Oktober 21, 2014

Selepas Pegang Anjing, Zurina Merasakan Hidupnya Berubah Serta-Merta

So, sekarang ini sudah jelas dan terbukti, Ustaz yang dijemput untuk menjadi panel bab2 agama dalam acara "I Want to Touch A Dog" sudahpun menyatakan dengan jelas yang peserta dilarang sama sekali menyentuh anjing-anjing yang ada tanpa sebarang sebab...

........tetapi, gadis bertudung, mak-mak bertudung, anak2 kecik bertudung, bapa melayu urban, mak melayu urban yang menjadi peserta tetap degil dan menyentuh dan membelai...kerana

1. itu education pada diorang
2. anjing2 tersebut comel lote belaka!

Basically, tak sampailah education yang hendak disampaikan tu lah, kan?

Balik rumah, gelabah tengok respon Jabatan Agama..terus declare diri dia ikut mazhab Maliki, punyalah lega diorang ni nampak Asri Zainal Abidin setuju dengan pandangan diorang dan habis diorang share sorang tu punya pandangan merata2 nak menunjukkan apa yang diorang buat tak salah.

Dah terlanjur.

Takyahlah desperate sangat nak share apa yang Asri tu kata. Baik kau share apa yang Ustaz yang dijemput tu kata...kan?


Panel yang kau jemput tu pun dah kata dekat korang semua apa sempadannya acara tu...tapi entahlah kenapa...masuk telinga kiri, keluar telinga kanan. Aku rasa aku tau kenapa...sebab dari awal lagi dah ada poll nak kira berapa orang yang datang nak pegang...ramai..500 lebih orang. Tiba2 hari event pulak Ustaz jemputan kata takleh pegang...potong stim bai! "Ni Ustaz mana ni? Dia kata dia sokong event tapi dia tak bagi pegang pulak? Eeeeee..geramnya tengok rottweiler tu, rasa nak cium2!"

.............

Ruangan iklan.

Promosi khas Tupperware hanya untuk bulan Oktober.
Klik untuk ketahui sendiri tawaran hebat ini.

Iklankan perniagaan anda di sini serendah RM50 sehari. 
Hubungi ultramantot@yahoo.com.my

................


Yang Ustaz pesan..dilupakan.
Yang diorang dengar?

Approval dari orang non Muslim memuji tindakan mulia diorang ni. Diorang lagi prefer dengar orang non Muslim ajar diorang macam mana nak jadi Muslim. Come on Melayu. Kau sedar tak bila isu ni jadi hangat, banyak gila orang non Muslim kutuk badan agama kita? Dan kau pun join sekali mengiyakan....sebab kau dah terlanjur gamaknya.

Ramai yang scoff bila ada orang kata event tu merosakkan akidah...
Kau dah diberitahu dan kau dah dilarang...tapi kau buat jugak.

Camne tu?



23 ulasan:

azimrepaxx berkata...

yang ni ngammmm

eddeved berkata...

aku empati bro...

doakan agar Tuhan memanah petir kepada mereka yang degil nih!

biar laknat Tuhan atas depa nih degil macam Aad dan Tsamud!

err...apa kena kena pegang zakar suami dengan pegang zakar anjing bro aku sure tak faham...

kau nih surreal laa bro!

anjing sana anjing sini berkata...

kahkahkah ko punya tjuk mmg terbaik. apahal mmt eddeved ni ada lagi kat sini hah?

Tanpa Nama berkata...

dikumpulkan awek2 hijabis dalam 'program agama' dan menyebarkan secara virtual kebangangan umat2 yang terang2 nampak islamnya. sedarlah wahai umat islam. jgn terleka dgn agenda2 yg menjatuhkan maruahmu.

Bapak Kau berkata...

Aku setuju! Pegang anjing tak best. Pegang zakar suami lagi best! Er... kepada adik-adik yang tak kawen lagi, ko bayangkan macam mana mak Mantot pegang zakar bapak Mantot la...

Carlos Santiago berkata...

isteri pegang zakar suami. melegakan fikiran. pegang anjing, kan dah serabut otak. padan muka!

Norizzuddin Kasim berkata...

Tentang tajuk..

Catchy and stating the fact - YES
Appropriate - NO

Harap boleh pertimbangkan tajuk yang lebih sesuai untuk santapan setiap peringkat umur.

joki baba berkata...

Setuju dgn tajuknye... Hehe... Kpd puak puak yg sibuk nak raba raba anjing, menunjukkan korang ni dah buntu sangat pot sampai takde benda lain yg lebih menafaat lagi nak buat ke...? Atau pasal korang ni tau,disebabkan sekarang merupakan akhir zaman.. Jadi korang ni tak menyempat nyempat dok pakat nak raba raba anjing.. Takut kempunan tak sempat raba raba pot.. Ke.. Ke..

THE Unknown berkata...

Aku rasa mostly orang melayu muslim adalah meyedihkan kalau berkaitan hukum..
dengar apa yang mereka mahu dengar..
sedih.

Tanpa Nama berkata...

Hmm..

Pegang anjing - haram
Pemimpin rasuah - tutup sebelah mata
Pemimpin minum arak - tu antara dia dengan tuhan

Gitu logik ko ek? Hmm...

Dani berkata...

Anon 3:34:00, bongok.
Pegang anjing tanpa alasan munasabah - haram.
pemimpin rasuah - haram. sape suh tutup mata?
Minum arak - yes mmg antara dia n tuhan, as long as die x g suh org join die minum. g cek balik ade riwayat pasal dosa peribadi ni.

