Oktober 28, 2014

Video Lucah Akan Jadi Alat Bantu Mengajar Sejarah Di Masa Hadapan

1. Jom fikir satu benda dengan aku.

2. Kau sedar tak betapa pentingnya video lucah dalam kehidupan kita?

3. Tanpa video lucah, kita tak tau mana satu pemimpin yang nak dipilih.

4. Tanpa video lucah, kita takkan tau Ustaz mana yang kita patut dengar nasihat dia.

5. Tanpa video lucah, kita takkan tau pemimpin mana yang jual agama untuk kuasa.

6. Begitulah pentingnya video lucah kepada negara kita.

7. Tak ada video lucah, kerajaan kita hari ini rasanya dah kalah kot pilihanraya hari tu.

8. Sebab ramai jugak yang tengok dan percaya video lucah.

9. Apa cerita dia ni nak pimpin orang tapi diri sendiri kuat seks dengan pelacur?

10. Kau nampak hakikat nya sekarang ni?

11. Video lucah menyelamatkan kita dari pilih pemimpin yang salah. Itu kata sesetengah orang.

12. Video lucah membuktikan yang ada satu golongan pemimpin yang tidak boleh dipercayai. Itu kata setengah golongan lain.

13. Video lucah adalah fakta yang menentukan pemimpin mana yang dia nak sokong.

14, Video lucah jadi tempat bergantung harap ramai rakyat Malaysia untuk buat keputusan.

15. Rasanya ada antara kita yang tanpa ada video lucah, dia tak dapat fikir parti mana yang dia nak sokong.

16. "Parti mana aku nak pangkah ni? Parti mana yang tak ada buat video lucah lah yang aku akan pangkah."

17. "Tontonlah dulu video lucah si polan ni sebelum anda pergi mengundi."

18. "Jangan pilih dia. Dia kaki seks. Ini video buktinya. Pangkah kami."

19. Sinonim gila dah video lucah dengan politik kita.

20. Dah zaman moden ni, rasa-rasanya boleh kot dalam buku sejarah diselitkan sekali video2 lucah untuk bantu anak-anak murid belajar menerima pihak mana yang lebih elok.

21. Yang paling sakit?

22. Aku, kau dan ramai lagi rakyat Malaysia seolah-olah dah lali dan terbiasa dengan video lucah.

23. Semua orang laki perempuan berebut nak tengok video lucah sebab nak pastikan kebenaran.

24. Video lucah itupun dianalisa dan dikaji sebaik mungkin based on pihak tu punya pandangan, sama ada nak dijadikan bukti atau nak disangkal kesahihannya.

25. Kau tak sedar ke, masyarakat kita oleh kerana terlalu taksub nak mencari kebenaran.....

26. Tengok video lucah tu dah jadi norma kita.

27. Sebab kita nak tau! Sebab kita nak pastikan betul atau tidak! Sebab kita nak pertahankan jika itu satu fitnah!Sebab kita tak nak orang teraniaya!

28. Persoalannya, ramai yang tak sedar, dia sebenarnya dah aniaya diri sendiri.

29. Kau tengok video lucah. Tak kiralah apa pun tujuan kau, core issue dia....kau tengok video lucah.

30. Bila masa Islam ada dua hukum pasal tengok video lucah?

31. Tengok untuk tujuan nak rasa seronok dan ghairah? Salah tu. Haram!

32. Satu negara tengok untuk pastikan siapa dalam video? Bila masa pulak boleh? Bila masa pulak tengok video lucah untuk tau kebenaran tu boleh?

33. Kau tau kenapa ahli-ahli agama bila isu video lucah keluar diorang akan awal2 terus sebut itu fitnah?

34. Sebab diorang faham yang macam mana pun kau nak tau kebenaran, kau tak boleh tengok video tu. Jadi, kena bersangka baik dan anggap itu semua fitnah. Betul atau tidak itu antara dia dengan Allah.

35. Tapi orang kita (termasuklah aku satu masa dulu) gigih tengok video lucah untuk menegakkan kebenaran. "Betul ke itu Ustaz yang terkenal tu? Bak aku tengok video dia supaya aku boleh tau. Kalau betul la, haram aku nak percaya dengan Ustaz tu lagi! Kalau salah, memang jahanam la sapa yang buat video tu!"

36. What the hell Melayu Islam? Mazhab mana kau ikut? Kau tak nampak ke betapa mudahnya kita diperkotak-katikkan pemikiran kita?

