Julai 03, 2014

Azwan Ali Sebagai Idola Masyarakat

Readers Digest 2010 Malaysia Most Trusted Person Survey

1) Nicol David (squash world champion)
2) Dr Jemilah Mahmood (founder of Mercy Malaysia)
3) Lee Chong Wei (badminton Olympic silver medalist, Beijing Games)
4) Lat aka Mohd Nor Khalid (cartoonist)
5) Jimmy Choo (shoe designer)
6) Adibah Noor (singer/actress)
7) Michelle Yeoh (Hollwood actor)
8) Jins Shamsuddin (veteran actor)
9) Afdlin Shauki (aka Chief Kodok, actor/comedian)
10) Chef Wan (chef)
11) Paduka Sharifah Mazlina (adventurer, first Malaysian woman Antarctic Solo Expeditor)
12) Misbun Sidek (badminton coach)
13) Ivy Josiah (executive Director, Women’s Aid Organisation)
14) Marina Mahathir (AIDS advocate)
15) Aznil Nawawi (actor/compere)
16) M Nasir (singer)
17) Zang Toi (designer)
18) Rashid Sidek (badminton player)
19) Jailani Sidek (badminton world champion)
20) Gurmit Singh K.S. (executive director of the Centre for Environment)
21) Amy Mastura (singer)
22) Sheila Majid (singer)
23) Siti Nurhaliza (singer)
24) Shebby Singh (former football coach, football presenter)
25) Razif Sidek (badminton player)
26) Jaclyn Victor (Malaysian Idol)
27) Maya Karin (actress, television personality and singer)
28) Ahmad Idham (movie director)
29) Harith Iskandar (comedian, actor)
30) Erma Fatima (actor)
31) Ramli Ibrahim (choreographer)
32) Sheikh Muszaphar Shukor (astronaut)
33) Irene Fernandez (migrant worker activist)
34) Kee Thuan Chye (dramatist, poet and journalist)
35) Aziz M. Osman (director)
36) Tiara Jacquelina (actress/producer)
37) Alex Yoong (race car driver)
38) Asha Gill (television personality)
39) Fish Leong (singer)
40) Soo Kui Jien (tv presenter)
41) Mano Maniam (Fulbright scholar/actor)
42) Deanna Yusoff (actress)
43) Sharifah Amani (actress)
44) Reshmonu (singer)
45) Lee Sinje(actress)
46) Ning Baizura (singer)
47) Ella aka Norzila binti Haji Aminuddin (singer)
48) Lillian Too (feng shui master)
49) Awie (singer-actor)
50) Azwan Ali (TV host)



Apa pasal taste orang kita teruk sangat aa?

12 ulasan:

ZAR berkata...

Hahaha apa2 pun kita ada pendapat sendiri kan.

Tanpa Nama berkata...

EHHH MAT BELOGER KAU JELES KE HANJJJJJJJJJJJJJJ? AKU ADA SWAG, KAU HADO??????????

(lol tiru post dia, capslock je memanjang)

Tanpa Nama berkata...

taste org malaysia mmg teruk pun.

Tanpa Nama berkata...

Jgn mengumpat pada bulan puasa & bulan mana2 pun.

typo berkata...

lama tak dengar nama no.40 tu..Soo Kui Jien.
teringat time Disney channel dgn partner hos dia Azura tu...

hikari berkata...

aku bukan fanatik AA. tapi ada kebenarannya. cuma disini beliau adalah public figure dan pendapat beliau in written statement.

kita pun tak terlepas dari buat statement mcmtu. cuma most of the time in verbal. dan kalau in written pun who gives a shit? sebab kita bukan public figure.

dan yang jual makanan bazar ramadhan sedap tu. sedap la. yang tak sedap bajet nak kaut untung je harap boleh perbaiki niat meniaga. tak berkat wei. dalam islam pun ada cerita pasal mengurangkan timbangan. ini pun dalam kategori kurangkan timbangan juga.

Tanpa Nama berkata...

mantot. minta bagi pendapat kau pasal org kita dok kutuk felixia yeap bila dia berubah dan convert ni.

Tanpa Nama berkata...

Kalau ko ada abang yang jadi YB malah berkedudukan tinggi dalam parti dia, mesti ko berlagak jugak.
Tambah2 lagi abang ko ada ferrari dan harta bertimbun-timbun. haaa

Tanpa Nama berkata...

http://syedsoutsidethebox.blogspot.com

Another argument about urine..

hikari berkata...

NASIONAL
Masuk ICU selepas makan roti John
2014/07/04 - 00:22:55 AM

Masuk ICU selepas makan roti John
Muhammad Qayyim mendapat rawatan di unit rawatan rapi (ICU) HTAR, Klang. - Foto Suraya Md Tap
Shah Alam: Kegembiraan sebuah keluarga menyambut Ramadan bertukar duka, apabila empat sekeluarga kini dirawat di hospital kerana mengalami keracunan makanan selepas menikmati makanan yang dibeli di bazar Ramadan, Ahad lalu.

Mangsa dikenali sebagai Nurul Qaisarah Hamdan, 13, Muhammad Qayyim, 11, Nur Qatrunnada, 9, dan Nurul Qasihdayana, 4.

Tiga daripada lima beradik yang mengalami keracunan makanan itu, dipercayai selepas menikmati roti John yang dibeli di bazar Ramadan di Sri Muda, di sini, dimasukkan ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, Selasa lalu, selepas mengalami muntah-muntah dan cirit-birit.

Bapa mangsa, Hamdan Mohd Nasir, 40, berkata, Nurul Qiasarah dimasukkan ke hospital sama malam kelmarin kerana mengalami simptom sama.

Beli 3 bungkus roti John

Katanya, sebelum kejadian, beliau membeli tiga bungkus roti John dan separuh daripadanya diberikan kepada anak sulungnya yang berusia 15 tahun yang tinggal di asrama di sebuah sekolah di sini.

Memang setiap tahun kami sekeluarga akan membeli roti John di bazar berkenaan. Tidak sangka tahun ini anak-anak saya mengalami keracunan makanan.
Anak lelaki ketiga kami Muhammad Qayyim yang sakit teruk kerana beliau yang banyak makan roti John itu.

Kejang otot, muka pucat

Selain cirit-birit dan muntah, anak-anak saya turut mengalami kekejangan otot dan muka menjadi pucat.

Tanpa Nama berkata...

David Teo mana? Aku x percaya survey ni

Cili Pedas berkata...

Rakyat msia ni kalo beli makanan x sedap, balik rumah kutuk berbakul2. Hahaha.. try buat mcm AA ludah depan2 (kalo betul dia ludah) Hamek kauuu.. silap2 separuh bazaar ramadhan tutup kedai x tahan kena maki dgn customer yg rasa tertipu dgn juadah nampak 'wah!' tapi rasa sampah.. untung la sape yg berniaga mmg jaga kualiti makanan sbb xde saingan2 sampah yg sedut duit free dr pelanggan