Tanpa Nama berkata...

Aku cadangkn lepas ni mana-mana PBT yang yang nak tangkap anjing liar atau anjing terbiar boleh lah ajak melayu cina india kadazan orang asli yang datang dan support program 'i want touch a dog'.rasanya dah tak fobia kan?jangan double standard plak.kata sayang ke anjing.hihihi

Tanpa Nama berkata...

eleh kita pun kalau tersangkut kat program silap2 dah menjilat anjing tu.bila dah havoc semua mengaku berilmu.hahah.kalau tak kedaung jauhnya dengan agama.
besyukurla kita masih disayangi Allah.

generasi bundle

multiskill gua! berkata...

Biak pi la org nk kata.... i want touch a dog.... i gosok anjing tu mcm dlm tv... asyik tgk org je gosok... gua pun bule beb... gua gosok pelan2 dgn pnuh kasih sayang... hehe... i follow... my friend.. pasni aku plan nk gosok biawak pulak... baek punya gosok.. pelan2 punya gosok... sampai lubang biawak... he..

Ridd berkata...

Hakikatnya semua umat islam tahu memegang Anjing itu boleh. Malah semua tahu yang peluk cium Anjing tu BUANG TABIAT NAK MAMPUS namanya itu yang Hakiki.

Ridd berkata...

Hakikatnya semua umat islam tahu memegang Anjing itu boleh. Malah semua tahu yang peluk cium Anjing tu BUANG TEBIAT MAMPUS namanya itu yang Hakiki.

Make Me Unknown berkata...

Jujur kata, kita Islam ni dah makin jauh dah dari landasan sebenar. Sebabnya didikan yg kita dapat dah tak sekuat zaman dulu, dah ramai org muda dan tua xpi masjid. Lelaki kena ikut smyg jemaah tp tgk brp ramai pi? xramai. Smyg Jumaat bole pula ada yg tak ikut khutbah, itu mmg jauh sngt dr Islam dah.
Pasal sentuh anjing ni, ni hal mrk dgn Allah SWT. Sbb ad yg mengaku ikut Imam Maliki, jd nak komen pun susah. Tersilap komen, diconsiderkan fitnah pula.
Cuma bg sy, admin amik tndkn yg amat bijak tukar tajuk artikel ni. Sbb sblm ni dah menimbulkan fitnah kpd org Islam bhw kita sukakan bnd2 18sx. Teruskan menulis namun jgn gn bhs terok sngt sebab cursing boleh bawa ke neraka juga, baru tadi dgr dlm kuliah maghrib.

100% Jade berkata...

Pada siapa yg komen pasal rasuah dan minum arak - takkan tak pernah come across program tv or article pasal bnda2 ni.. Come on lah. Bnda2 tu dah berbuih mulut cakap. Siapa yg tak tahu minum arak dan makan rasuah tu haram? Ada ke siapa2 yg cuba tegakkan bnda2 tu sebenarnya tak haram? Takde kan?

Isu sentuh anjing ni recent happening, that's why Mantot buat posts pasal benda ni. Ok?

eddeved berkata...

ni artikel semalam ke apahal kau ubah tajuk? tak per aku komen lagi ha ha!

aku minta maaf bro aku terpaksa menyatakan kegelian hati aku bilamana dikatakan tak ada keperluan tak perlu pegang anjing...macam tu aku tak ada keperluan nak pegang kucing dan cuci taik kucing sebab taik kucing pun najis mughallazoh...

kat sini aku sendiri nampak yang ustaz-ustaz nih semua bodo...bajet masuk syurga semua tapi bodo...aku bagi makan anjing depan rumah aku tak ada pulak aku usap-usap pegang apa semua...

ini semua sensasi aje bro...akhirnya Tuhan lihat niat hati aku aje bukan perlu pun aku belai usap anjing depan rumah aku tuh demi menunjukkan kasih sayang aku kepada anjing, trivial things macam nih pun kita nak menggelegak sampai neraka ha ha ha!

anyway bro ustaz rules!

eddeved berkata...

errr...need help...

tolong lah sebarkan masalah aku nih ha ha!

ni kerajaan nih! kerajaan kita apa nak jadi nih? Mahkamah pun korup!

http://wake-up-kick-ass-repeat.blogspot.com/2014/10/kes-mahkamah-rayuan-q-01-134-042014.html

Tanpa Nama berkata...

eddeved boleh tak ko pegi mati

Tanpa Nama berkata...

rocky the great unused dick says: kalo buoley gua nak sume awek2 kakak2 yang gatal sangat tangan pegang hanjeng tu tolong pegang dan belai zakar aku sampai meleleh air pekatku macam air liur hanjeng tu; tengok ape kate Syed Azmi sial tu pulak " I Want To Touch Rocky's Dick" wooohhhh besh woooo

Tanpa Nama berkata...

kdg2 serius org cina @ india patut di ajar kasi tangkap anjing2 kat tepi2 jalan yg diorang sendiri asalnya lepskan senyap2 (x semua tp ada yg buat mcm tu) duk bwk anjing comei dia jaga puihh sama je 2x5 org bwk kucing org bela cuba ambik kucing tepi jalan bnyk kudis tu kasi sentuh.. 50-50 je org nk pegang event ni sebenarnye double standart puihhh