.................

Ruangan iklan.
Kurta Al-Hafiz kurta bermutu tinggi.
Selesa di pakai santai atau ke majlis rasmi. 


Klik untuk maklumat lanjut.


17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

first!!

Tanpa Nama berkata...

tanpa video bill clinton pun boleh jatuh...yehah..

Tanpa Nama berkata...

so, most every Malaysian watches xxx video for the sake of information and to seek the truth. Mmm..

zer berkata...

Tot..'itu antara dia dengan tuhan' tu klise sgt la.hehe.mcm ayat perempuan tak bertudung je

Tanpa Nama berkata...

To zer:
dalam hal video lucah,boleh rasanya guna dosa tu hanya antara dia dengan tuhan. Sebab dosa zina ni kalau pelaku dah bertaubat nasuha,terhapus dosanya.

Kalau dalam kes perempuan tak bertudung,saya kurang setuju bila digunakan ayat itu antara dia dengan tuhan sebab apabila seseorang perempuan melakukan dosa dia akan menarik empat lelaki yang hampir dengannya,anak lelaki,suami,ayah dan adik beradik lelaki..so actually bila perempuan tak bertudung,bukan hanya urusan dia dengan tuhan..

Izza

Tanpa Nama berkata...

eh eh kenTOT pandai lak ko kali ni...bijak bijak...

eddeved berkata...

membaca artikel dan komen di sini aku ada kemusykilan dan pertanyaan serta saranan:

a) kat mana ye ada nas dari Quran mengatakan bahawa perempuan tak tutup aurat masuk neraka? aku tanya ni sebab ilmu tu satu perumpamaan...umpamakan Quran tu akar dan pokok, daun buah apa semua tu pendapat ulamak, ustaz dan sebagainya...so kalau tak ada akar masakan pokok boleh tetap teguh berdiri? bijak pandai semua? ada? kasi laa surah mana aku nak pi tanya Tuhan nih!

b) orang cakap kalau nak menyelesaikan masalah kena pi kat akar masalah tersebut...apa kata kita pi bakar semua kilang DVD, kilang kamera dan semua kilang-kilang yang menyumbang kepada masalah video lucah nih dari kita meracau melontar batu sembunyi tangan pada orang lain? Aku rasa lebih afdhol kot dari kita bising-bising macam Anwar ibrahim yang kata tak percaya dengan kerajaan tapi merayu dengan kerajaan dengar masalah dia! Mahkamah Persekutuan tu bukan termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan yang sebenarnya ranting-ranting kerajaan ke? Eh! Nabi Yusuf tak ada video lucah pun masa zaman dia tapi dia selamba masuk penjara...apa ini ke rasional seorang pejuang Islam kononnya? Masuk aje penjara kalau mati dalam penjara pun syahid juga memperjuangkan kebenaran? Ini yang aku tak faham seorang pejuang rakyat kononnya...masuk penjara lima tahun pun dah bergegar? tak Islamik langsung...err...panjangnya soalan aku!

soalan dan saranan terakhir:

c) bila agaknya penulis blog nih nak menulis rencana yang membuka minda ummat kepada mengenali dan mencintai Tuhan dan bukan persoalan ranting dan hukum yang tak ke mana dan tak akan boleh diselesaikan selagi tak ada usaha nak pi bunuh Mark Zuckerberg, Donald Trump dan sebagainya sebab depalah pencetus masalah dengan membuka ruang kepada merebaknya video-video tak senonoh nih? Aku yakin sebenarnya kalau ruangan rencana nih difokus kepada ingat Tuhan Insya Allah apokalips video lucah dapat dielakkan...aku pun dah bosan tgk video lucah sebab aku rasa dah tak munasabah dah tgk video lucah nih...tak mendatangkan hasil...lain lah kalau aku pun ada sekali dalam video lucah tuh boleh gak famous tak payah bodo-bodo tulis blog meracau aku tuh bukan famous pun!

Tanpa Nama berkata...

semak la eddeved ni..

Hanz Edison berkata...

bosan la aku dgn komen eddeved nih. sebelah pic ko tu sapa ek? bertudung bagai. kalo ko nk persoalkan ttg tudung, ada x ko soal kenapa pompuan sebelah dlm pic tu pakai tudung? sapa ek pompuan tu, x sure lak bini ko ke, sedara mara ko ke...

ATP berkata...

Eddeved ni toksah dilayan laa.

