Februari 17, 2010

Kenapa Aku Tak Percaya Dengan Manusia Yang Diliwat Anwar Ibrahim?


Ada seorang pembaca tanya,"Kalau nanti Saiful Bukhari sah telah diliwat oleh Anwar Ibrahim oleh mahkamah,macam mana kau nak mintak maaf nanti kat dia?Dah la kau try tekel tunang dia dulu?"

Aku akan jawab,kenapa aku nak mintak maaf kat dia?Pembunuh pun boleh lepas kalau mahkamah kata dia tak salah.

First sekali,pernah kah anda jumpa gadis yang kena rogol yang berani benar mengaku dia kena rogol dekat public?Panggil wartawan ramai2 kemudian buat press conference,SAYA KENA ROGOL TADI DENGAN KETUA KAMPUNG SAYA!SUMPAH DEMI ALLAH!WABILLAHI!

Nombor dua,jika aku kena liwat dengan sesiapa pun tak kira lah Osama Laden ke Najib Razak ke Razak Mohaideen ke,aku akan diam.Sebab aku malu bang.Kena liwat sekali dah cukup malu.Banyak kali maknanya aku suka la kot,kan?

Nombor tiga,bukak blog Saiful.Tengok tulisan-tulisan dia.Dia seolah-olah bangga dia diliwat.Pernah satu masa dulu kes Ketua Menteri Melaka romen dengan budak perempuan bawah umur,ada budak tu pegi announce "Saya beromen dengan dia suka sama suka?" Dan penggunaan ayat2 yang menunjukkan dia tu warak,KAMON LA PHONY!

Nombor empat,tengok kes Ketua Menteri Melaka itu,baca pasal kes Jamaluddin Jarjis kaki raba.Apa bezanya kes-kes diorang tu dengan kes Anwar?Kenapa perhatian kerajaan ditumpukan hanya kepada mereka yang tidak patuh kerajaan?Apa jadi kes Ketua Menteri Melaka itu?Lim Guan Eng pulak yang  kena masuk ISA.

Yang paling penting,nombor lima...

Hanya orang yang takde akal aje yang membenarkan diri dia jadi alat permainan politik.Jika Saiful benar-benar diliwat oleh Anwar,kenapa dia juga perlu menghentam Kerajaan Pembangkang?Apa kaitannya pandangan Anwar dengan isu nama Allah dia nak post kat blog dia?Kenapa isu peguam Chin Peng yang kini jadi peguam Anwar dibesarkan oleh dirinya sendiri?Kau kena liwat,kes kau jadi isu,kau duduk diam-diam rawat luka kat lubang jubur.Jangan bising.Kau on trial.Jangan cuba persuade orang untuk sokong kerajaan.JANGAN JADI TUKANG PANCING UNDI KERAJAAN!

Dan yang paling kelakar,
Saiful Bukhari adalah satu-satunya mangsa liwat yang mempelawa orang ramai untuk menjadi "Fan" dia melalui Facebook.Jika anda mangsa liwat yang berfikiran normal,populariti adalah satu benda yang anda akan cuba elakkan.

Kenapa aku tak peduli pasal perasaan Saiful Bukhari?Sebab dia

"Seorang lelaki yang lebih gagah dari aku tetapi menjadi mangsa liwat yang pergi berjumpa Perdana Menteri kerana ingin memohon biasiswa tetapi kantoi dalam pelajarannya walaupun dia orang penting  Majlis Perwakilan Pelajar,kemudian cuba mempopularkan diri dia melalui media massa dan media internet.Perompak pun tutup muka bila wartawan nak ambik gambar!Kemudiannya cuba memancing hati rakyat supaya menyokong kerajaan hanya kerana dia diliwat oleh Anwar Ibrahim!"

WHAT THE HELL? 



12 tahun dulu punya cerita.

28 ulasan:

afiqsiddhartha berkata...

Bro, dalam dunia ni, manusia tak boleh diklasifikasikan kepada satu jenis sahaja. Politik Malaysia akan sentiasa kotor. Sentiasa. Si jambu ni ada kepentingan sendiri. Manusia mana tak suka duit. Aku pun suka duit.

nama saya aslina berkata...

pening aku. rasa nak tukar kewarganegaraan pun ada nih. cousin2 aku kat negara luar2 pun dok kutuk malaysia je nih...

arghh~~

Azrul Hisham berkata...

bro mantot, dah join lum page I Hate Saiful Bukhari kat facebook?

http://www.facebook.com/pages/I-Hate-Saiful-Bukhari

HafizChan berkata...

Kalah MLM Skim Pak Man Telo macam ni...

Jalan mudah mengejar keduniaan!!! Pakcik Kayo!

Jard The Great berkata...

hoho.. what da hell

Udin Toge berkata...

aku akan percaya kalau saifol tunjuk punggung dia..

pggil tv3 buat live...


cepat2.. berani kerana benar..

