September 26, 2012

Perempuan, Dalam Situasi Terbaik, Elok Duduk Rumah, Main Angry Bird


....masalahnya, bila ada orang lelaki kata benda sedemikian yakni perempuan yang bersuami elok duduk rumah, akan ada suara2 yang kata "habis tu takkan aku nak bergantung dengan suami aku aje? Kalau dia ceraikan aku? Kalau dia buat hal macam mana?"

 Aku akan jawab..padan muka kau lah dapat laki macam tu.

Orang suruh carik laki ikut kriteria yang betul tapi kau pilih nombor satu kaya, nombor dua hensem,nombor tiga cinta. Macam mana kau nak suruh laki kau semayang kalau sebelum2 tu pun dia tak reti semayang dan kau pun sebenarnya tak berapa reti pandai pakai tudung?

22 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tulah padan muka dapat laki macamtu. untunglah yg dapat laki yang baik cukup solat 5 waktu.syurga wei.

Tanpa Nama berkata...

Asah kuku main angry bird..
Jd kalu kite kawin lain pun dia x maroh..haha

Tanpa Nama berkata...

tak paham aku dengan perempuan yang tak nak duduk rumah jadi suri rumah sepenuh masa. kalau laki aku suruh aku berhenti kerja, memang hari tu jugak aku buat surat letak jawatan. impian aku dari dulu nak jadi fulltime housewife, jaga makan minum suami dan anak. tak kisahla duit untuk shopping tak cukup ke apa, janji keperluan asas hidup aku cukup.

Cik Siti Fairuz berkata...

Antara 5 keperluan yg suami kena sediakan tu... KERETA cute khas utk isteri tak termasuk ke? alahai la

Tanpa Nama berkata...

Keh keh keh...berat sebelah dan satu pendapat sempit. Mana de ompuan yg nk bersusah payah gi tgh panas membanting tulang 4 kerat. Yg kena keluar berkerja tu seme sbb ada spesis2 laki mcm korang kat sini. Yg tak mampu dari segi financial. Yg duit rumah, kereta, nurseri anak, tuition anak etc seme kena disupport oleh bini. So salah sapa? Salah korang la sbb tak mampu nak sediakan sebaik mungkin pada isteri. Isteri yg dok umah plak x wajib buat keje2 umah. Tugas isteri layan suami. So korang mampu ka...? I bet most here gaji rm 4000++ yg mmg perlu sgt sokongan bini yg ko kutuk2 mcm dalam posting atas tu.
Org tua2 pesan....listen to yr brain when talking. Ok?

Tanpa Nama berkata...

tot, ko cakap senang la. bukan takde kes masa kawin memang suami tu baik giler. solat x tinggal, hormat org tua bagai. tp bila dah kawin, isteri jadi suri rumah dia mula buat perangai. nak kata apa?

manusia boleh berubah. belum gerenti suami yg nampak baik dari segi agama sebelum kawin itu akan menjadi suami yg baik.

apapun, isteri kerja/ tak kerja kena bergantung dgn ekonomi keluarga dan persetujuan bersama. zaman sekarang bukan macam dulu lagi; isteri boleh dok rumah asah kuku, main angry bird. kebanyakan kita tak mampu berbuat demikian.

Tanpa Nama berkata...

Anonymous 1:06:00 PM,

ko boleh lah start hidup dlm hutan mulai hari nih!

Did you listen to your brain when talking?

Prince of Noob berkata...

kenapa semua anon yg komen nih...

isteri ideal adalah perempuan yg sudi jadi surirumah menguruskan rumahtangga dan sanggup hidup secara sederhana hanya dengan pendapatan suami tanpa tahap keinginan kepada material yang terlalu tinggi... masih wujudkah wanita seperti itu di zaman serba moden ini?

Tanpa Nama berkata...

Anonymous 1:06:00 PM

hormat lah suami, jgn dikutuk2. kerana dialah yg boleh buat ko boleh straight masuk syurga atau LANGSUNG xcium bau syurga.

listen to your brain when talking next time ok? blaja bersyukur.

Century berkata...

