sendiri macam Cina. Ajak orang pijak kepala lembu. Ajak orang boikot itu ini.

Mungkin itu aje kot jalan dia nak keluar dari hidup susah...tapi bro, takkan lah kau tak sedar diri walaupun kau tu senang sekarang, ada blog yang guna domain '.com' dan ada gaji bulanan yang dibayar oleh VIP UMNO....kau sebenarnya hanyalah seorang douchebag?

Biarlah orang kata aku kutuk bangsa sendiri, biarlah orang kata aku tak sayang Melayu tapi aku percaya. kalau mesej2 yang bos2 kau suruh sebarkan adalah memupuk kemarahan orang Melayu terhadap Cina, aku betul kau salah. Walaupun aku Melayu tapi aku tak boleh buat sesuatu benda salah hanya sebab aku nak pertahankan Melayu!

Blogger UMNO, kau cuba tanya diri sendiri, kau tak rasa ke susah hidup kau sebenarnya sebab kewujudan polisi2 kerajaan yang tekan kau? Aku tak rasa VIP UMNO ni bayar kau banyak sangat sehinggakan kau boleh hidup mewah...tapi nak tak nak, takkan lah kau bodoh sangat bro sampai tak nak mengaku yang hidup kau, seorang Melayu, jadi lebih susah...hanya kerana beberapa polisi kerajaan yang diperkenalkan?

Kau tak ada pendirian sendiri ke?
Balik2 semua alasan kau "Anwar al-Juburi..."

Kalau Anwar meliwat sekalipun, itu bukan sebabnya kau perlu sokong kerajaan yang tindas kau. Kau tak payah join mana2 bahagian politik pun untuk ada pendapat sendiri. Aku bukannya ahli parti mana2 pun jadi bebaslah aku kutuk mana2 pun...tapi masalahnya, cilaka yang Pakatan buat takde kesan kat aku tapi cilaka yang BN wujudkan tu lah yang aku terasa....lagipun, aku tak suka lifestyle VIP-VIP UMNO ni...Diorang hidup macam raja....padahal diorang "wakil rakyat."

Berjuta2 orang rasa susah hidup diorang sekarang ni sebab kau. Kau sebarkan mesej2 yang burukkan Cina, kau ajak Melayu hina agama lain, kau suruh orang pangkah UMNO tapi kau tak sedar ke, kau hanyalah alat. Alat politician. Kau hamba. Kau ada tuan. Mana pendapat kau yang original? Takkanlah kau tak mampu nak bangkang sekali sekala apa yang kerajaan buat kalau hidup kau affected dengan benda tu?

Masalahnya, bila part laksana hudud dia tak nak angguk sebab dia ahli UMNO dan tak nak setuju dengan cadangan PAS. Kau tak nampak ke betapa crapnya pengaruh politik dalam membentuk pemikiran kau? Atau mungkin memang betul kau tak setuju dengan hudud atas pandangan peribadi? Kalau PAS cadangkan hudud, sokong! Kalau UMNO cadangkan hudud, sokong!

Pada aku, orang Melayu yang tak sokong hudud ni, senang aje, dia sokong zina dan dia suka zina. Itu aje. Mengaku aje lah "kalau hudud dijalankan saya takut saya takleh nak berzina!" Dalam bab camni, aku memang rasa stereotyping adalah tindakan yang betul.

Macam mana la kita boleh terima undang2 orang putih ni boleh cegah rogol dan zina sedangkan orang putih sendiri dah halalkan zina dalam media diorang kerana permintaan?

(Esok adalah Bahagian Terakhir siri Malaysian vs Douchebag : Bapak Kepada Semua Douchebag)

25 ulasan:

Tanpa Nama berkata...


Bro blh sy post entry ni kt FB sy?



Mantot berkata...

takyah mintak kebenaran. letak aje

Tanpa Nama berkata...

hu..hu...TOT kalau kau pegi berita semasa ada macai pakai nickname Senah..dengan Imam muda...memang penjelasannya mengarut gila..kalau kat malaysiakini lagi bersepah..nanti kau nampak comment RAO naidu...macam sial x alih2 maki maki..ahh...banyaklah lagi..cuma agak2 diaorang boleh hidup bahagia x kalau makan upah dari hasil laga2kan orang...maki orang ...aibkan orang...fitnah..dan menyokong buta2 penindasan...(dia sokong pun sebab dia dapat upah)

PaloiBinMulau berkata...

