Februari 25, 2010

Falsafah Cinta 18SX - "Sayang,Abang Ingin Membeli Lingerie Untukmu.."

Ada member aku tanya aku...."apa benda paling best lepas kau kahwin?"Secara naluri semulajadinya,aku sebagai seorang lelaki akan kata :

1. "Aku bukan teruna lagi!"
2. Ada teman
3. Boleh pegang tangan jalan2
4. Tidak takut untuk berdua-duaan di tempat-tempat gelap
5. Boleh keluar masuk hotel tanpa perlu rasa bimbang

...dan macam-macam lagi benda yang best (untuk orang baru kahwin ni kebanyakannya melibatkan nafsu lah kan,hehehe)

Tapi...
Semua benda tu tak se-best satu benda yang baru sekarang aku praktikkan.Ia tidak melibatkan penanggalan baju,ia tidak melibatkan tidur bersama,ia langsung tidak melibatkan nafsu serakah yang dahaga.

Apa yang paling best pada aku lepas aku kahwin?........Salam tangan isteri dan cium kepala dia lepas solat jemaah dengan dia.

SERIUS SHIT itu adalah satu moment yang aku rasa SANGAT SANGAT SANGAT BAHAGIA.Aku tak tau la korang rasa benda yang sama ke tak.Moment tu mampu membuatkan aku yang "tak berapa rajin solat" BERSEMANGAT nak solat.Waktu tu,perasaan marah dekat kerajaan,hangin dengan majikan,bengang dengan sesiapa pun hilang.Seolah-olah ditarik masuk ke dalam satu ruangan yang sangat mendamaikan hati dan jiwa.Aku mula paham apsal member2 aku yang dah kawin suruh aku kawin.

Dan aku berharap jangan lah pulak selepas ni wujud trend "Boyfren mengimami Gelfren" semata-mata nak mencuba dan merasai apa yang aku bagitau ni.Berzina tu memang la best kan...tapi hati tak tenteram buat apa?KAHWIN BANG!Setakat memuaskan nafsu tapi tak rasa kasih sayang,takde point dalam kehidupan.

Selama ni aku hanya fikir nikmat kahwin tu akan datang bila kita tak berpakaian dan kepenatan.
Aku tak pernah sangka kebahagiaan tu lebih hebat datang bila isteri aku bertelekung.

54 ulasan:

milo boyd berkata...

aaw..sweet! :D

~ Muhamad Nor Haqim ~ berkata...

serious best :D

crayon berkata...

kakakakakka.. gila romantik abangku ini..

Tanpa Nama berkata...

cinta berlandaskan islam mmg best..

Tanpa Nama berkata...

from didiyana..i setuju sgt2

[Nizt89] berkata...

wah huhu terharunye baca pengakuan ikhlas ni huhu~

buruhKasar berkata...

depan bini semayang.
blakang bini smayang tak tot?

Ejamaria berkata...

alhamdulillah... Islam mmmg menjadikan cinta itu indah... (teringat filem ayat2 cinta...syahdu...)

Tanpa Nama berkata...

tot,

sbrnye ko kene pegi smayang masjid tot.

ko paham kan?

Xora berkata...

ayat terakhir tu meruntun jiwa ok bang~ :D

Dashing Days berkata...

thumbs up utk entri sweet like sugah ni mantot heee

Neronite berkata...

the best!!...perkahwinan pelengkap hidup...gua belum lengkap...cis!!

Jasmin Hassan berkata...

betul. sangat setuju. as a new wife I also feel that way... and yes, menjadikan yang kurang rajin solat jd bersemangat. :)

CAHAYA berkata...

nice. sangat sweet. terus aku suka!

saya yang suka menulis - SHAHIRA - berkata...

tibe-tibe aku rase cem nak kawen lak..

Framestone berkata...

bro besa je jd iman untuk gurlfriend2 n tunang huhuu

he..23x peace... belum lagi untuk bakal mak mertua, abg ipar akak ipar n bakal anak buah he..23x

BroFramestone Blog

Yunus Badawi berkata...

salam kenal.

Mungkin itulah sebabnya pahala 2 rakaat org berkawin lebih dari 70 rakaat org bujang.

Nice observation Bro.

Mak Su berkata...

so sweet :)

starsyeea berkata...

speechless...(^^,)

nice n3...

