Januari 22, 2015

Kenapa Maksiat Lebih Mulia Berbanding Menagih Dadah Pada Masyarakat Melayu?


"Zamani lewtuw.. Ni kalau lokap tu boleh cakap mmg dah boleh panggil nama dia. kenai sangat…
Dok keluaq masuk…. haihhh…"

" kalu dah ke tahap heroin dan syabu (ais), memang sah “addict” la. kronik la engko ni bro… :("

"penagih2 ni patut kena hukum cuci tandas awam je….tak berhasil pada negara. loser!"

"nak kesian apa? ada duit beli dadah, ko sedekah kat masjid pun dpt juga pahala."

"x payah nak kesian la weh,,,mat rempit2 semua tu ambik apa sebelum lumba dan ragut??? melayu2 camni….macam haram jadah je. kasi humban dalam loji kumbahan."


"Sweetnya."

"Mesti tengok! Tahniah TV9 kerana menyiarkan drama yang berkualiti!"

"Ni yang shoot kat obersea tu kan? Syoknya dapat tengok negara orang."

"Cantik poster dia."

"Abang Remy Ishak hensem la. Aku tak minat dengan Sara Ali."

"Harap endingnya nanti tak mengecewakan."


40 ulasan:

zilaisachi berkata...

Semalam saya baca entry awak yang 'kalaulah kurt cobain melayu, mesti dia tak dapat ubah muzik satu dunia'


Harini terbaca news pasal zamani and terus teringat entry awak tu. Kena sangat.

Suria Lekatlekitgurl berkata...

Biasa apa yang orang suka tu semua jadi betul ye dak?? Asal suka je macam takde salah langsung

eddeved berkata...

kau boleh explain kat aku MAKSIAT tu apa pada pandangan kau?

dah ada jawaban email aku eddeved@yahoo.com

kalau tak dapat jawaban tu aku cadang kau tutuplah blog meraban kau nih...takut nanti habis semua orang kau sesatkan.

dari kau sumpah melayu baik kau sumpah diri sendiri...at least kalau Allah kesian kat kau dia bagi kau Nur Ilahi...

Mantot berkata...

Bro,
dah dah la tu.

Tanpa Nama berkata...

EDDEVED ..KO DH KNAPA..KO NI PAHAM TAK SINDIRAN?? BETOI PE..KITA MLIHAT MAKSIAT TU KURANG SALAHNYA DR MNAGIH DADAH..VIDEO ZAMANI MNJATUHKAN MARUAH ZAMANI SBGAI MANUSIA..POSTER DRAMA TU MNJATUHKAN MARUAH WANITA..CONTOHNYA LA..MAKSIAT? UTK ORG YG RASA AKALNYA TAHU,,YG ADA PNJELASAN N LOGIK..RASA IANYA TAK SALAH..SAPA KATA PELUK SALAH? YE DAK EDDEVED..TAK PAYAH LA KATA BLOG NI MYESATKAN..MLAYU ISLAM MALAYSIA NI DH LAMA SESAT..SESAT DLM TERANG LAGIK.,,

Tanpa Nama berkata...

Kau kejam

Menyuruhku membandingkan tahi dan najis

Bengkak kepala pikir ni

Tanpa Nama berkata...

ada jugak orang macam edabab

Tanpa Nama berkata...

jawab pakai FONT BESAR TUUUU....MARAH SANGAT TUUU....HAHAHH

beza tahi dan najis......

i like~~~

Tanpa Nama berkata...

enche mantot,

saya mencadangkan anda buat soalan sarcasm dengan pilihan jawapan pada bawah header Cursingmalay tu.

Jika anda pilih A, sila keluar dan tutup blog ini.

Jika Anda pilih B, teruskan pembacaan penulisan blog ini.

Tanpa Nama berkata...

Kahkahkah. Win! Aku suka jawapan mantot. Eddeved ni halucinate banyak nih.

Tanpa Nama berkata...

sudah le tu

AzmanV2 berkata...

Jangan ambil serius manusia yang masih guna email Yahoo

Si Single berkata...

Samalah kita.

Si Single berkata...

Hahahaha. Setuju!

Tanpa Nama berkata...

ahahaha.. bernas.lamaaaaa saya dok perati si eddeved ni.terperasan dia pernah tulis janji takmo kacau or nyibuk lagi kat blog ni, tapi buat jugak..haish...

Tanpa Nama berkata...

Mantot, tolong share link kat mana awek2, makcik poyo yg ngutuk tu skali ngan link puji-pujian drama tu.

Mantot berkata...

yg kutuk Zamani tu dkt blog gosip terkenal negara..

yg puji drama tu...
aku tak berani nak letak. ada yang diambik dr blog orang ramai

firdaus m berkata...

salam mantot.

aku terpikir benda ni lepas baca repekan kt blog abg eddeved tu.

"Kenapa Maksiat lebih mulia daripada dadah pada masyarakat melayu?"

Aku rasa jawapan dia = perkahwinan.

Maksiat2 tu semua, perempuan rela di-maksiat-ti, selalunya atas dasar ke arah perkahwinan.

tapi dadah, perempuan tahu benda tu menghancurkan perkahwinan.

so that's why org Melayu tolak dadah lebih teruk dari tolak maksiat.

Aku terpikir ni lepas baca repekan Eddeved kat blog dia pasal dia bengang kes bercerai dia, mak bapak dia tak rela apa semua.

kira ada hikmah gak dia duk meraban kat entry ni, indirectly inspire utk jawapan "Kenapa Maksiat lebih mulia daripada dadah pada masyarakat melayu?"