Post ni mmg nk provoke org pompuan melenting. Camni la, bila laki korang nasihatkan korang baik dok rumah main angrybird, korang jawab la 'ayang tak mau resign sbb ayang minat career ayang.

Ni sbb dulu Montot pernah explain - bininya(guru sekolah) tak resign sebab minat jdk cikgu.

Contohilah Mantot, wali zaman skrg.

Gee GTG berkata...

salam..
erkk adakah ini satu provokasi..adeh..lalala~~~

rileks~~ok??
(^^")

Tanpa Nama berkata...

abis bini kau mcm mana pulak?
duduk rumah jaga anak, masak, kemas rumah n tggu kau balik kerja pastu layan kau the whole night ke?

cakap mcm bagus je mantot ni....

Tanpa Nama berkata...

cik siti fairuz oi, tu bkn keperluan la mangkuk. tu kehendak berdasarkan kemampuan. kalau mcm tu ko kawin je dgn sape2 yg bg ko viva sebijik. slut!

nurulachal mamat berkata...

bnda ni bergantung pp suami.. nowadays kaum hawa terpaksa bekerja sbb financial x mencukupi.. even myself.. klu bg choice mmg nk berenti keje.. tp mikir dok kat putrajaya yg mmg segala hal kena bayor tpksa la kje lg.. myb dah abis bayo p.loan br berenti (hasrat dah gtau husben nk bersara awl.. nk ngaji plak) opinion msg2.. yang pentg isteri tahu batas2 dia.. hormat suami even suami pangkt lbh rndah dr kite,, bab nk cr suami yg mmg alim skrg payah..nk cr wife yg tutup aurat litup x berlebih2 dlm hiasan pun pyh.. tp suami mahupun isteri kena ada kemahuan hidup dlm syariat islam.. same2 jg hubungan dgn Allah papepun si suami kena mula dlu.. selagi suami tak pernah nk jd imam dlm keluarga.. n taktahu peranan dia sbg suami yg bkn sekdar bg duit nafkah smata... payah. isteri pun klu nk harap suami yg lead yg mmg taknak lead ke arah kebaikan adakan inisiastif sndri nk berubah.. isteri leh masuk syurga tanpa suami as long as jg diri, jg maruah jg suami n jg hubungan kita dgn Allah.. wallahualam..

Cik Siti Fairuz berkata...

what? tu je level keta kiut ko anon? viva?? kalo level viva tu yg ko cop kiut.. mmg ko yg level slut..ahahaha
viva? viva? apa barang

Tanpa Nama berkata...

setuju dgn CS Fairuz... kurang2 kereta kiut Golf TSi ke...Honda CRZ ke....

Tanpa Nama berkata...

Nak hidup kena pandai cari peluang. Post macamni memang perlu untuk dapatkan duit tambahan dari blog. Teringginnya nak tulis-tulis macamni.

Tanpa Nama berkata...

ha, btul tu. cs fairuz ni layak viva buruk je klu perangai cam super slut.

Tanpa Nama berkata...

sebenar aku rasa cs fairuz ni cute la...orgnye

Tanpa Nama berkata...

pernah jd kt mmber pd mak kwn aku..diceraikn mase umo 40s. kalo lelaki tak pe la sbb 40s pun, masih ade je yg nak. cuba kalo perempuan???
hati manusia bila2 mase boleh berubah..

b4 cerai, mmg fulltime hwife..n ade dgree. tp sbb dh lame sgt tak keje..sape yg sudi amik dgn kelayakan yg dia ade. keje bese2 boleh la..

Tanpa Nama berkata...

mak aku da pesan awal2, da kahwin nanti jangan benti kerja... tp klu future husband aku mampu nak jga n mintak aku berhenti..ak memang xda pilihan lain...hehe

Tanpa Nama berkata...

benti keje kunun.. nak kasi bulan2 pong kemut sembang nk suh bini benti keje bukan benti saja lak tu suh jadi bibik laks kat umah.. korang jantan hampesh neh sembang jer pandai.. bila ponpuan ckp pandai sket mula nk sembang sorga neraka cet poooraahhhh...