Shahira berkata...

dunia mau kiamat...

Tijah berkata...

tu la..aku pun heran.

uda dan dara berkata...

Lantaq pi la Sepol tu..die nak dpt duit care ape lntaq die la..just aku hrp tiap2 mlm die akan pk ape yg die da wat..nyesal seumo hidup coz of either tadah bontot kat DSAI or mengadakan cerita DSAI liwat die..either way bg aku Sepol still a pathetic Meleis..

iskandar berkata...

Mantot,

Ko kene letak lagi satu point dowh, kalau kene sontot, bukan lagi senang berak ke? wakakaka, kenapa pulak tak bole berak sampai 2 hari? tak ada logika sungguh. just common sense pun kantoi nak tipu. Kot kalau ckp, lepas diliwat senang berak, even kalau duduk pun terkincit, kene pakai pampers selama seminggu. kan lagi real, apada, nak tipu pun bagi la real sket.

Weed and Bandages berkata...

dah la kanyaq budak tu..bertambah kanyaq la dia..

hoya berkata...

aku rasa org yg duduk sebelah saiful tu adalah org yang pernah bagi ceramah dekat sekolah kita dulu

Dashing Days berkata...

mantot: gau mmg respect lu la..2thumbs up utk kau..mangkuk ayun sekor tu pikir dunia nih xkan kiamat kot demm

Gunblade IV berkata...

Jangan la buat anggapan sendiri. ZzzZZzz.. sapa yang tau kebenaran? ko tau? ko kutuk sepol berbakol2 sama la banyak dosanya. Apa yg membezakan kita org islam dengan yang kafir? kita ada dosa dan pahala. kalau rasa dia buat2 cerita, biarlah dia. azab Allah lagi berat. tp selagi tak confirm sapa salah sapa betui, jangan la dok tambah dosa sendiri. Suma aku tak respect, terutama yang kata nk tuakr warganegara tu. Pi la tukaq cepat2 sket. negara pun tak hingin ko kat mesia.

paloibinmulau berkata...

Mamat ni stress bila kena tendang dgn u apanama tu...lupa la pulak hehehe. org stress senang kena brainwash hahahaha tambah pulak dgr2 mamat ni bekas pemimpin pelajar u apanama tadi.

hari2 basuh dia dgn ayat...anwar bla bla lewat babla agen yahudi. tambah pulak dgn ayat gini...tindakan kau murni demi menyelamatkan agama bangsa dan negara hahahaha.

tambah pulak ayat power gini...tak bersalah bersumpah asal niat kita betul utk selamatkan agama bangsa dan negara.

utk yang nak percaya kat mamat sepol ni pun takde hal. masing2 ada otak. cuma ikut le perbicaraan mahkamah dr pelbagai sumber. kemudian bila kes selesai baca pulak keputusan bertulis hakim.

pada yg minat nak tau sodomee 1 bulih la google apa hakim hacks tulis bila sabitkan kesalahan. kemudian baca pula penghakiman bila kes itu dirayu. kemudian banding2kan dgn transkrip perbicaraan utk anda buat penilaian.

Tanpa Nama berkata...

HUJAH2 SDR MENARIK DAN ADA LOJIK

Tanpa Nama berkata...

memang logik jugak..

kesian kan? muda2 dah kena liwat.. diri ternoda..

Tanpa Nama berkata...

saiful : you can call me jika nak tu..tu..I tak melawan punya. orang tua pun I tak melawan. satu...satu.. satu jubur. jubur didahulukan, wang diutamakan.

Tanpa Nama berkata...

Harimau mati meninggalkan belang, sepol mati meninggalkan jubor.
Tuah ayam nampak di kaki, tuah sepol nampak di jubor.
Bulat air kerana pembetung, bulat jubur kerana sisepol.
Yang merah itu saga, yang carik jubor sisepol. Kasihan sisepol, biarkan sisepol terjun dengan jubornya.

lola. berkata...

agree with you. good job
same plot,same setting,different actor.

Tanpa Nama berkata...

salam....

saya bru jer bace artikel awk dlm blog ni..
saja nak mengisi masa terluang..
n untuk menghilangkan mengantuk...
pas, bru balik dr praktikal..
so, penat ckit and mengantok..
so, sy bace blog kamu untuk isi masa lapang k...

mintax maaf sangat2 kalo pendapat sy 100% bertentangan dengan pendapat kamu semua...
sy bukan nak menyokong mana2 pihak sekalipun...
walau apapun yg berlaku kepada seseorang itu,
kita sebagai manusia yg tidak sempurna dan lemah,
tidak langsung mempunyai sebarang
hak untuk menilai dan menghukum seseorang individu....