Itu lah jawapannya kot. sebab perkahwinan or the illusion of marriage.

firdaus m berkata...

eddeved,

whoever you are. minta maaf ngan mak ayah kau walau apa terjadi.

insyallah hidup berkat. sekian.

Ajk Surau sebelah rumah Eddeved berkata...

Hahahahaha...alhamdulillah Eddeved ni JAKIM sebenarnya. Penuh dgn Nurrrr......
Maksum dan ahlil firdaus... Dah masuk Pencetus Ummah dah?
PU Eddeved

By the way org tua je pakai email yahoo.com , skrg dah short jadi ymail.
Minta tolong peka juga dengan perkembangan teknologi IT ye. Nanti tak lah terkebelakang sangat nampaknya PU Eddeved.

Ajk Surau sebelah rumah Eddeved berkata...

Adoyai..aku rasa eddeved ni trolling je kot..nak lead traffic ke blog dia.. Biasa lah cikgu gaji kecik..kena lah ada side income dpt dari blogging.
Tapi at least improve lah blog tu sikit..background kaler hijau..font hitam, merah magenta, kuning semo campur sekali...tolong nasihatkan dia kasi cantik sikit blog dia...kesian..annoying gila nak baca.

Tanpa Nama berkata...

http://www.utusansarawakonline.com/news/20475/Bekas-guru-terkilan-khidmat-ditamatkan/


Tanpa Nama berkata...

dia dah bukan cikgu dah.. patutla hari2 menyemak kat sini..

Boss berkata...

Err.. Firduas, what's the difference between perkahwinan & marriage? Please enlightened us.

Mantot berkata...

terasa aku korang kata orang tua je pakai email Yahoo..

aku still pakai lg Yahoo mail...huhuhu

Tanpa Nama berkata...

aku dulu taruk porn dekay yahoo mail..sekarang dah insaf streaming je

Tanpa Nama berkata...

Aku sebenarnya teruja dengan kewujudan eddeved kat dalam setiap ruangan komen entry mantot sebab dia membuka mata dan minda aku! Setiap kali aku mandi,aku termenung 10 minit kerana memikirkan komen2 eddeved, begitu juga ketika aku memandu,makan tengahari,minum petang dan aku sanggup membatalkan aktiviti futsal aku hanya kerana hati aku menangis mengenangkan komen2 eddeved yang sangat menginsafkan ini. Ya Tuhan..

#prayforeddeved #eddevedforpresident
#eddevedmyidol

firdaus m berkata...

https://www.youtube.com/watch?v=kew4jWkkTaI

aizat shafiq berkata...

betol2..
hahaha.

eddeved berkata...

PRINT SCREEN - SIAP!

REPOT POLIS - SIAP!

THANKS!

aku belum terima jawaban dari mantot...tak ada hal...moga-moga sukses ha ha ha!!!

eddeved berkata...

laaa...aku tanya dia tau beza apa makna maksiat? makan dadah sunnah nabi ke? aduhai...tak pasal nama aku kena search google lantas aku diperkata orang ha ha ha!...aduhai ramai lagi yang lebih gila dari aku rupanya...kau pertahankanlah mantot kau nih yang makna maksiat pun tak faham he he he!

mula-mula nampak link tu panas hati gak...tapi bila lepas baca link tu kat buasir otak, aku menarik nafas lega...ada hikmah dari kutukan-kutukan berapi nih...kes aku didengar tak lama lagi...jadi...ini MILEAGE buat aku! THANKS!!!!

firdaus m berkata...

http://buasirotak.blogspot.com/2015/01/bekas-guru-terkilan-perkhidmatannya.html

nah eddeved, ko nak publisti sangat kan?

eddeved berkata...

bendera putih buat mantot (dah dah le tuh bro!)

http://wake-up-kick-ass-repeat.blogspot.com/2015/01/holy-diver.html

marilah kita kepada kesefahaman yang sunnah!

eddeved berkata...

bendera putih buat mantot (dah dah le tuh bro!)

http://wake-up-kick-ass-repeat.blogspot.com/2015/01/holy-diver.html

marilah kita kepada kesefahaman yang sunnah!

firdaus m berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
firdaus m berkata...

https://www.youtube.com/watch?v=qZMX6H6YY1M

https://www.youtube.com/watch?v=SV6Sw9CNWek

eddeved, pikir pasal anak kau dulu la sebelum ko post meroyan. sekian.

firdaus m berkata...

https://www.youtube.com/watch?v=uaWA2GbcnJU

untuk eddeved dan untuk diri aku sekali.

dunia ni takkan berubah apa2 setakat komen meroyan kt blog ke apa.

buat la small kindness ke apa dari duk sibuk argue dan menganjing sesama sendiri.

Tanpa Nama berkata...

eddeved - dia ni ada mengidap sakit mental..jangan layan

Tanpa Nama berkata...

tengok id emel korang panjang ke pendek baru bole tau lejen ke tak..

pakai ymail, baru buat emel letew..

kikiki..

Rosmah Mansuratkhabarlama berkata...

Hahahahahhahahahahahahhahaha...yg ni komen ko paling klaka setakat ni.

Print screen - siap
Report polis - siap

Hahaha...mcm budak2...nak je aku siku kepala ko pakai pam basikal..pastu ikat kat tayar troli jusco...