<>

hahaha...

starsyeea berkata...

speechless...(^^,)

nice n3...

~~ aku blushing ni pehal?? ~~

hahaha

BeMiE berkata...

ni yg rase cam sekarang jugak aku nk kawen.. heheeh

Othman Juliana berkata...

ok. aku kena kawen (-_-')

Aini berkata...

Sweet.. Nak kawen juge.. =)

Aus berkata...

ni yg nk kawen awal ni..
hahaha

UglyPooh berkata...

mudah2an cepat dapat jodoh ..amin

ber_u_wang berkata...

anda dah temui kebahagiaan...

Tanpa Nama berkata...

SETUJU......pas solat berjemaah isya', pastu nk buat apa2 pun jd best..rasa diredhai NYA..

eyucks berkata...

niceeee very niceee.... i likee.... under hg kena tiru cara abang hg nie... muahhaa gila2 pon tapi romantik muakaka

Johann berkata...

Tahniah tot!! Ko dh temui kebahagian hidup sbnar..

"cik chubby" berkata...

sweet nye...=)

joegrimjow berkata...

patut la ada orang malu baca entry ni
haha
gud2
cukup best
;0


iklan skit
;)
jom teka disini dan menang sehingga 10 pound!

norMAzuan MUstafa berkata...

series gua dah nk nngis nih....
esok gak suh mak gua cari calon...
sempoi bro...lu crita lagik nikmat2 len yg x bkaitan bab2 mlm jemaat yew...

jagong berkata...

first time aku rase damai bace post ko...*wlupun still ade tang prono nye, tp, ayat2 ko describe moment bahagia ko tu scare xlangsung naikkan martabat perempuan. bgs2!
aku doakan ko terus bersemangat solat berjemaah!

Mohd Izwan Ismail berkata...

well said bro...

faraulah berkata...

:)

Darus Interferon berkata...

sumpah, kau tak tipu

nama saya aslina berkata...

duhh...teringin nak berjemaah lagi... eventho cuma 2 orang je... last aku solat berjemaah adalah masa last day spm...

duhh...malu dowh nak ngaku...selalu solat sorang2 je...

Tanpa Nama berkata...

sweett sgtt!!
rase nk kawen skrg..
makk!! tolong!! kawenkn aku!! haha

Tanpa Nama berkata...

niat kawin tuh ada.. tapi nak bt camne.. tuhan belum makbulkan doa aku yg satu tuh..

cEro berkata...

arghhh...
ko wat aku rase nak kawen cepat!!!
tp duit tabung tak smpai suku penuh lg...
hahaha...

ஐsHaLLotஐ™ berkata...

manis manis gula kapas sungguh la entri niii...saya suka ;)

rafiz2000 berkata...

huhuhu rasan macam nak kawin..
lagi sorang...

tudc berkata...

lagi besar pahala mengimami isteri/anak2 di rumah dari terkejar-kejar jadi makmum jemaah di masjid/surau..
bagus tot....

Zakiah berkata...

Entri paling best saya penah baca..
=)..
semoga kekal hingga ke akhir hayat =)

mamdoh berkata...

.: macam terasa apa yg ko feel bro, perghhh.. serius daku nak feel gak jd imam, asik makmun lelaki, takpun sorang2, daku nak kahwin gak nih, insyaAllah ;-)
:.

Tanpa Nama berkata...

mantot!!i was just thinking bout the same thing last nite while i was driving..xkawin lg tp pk mest best..tetbe hr ni bru bkak ur blog bc bende neh..hehehhe..jd btul la tu kot..hehhehe

-j's-

NUR AIN ZULAIKHA berkata...

uh2!
sgt2 bez ini N3..
sape nak ase nikmat tu sila la calonkn diri..hu3

jaa sweets berkata...

thumbs up!!!!!congrates for the cool n3..huhu

: a w e n g : berkata...

dems. moment yg gw idam sgt lama. rezeki belum ada.. :|

congrats bro.

brat2104 berkata...

the best!

ghadis berkata...

so sweet.hehe...

hUmmY berkata...

omg! x penah tefikir!

tp mmg sgt sweeeeeeeeeeeeet!

tp.. semua lelaki akan rase yg same kah?

i wonder.. :|

Tanpa Nama berkata...

aku suke ko letak gambar mawi tu.kretif giler.memang sifat ko.haha

Nanadd berkata...

Hehe sweetnyee ;)