Golongan macai ni memang hujah hebat mereka apa pun "Anwar Al-Blablabla". Tapi satu yang membezakan mereka dengan lembu ialah lembu tahu kalau Anwar dijemput menemui pencipta golongan kaum muda Melayu tatap tidak akan kembali kepada UMNO. Tapi macai, pemimpin dan media UMNO tak tahu pasal benda ni. Mereka ingat Umno ditolak kerana Anwar. Oleh kerana kebebalan yg melampau mereka terus-terusan membantai Anwar tanpa mengambil kira apa akan jadi jika Allah menjemput Anwar menemuiNya esok.

Tanpa Nama berkata...

truly win! aku suka part
cilaka yang Pakatan buat takde kesan kat aku tapi cilaka yang BN wujudkan tu lah yang aku terasa....lagipun, aku tak suka lifestyle VIP-VIP UMNO ni...Diorang hidup macam raja....padahal diorang "wakil rakyat."

ni mmg btol.

Master Yoda berkata...

artikel ni kire one of the best articles yg pernah aku baca dlm blog ko Tot...

Terbaik...

Melayu (tak semua) mmg suka jadi bodoh, diperbodohkan dan akan bodoh selama-lamanya



Tanpa Nama berkata...

Seriously u think dude...the worse of the worst is here saying about others and playing pious..

Tanpa Nama berkata...

Orang melayu ni memang bodoh bahalol banggang tak tahu menilai mana halal mana haram mana yg baik dan tak baik mana hukum agama Islam dan hukum umno bn yahudi, tak reti nak pilih baik pak ulama umno atau uztaz umno sama je, jual ugama demi dunia yg tak seberapa ni.

Tanpa Nama berkata...

dua dosa kerajaan bn hri ni tarif elektrik naik dan pemmusnahan candi di lembah bujang

Tanpa Nama berkata...

Apabila seorang douchebag memanggil orang lain douchebag..

Tanpa Nama berkata...

Hero cerita 'playboy tu laki gua' zina sana sini.. Tv malaysia pun dah tunjuk zina mcm xsalah, xpayah tunggu cerita omputih.

Tanpa Nama berkata...

Yang blogger kot la dpt duit, yang dok sokong membabi buta tu caner...kesian betul...

Ni candi kat lembah bujang pun diroboh, dah mcm standard taliban dah. Taliban atas nama agama, yg Msia atas nama pembangunan, double pathetic..

maw berkata...

aku punyai kawan yang kafir,setelah memelok islam beliau lebih baik ketaatanya kepada allah swt daripada melayu yang zahirnya kelahiran islam.memang benar kata kata TGNA tidak ada bangsa dipadang masyar dan diakhirat.hudud itu hukum allah swt,kenapa dan mengapa menolak hukum allah swt?siapa kamu amat maha muliakah sampai berani mencela menolak hukum allah swt?.langsong atau tidak langsong golongan ini telah secara sedar atau tidak sedar telah pun mengiktiraf diri mereka adalah jelmaan firaun.

Zinedine Zaiddin berkata...

Masa jadi student dulu, pernah jugak terfikir nak apply jadi blogger upahan aka hamba abadi UMNO ni. Ye la, bulan2 boleh dapat at least RM 2000, makan minum transport orang bagi kalau nak pegi program mana2.

Lepas tu nak laptop, internet, protection pun diorang bagi. Segala macam benda duniawi la diorang boleh tolak kat kita. Takde hal.

Tapi pikir2 balik...alhamdulillah Allah selamatkan aku. Syukurrrrrrrr

From: Bila Karipap Boleh Bercakap

Tanpa Nama berkata...

kau meng iyakan anuwar meliwat dah kau tak kisah dia jadi pemimpin kau mantot.... jijik wei...