Ni blog2 bawah kawalan dia dan jumlah pageviews:

1. I AM LEGEND! 1890 pageviews
2. WAKE UP! KICK ASS! REPEAT! 2830 pageviews
3. REVIEW? REVIEW SCHMEEVIEW! 5345 pageviews

TOTAL 10065 pageviews

Sebab tu dia duk menyalak sini. Nak tarik pembaca la tu. Biasa la orang dahagakan perhatian. Content banyak, tapi sampah.

Dani berkata...

eddeved weh. kan ke soklan pasal hukum tudung tu sume da ade orang jawab soklan ko dlm post sblom ni. soklan same, org reply ko xbace. kate bodoh marah.

raayeop berkata...

tapi yang kelakarnya.. semua orang pun nak buat video porno diri sendiri atau pun buatkan video porno untuk lawan..

Tanpa Nama berkata...

Eddeved, saya andaikan awak ni adalah seorang yang 'baru dapat Quran' dan tengah excited nak bercerita tentang 'bicara pokok'. Bagus, itu tidak salah. Tapi bila mempertikaikan nas tentang tutup aurat dan neraka, saya rasa agak extreme cara begitu.

a) Memang betul, tiada langsung nas di dalam Al Quran bahawa orang yang tak tutup aurat itu akan masuk neraka. Begitu juga dengan minum arak, berjudi dan berzina. Allah tidak jelaskan secara langsung, "Barangsiapa tidak menutup aurat, maka nerakalah tempatnya". Tapi Allah ada MENYURUH para wanita-wanita untuk menutup aurat, melabuhkan tudung, menjaga kemaluan, menahan pandangan, jangan menampakkan perhiasan. Boleh rujuk Surah An Nuur Ayat 31. Bukankah jika ingkar terhadap suruhan Allah yang tertulis di dalam Al Quran itu dianggap kafir? Bukankah kafir itu neraka tempatnya? At-Taubah, Ayat 68.

b)Akar kepada masalah-masalah yang ada sekarang ini bukan kilang kemre, bukan kilang arak, tapi AKIDAH. Pembinaan akidah itu adalah akar umat Islam. Macamana nak bina akidah adalah melalui pendidikan. Masalah skrg adalah pendidikan yang ada, tidak fokus kepada pembinaan akidah dan sahsiah tetapi lebih kepada duniawi semata-mata. Ko penyokong kerajaan kan? Kalau aku kata sistem pendidikan Malaysia ni yang tak membentuk akidah, nanti ko menyirap juga, kata aku suka kkondem kerajaan kan? Anwar bukan pejuang Islam, jadi jangan jadikan Nabi Yusuf sebagai contoh yang aku nampak hanya nak dijadikan penyedap ayat dan tanda betapa selambanya ko dalam memberi pendapat. Kisah Nabi Yusuf A.S adalah kisah yang berlainan dgn kronologi Anwar Ibrahim, jauh langit dgn bumi. Don;t ever biadab terhadap Rasul Allah.

c) Tak perlu tunggu Mantot menulis rencana yang membuka minda ummat, why not awak yang mulakan dulu. Tulis la rencana seperti yang awak nak tu. Tulis la, tulis. Kalau betul-betul berilmu dan bermanfaat, serta jika niatnya benar2 kerana Allah, insyaAllah ramai orang akan baca. Jangan risau tentang page view. Dan tak perlu bagi komen provoke macam ini semata-mata nak suruh orang visit blog sendiri. Itu adalah kempen murahan untuk femeskan blog.

Fazil Hamid berkata...

bagus idea tu...lepas komen panjang-panjang cakap saya juga penulis blog...so what?

Tanpa Nama berkata...

When asshole spoke up....
tolong la blah dr ruangan komen blog mantot....
blog ko kn ada.....haiya...

3 hari berkata...

eddeved tolong lah ko pegi mati....meyampah gila la komen ko ni...ko nak komen at least belajar lah buat ayat yang orang faham....ayat pon macam lahanat, ko fail kertas bahasa melayu ke dulu woii.....lagi satu, kalau kau rasa dah bijak sangat, ko tulis la sendiri di blog tak laku ko tu.... kenapa nak suruh mantot tulis apa yng ada kat pemikiran ko....bodoh lahh

Tanpa Nama berkata...

gud job kpd komen bernas melawan si eddeved niiii...aku pena terjebak g blog dia..adoiiii..syok sendirikk je laaaa..org kata dia gila,dia marah..tp gaya ko mmg da cm gila..sory la eh