Mac 28, 2008

Dua Orang Israel Nak Masuk Malaysia


Kita tau negara kita takde hubungan diplomatik dengan satu negara saje kat dunia ni,Israel.

Baru-baru ni kelab paling di benci iaitu Chelsea telah mengumumkan yang diorang akan buat pre season tour kat Malaysia.

Persoalannya sekarang,dapat ke tidak 2 orang rakyat Israel iaitu coach Chelsea,Avram Grant dan defender,Tal Ben Haim masuk ke negara kita?

Atau benda ni akan jadi isu besar sebab satu masa dulu ramai yang bantah ada atlit Israel datang bertanding kat negara kita ni.Mungkin kalau tengo dari sudut kemanusiaan tak salah sebab yang masuk tu bukannya orang jahat tapi kalau kita tengok dari sudut lain pulak,maksud aku,pegangan kita,seolah-olah macam kita tak dapat nak berpegang teguh dengan prinsip kita.

Israel musuh kita,Israel juga musuh orang Islam.Itu memang aku percaya semua orang Islam punya pandangan.Jadi,kalau anda jadi Perdana Menteri Malaysia,apa yang anda buat?

Pegang teguh pada pendirian negara kita ataupun senyap2 ambik duit yang dihulur bawah meja dan buat dengar tak dengar aje rakyat Malaysia kutuk anda?

Link Kepada Guardian UK

7 ulasan:

TV Digital berkata...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.

Tanpa Nama berkata...

aku x rasa derang akan dihalang masuk tot. larangan utk israeli msk Malaysia hanya kalau melibatkan isu keselamatan/sekuriti negara aje.
Ada beberapa international function
(e.g. architecture award, orkestra kat dewan philharmonik klcc) kat negara ni yang melibatkan israeli, dan derang dibenarkan masuk.

-yem

Mantot berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mantot berkata...

sori la yem..aku mane tau.tapi kalau boleh jangan la bagi masuk,aku menyampah tengok muka manager dia.ko suruh la bos ko halang,buat piket

Tanpa Nama berkata...

hahah gile buat ape nak sori, aku pun bkn suke derang msk...dah PM ngan TPM ko kasik masuk, nak buat camne?

-yem

zulfakhri berkata...

Kita memang takder hubungan diplomatik dgn Israel, tp kenapa player/coach pun tak bleh datang sini. Mantot mungkin bleh jelaskan skit untuk pemahaman. Tks

Terang Bulan berkata...

Musus Islam yg nyata adalah YAHUDI, bukan ISRAEL. Yahudi la yg mendalangi Rejim Zionis yg membunuh org2 Palestin.

Israel datang dari Zaman Nabi Musa. Nabi Musa la yg menyelamatkan Bani Israel dari kekejaman Firaun. Di kalangan Bani Israel la lahirnya puak2 Yahudi yg menentang Islam kerana terlalu memegang Agama Taurat Musa, dan menganggap kaum nyer lebih superior.

So, jgn bencikan Israel, bencikan Yahudi sahaja. Tapi saya ada kawan yg ayahnya Yahudi tapi masuk Islam.

So, check asal usul dulu. Melayu memang terkenal dgn mudah melatah. Jgn cepat judge sesuatu, check dulu. Kalau kawan, ajak la masuk Malaysia, kalu musuh, halau terus.

Orait