Mantot berkata...

kau sebut anwar liwat...

yg belah pembangkang kata najib dan rosmah bom orang. alih2 masalah tak selesai. sibuk bertekak sebab kita tak nak mengaku kalah.

kalau kau boleh accept najib dan rosmah yang didakwa pembunuh, apa salahnya aku accept peliwat jadi pemimpin aku?

aku tak iyakan anwar itu meliwat, cuma....kalau kau percaya anwar meliwat, kau perlu jugak percaya najib dan rosmah ada kaitan dgn matinya altantuya.

dua2 dah jadi kes mahkamah, kan?

anwar dah didapati tak bersalah.
dalam kes altantuya,dua orang polis tu didapati bersalah, kemudian dihukum gantung, kemudian dah dibebaskan..

katakanlah, anwar ada motif menjubor saiful sebab dia gersang dan memang main bontot...

kau cuba bgtau aku apa motifnya dua orang polis tu bom altantuya? kenapa dua polis tu bertindak sedemikian?

adakah atas alasan peribadi atau arahan seseorang?

fikir la sikit. benda dah ada depan mata. kau boleh baca semua statement yang disebut dalam mahkamah. belilah buku pasal kes liwat Anwar. semua rekod ada disebut dalam buku tu.

Baca apa yang diorang sebut masa perbicaraan. Baca statement Saiful Bukhari masa jadi saksi.

kalau degil jugak tak nak admit yang Saiful Bukhari punya statement meragukan dan kau pilih nak terima Anwar liwat...takpelah.

Tapi kau kena la terima jugak Altantuya mati atas arahan orang besar kerajaan.

barulah fair.





Tanpa Nama berkata...

rakyat tolak bn bukan sebab Anwar...kalau dah api naik ...petrol naik..tol naik..tepung gula , gst lagi..harga rumah ..kereta melambung projek gajah putih bersepah...matawang jatuh sedangkan sumber asli negara banyak..hutang kerajaan berlambak ..fitnah berlambak dekat tv3..takkan la rakyat buta2 nak sokong bn lagi..nampak fail dia jadi kerajaan kat situ..anwar liwat bapak saiful terang2 depan orang ramai pun..tetap jugak rakyt tolak bn...kerana bukan sebab sokong anwar pun..tapi x dinafikan adanya anwar & gang banyak mendedahkan kurap bn selama 56 tahun lepas..

Tanpa Nama berkata...

Kalo berhujah dengan penyokong United Malayu No Otak (UMNO) umpama berhujah dengan lembu2 dipadang rumput, otak dan pemikiran puak2 UMNO sama level dan sama taraf dengan lembu, sebab tu pemimpin dorg dapat anugerah Pemimpin Lembu 1 Malaysia

Tanpa Nama berkata...

Kiranya mantot ni super douchebag pakatan la..good2..fair la camtu..

nurulachal mamat berkata...

tambah satu lg mantot.
bajet alim lebih terer dr ulama yg ada.. spesis ni bukan je redha n rela dgn kezaliman.. kutuk alimi n daie or ulama y x separti diorg.. melayu islam.

Tanpa Nama berkata...

Macai bodoh otak letak kat jubo..orang tolak bn bukan atas sebab anwar je..bukan sebab pembangkang sekarang siapa yg mampu bagi kesenangan pada rakyat utk kurangkan beban n hutang ni?bile org bangkang cakap sokong anwar mentaliti tahap lembu apa ni?inilah yg dikatakan bebal..dah terang2 nampak bn ni salah tp tetap diagung2kan dgn quote bangang..malaysia masih aman..aman macam mana tu?kes tembak ragut samun pecah rumah banyak..memang aman?semua jenayah tu punca dari kos sara hidup yg tinggi..kerja takde bini bising anak bising..banyak mulut nak disuap..cubala pikir waras wahai taik2 umno..uda2lah jilat jubo umno sampai licin..kalian cuma dapat kerak2 je..

Tanpa Nama berkata...

Padahal diorang hanya wakil rakyat....

betul tot....camner 'wakil' boleh jd melampau....bn suck!!!

Tanpa Nama berkata...

Anon,
Otak ko jam kan?

Tanpa Nama berkata...

Aku sebenarnya pelik la. kenapa jalan-jalan kat malaysia ni tak mesra pejalan kaki. Membuatkan rakyat nak taknak kena naik kenderaan jugak. Aduh tolong kupas pasal ni.

Syafiq berkata...

Betul bro,aku ade mbr yg memang kaki minum,n penyokong tegar UMNO..die tau PAS sume tu betul tp die sokong UMNO sbb kalau PAS naik nti die xbole minum lg..aku tepuk dahi dgr die ckp camtu..yg sokong UMNO byk yg aku nmpk diorg takot losing sumthing if they support opposition party..