kembali kepada nilai2 norma yang positif,
fikiran positif dan saling menyokong sesama manusia...
merupakan asas dan tunjang kepada kemajuan sesuatu bangsa....

yg penting sekali, lakukan tanggungjawab kita sebagai manusia sebaik mungkin....
sebelum, kita mengambil tahu hal orang lain...

yg penting, marilah sama2 berdoa agar negara Malaysia tercinta dilindungi dan dirahmati Allah sentiasa k.....

x mo penink2 pasal sape betul, sape salah.....
yg penting, setiap perkara yg dilakukan ada balasannya...
percaya dan yakinlah...

salam....
hafiszi89_roxnurze@yahoo.com

Mr K berkata...

kau fanatik terhadap PR?

roslina berkata...

kalau cakap dari logik akal, saya setuju ngan pendapat saudara.. TAPI.. jika saudara berada ditempat saiful..mungkin saudara akan duduk rumah, kurung diri sebab diliwat. Tapi, lain orang lain cara. jIKA saya, saya akan dedahkan segalanya kepada pihak berwajib. Hati saya takkan tenteram sampai bila2 sehingga dapat pembelaan sewajarnya. Penganiyaan seksual tak boleh dilihat dari kekuatan seseorang itu melawan semata2. Banyak lagi faktor lain boleh jadi penyebab.

JANGAN HANYA KERANA DIA ADALAH ANWAR IBRAHIM..DIA TAK PERLU DIADILI. SAYA PASTI SAUDARA tentu YAKIN 100% ANWAR TAK BERSALAH.. NAMUN, HIDUP DIDUNIA NI TAK LAMA. PURATA ADALAH 63 TAHUN. BERBILION PUN NAJIB BAYAR (KALAU BENAR DIA BYR SAIFUL).. SAYA PASTI, HIDUP DIA TAKKAN TENTERAM SAMPAI BILA2..TAMBAHAN PULA BALASAN AKHIRAT MENUNGGU DIA.

TAK USAHLA KITA MENGHUKUM TERLALU AWAL KEDUA2 BELAH PIHAK. DI MANA KEADILAN , JIKA SEMUA MANGSA DI ADILI DARI SEGI LOGIK AKAL SAUDARA. ADAKAL SAUDARA BENAR2 ADIL DALAM MENENTU SIAPA BENAR SIAPA SALAH.. ?

DAN SATU LAGI, TAK PERLULAH MENAYANGKAN VIDEO2 TERLAMPAU DI BLOG SAUDARA. ADAKAH KITA YAKIN, KITA TIADA SHARE AKHIRAT DALAM PENYEBARAN BENDA2 TAK BERFAEDAH ITU.. FIKIR2KAN LAH... JANGAN JADI MELAYU CETEK AKAL PEMIKIRAN dan MENJATUHKAN MARUAH BANGSA SENDIRI. TERIMA KASIH

funaki berkata...

nampak bro orang yang terpelajar dan berpendapat. mungkin seorang yang penting dalam organisasi. tapi sebanyak mana bro kasi pointer memperlekeh sepul, banyak jua pointer boleh mempertikai anuar. ya lojik akal dan reasoning boleh diberi tapi wajarkah dengan sebelah tangan saja? ramai telah bersolat hajat mendoakan jahanam si sepul, ia masih begitu. di manakah keadilan tuhan kamu?

Tanpa Nama berkata...

cursing malay nampaknya totok PR...
(mungkin pemiliknya akan mengatakan pendapat aku salah, mungkin jua betul, hanya dia yang tahu)
begitulah dengan saiful, hanya dia yg tahu...jadi knp si pemilik cursing dok sibuk sgt. aku rs lebih baik mengajak org atau gov ke arah kebaikan..

Tanpa Nama berkata...

syarat penting untuk sokong UMNO..bangang..tak tahu menilai mana yang betul (buta hati). kalau nk tau sape betul al-quran adalah rujukannya. cari lah ilmu utk kebenaran..bukan baca utusan meloya.

Tanpa Nama berkata...

alasan yg paling bodoh yg penah aku dengar! ini pendapat peribadi melebihi kuasa Allah. hakikatnya anda sendiri x pasti sama ada benar atau tak. jadi diam x yah buat dosa kering!

Tanpa Nama berkata...

fikir logik ckit la..si sepul tu muda...DSA tu dah tue..xkan la DSA tu kuat lagi nak tangkap sisepul tu nak liwat die..ape daa...xkan mude2 lagi dah xlarat nak melawan org yang dah berumur tu...aku rase, kalau tolak sekali je dah terjatuh...kekuatan org tue dgn org mude jauh beza tu...mcm mana org mude boleh tewas dgn org tue mcm DSA tu..nmpk benor si sepul tu serah diri nak kena liwat...dunia2...mcm2 hal kerana duit ni...