September 12, 2012

Pesanan Khidmat Masyarakat 12 Sept 2012


Kenapa ramai sangat orang hilang sekarang ni?

Walaupun polis cuba kata "ketakutan ini datang sebab pengaruh media sosial" tapi bila difikir2 kan balik, satu masa dulu, ada berapa cara aje nak inform orang ramai pasal kes orang hilang..paper,kotak susu,tv, macam mana nak sebarkan maklumat orang hilang pakai radio?...jadi aku rasa tak perlulah dipersalahkan media sosial kerana memperbesarkan cerita2 orang hilang kerana faedah dia jauh lagi besar berbanding persepsi negatif yang akan timbul. Awareness untuk memastikan masyarakat sedar tu sangat berguna.

Tapi, bagaimanapun, dalam hal yang tidak berkaitan dengan kes di atas, yang peliknya...kenapa ramai sangat gadis yang hilang sebab ikut boifren? Kacak2 sangat ke boifren diorang ni sampai sanggup lari tinggal mak bapak?

Kenapa selalunya bila keluar gambar boifren, muka macam mat rempit? Maksud aku, kalau nak lari sangat ikut boifren, ikutlah boifren yang hensem sket, ni balik2 muka mintak penampar. At least reputasi sebagai gadis kenalah jaga. Takkan kau nak orang tau kau mempunyai bad taste in man? 

11 ulasan:

missmuss berkata...

gadis2 yg lari ikut boipren pun bukan nya lawa sgt...ok la tu, bagai pinang dibelah 2....x ensem dan x lawa hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

ahahaha aku pn nk ckp mcm mismuss, tp xsampai ati

Tanpa Nama berkata...

KENAPA MESTI LARI...KAN PENAT JALAN DAH LE..

Tanpa Nama berkata...

kena mandrem kot

Tanpa Nama berkata...

syial..jujur gila komen "bagai pinang dibelah dua"

komen jujur mcm blog siriuss

Tanpa Nama berkata...

apa nh missmuss...beradap la skit..hormat anom2 yg mengomen dalam nh

Prince of Noob berkata...

takde apa nak heran sangat, sedangkan lelaki negro hitam legam pun perempuan2 melayu ni boleh terpedaya apatah lagi mat rempit...
btw apa yg tak beradabnya komen missmuss?

Tanpa Nama berkata...

Sorry to say, sebilangan kaum hawa akal,y pendek. Jarang yg pikir panjang2 pasal alasan,y malas nak pikir.

Bapak Mung

Tanpa Nama berkata...

Klu hensem bole la cover sikit tujuan larikan diri tuh. Baru orang cakap 'ohh hensem betul mamat tuh, patut la die lari ikot boypren die ni'.

plain83 berkata...

oii oii, ilek dlu..jgn tuduh melulu..mana tau kot2 kes die ni bebetul kne culik ke, kne attack n ditinggalkan kat memane ke (nauzubillah), kesian la kat family dia..x jd kat korang bleh la nk mengata kat org lain..mana yg ada ank pompuan remaja, perati la elok2 na...takziah buat family budak ni...

ah hua berkata...

yang pastinya boipren dia mampu bagi dia makan nasik!!

kalau tak kasi, sure dia balik rumah mak bapak untuk makan.

melayu beb.. mesti makan nasik hehehe.