Disember 28, 2009

1Malaysia Kecuali Kelantan


Apa salahnya jika benda macam tu tak dibesar-besarkan?Adakah Kelantan tidak cool kerana tidak layak untuk menyertai program-program 1Malaysia?Kenapa ada takungan buih-buih air kat tepi tayar kereta tu?

27 ulasan:

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) berkata...

beb, aku lambat tangkap soklan last ko tu. so lambat sikit gelak.

mungkin sbb shabery cheek dah tgk cerita 'budak kelantan' kot.

lagipon neh kan program belia, so dia rasa macam tak kene pulak laa...

afiqsiddhartha berkata...

Haha.jijik baca berita ni.perlu ke ada diskriminasi murahan macam ni?

nik berkata...

bodoh punya kerajaan dan media...

hnnarzali berkata...

i think kelanatan has made it clear that they feel theyre much to good to be part of anything. konon nak buat country sendiri

Ladynoe™ berkata...

diskriminasi? aku rasa kebanyakkan orang tau kenapa 'kecuali kelantan' kot.

Riochan berkata...

Xpe la..da biasa da.da berkurun da 'kecuali kelantan' ni ade..

jeremy clarkson berkata...

eh bkn ke hr tu ngutuk2 diorang ni, ni dh marah plak org tu x ajak dia hahaha..

cikmemy berkata...

diskriminasi~haih,camne la nak maju kalau macam ni...

Fever Nova berkata...

diskriminasi kelantan..? aku dah lali.. dah dekat 20 tahun kena diskriminasi.. kerajaan kelantan still strong.. negeri pun tetap maju jgk..

Along berkata...

Ntah...setakat nak lalukan kete berwarna warni tu, tak heran lah orang Kelantan. Makin laku ke budu depa nanti? Mungkin tidak..

aslina yang gojes berkata...

perlu ke dier tulis "kecuali Kelantan" tu di situ?

reefqi berkata...

ntah pape r dorg ni.. hish..

sepol utusan berkata...

wah kau pon letak gmbr ni, tp kau tak crop keseluruhan pagenya tot... aku juga mletakknya di fesbuk... http://www.facebook.com/KaryaSongsang?ref=profile#/photo.php?pid=3265325&id=667377614

mr somebody berkata...

ambo xkesoh

Aini Syakimah Shuyuti berkata...

aku orang KBS.. aku pun tak paham nape Shabery buat camtu... walaubagaimana pun, sbg orang Kelantan, dah biasa situasi camni... x terjejas apa2 pun... x de yang kebulur pun...

balqissy berkata...

ini menteri yg kelakor...

Din berkata...

hahahaha..bajet ore klate trgin sngt la kmbara dia tu..nk suruh pakat dengki bg undi dia la..hahahaha..lmbt lg klantan bn nk tawan..kpda cik yg ckp nk wat cam country sndri tu sy xstuju..da ke ckp cm2..kecik ati sy..ekekekeke..

Tanpa Nama berkata...

kata nak kan perpaduan...tengok, sape yang buat taik skrg? boleh pakai ke kerajaan yg gila slogan camni?

Other Malaysian berkata...

1Kroni!

Nerzhul berkata...

Kelantan lain, kaum lain kat sane pon pandai kecek kelate..1Kelantan
hehe

The Aku berkata...

Walaupun aku bkn org Kelantan, tapi aku bukan racist. This is racism. 1 Malaysia la sangat. Cam hamlau je. Itu adalah ayat yg bodoh kat gambar yg bodoh itu. Org bukan Malaysia kalau baca sure kutuk kita. Bahalol. Hamlau. Lagi skali hamlau. Sori.

atas pagar berkata...

bkn ke sek2 demo ni xsuke bnde2 cmni, kate xkebuloq pon.. dah tu nape persoalkn lak? org2 hang pa pon bkn nk join dgn org ngri lain, trbukti kt ipt or sesebuah organisasi.. biak pi la.. diskriminasi konon.. hahaha.. 1kroni? hang pa suma 1klatan..

Tanpa Nama berkata...

to atas pagar..lu jgn ckp je la...lu penah p klantan ker...klu da penah p klantan n dok sana lam stahun baru lu ble komen pasal org klantan n negeri klantan k...da byk la wa dgr citer org mcm lu ni, bila da p tinggal sana baru tau org klantan ni mcm mana...lu pk la sdri brader...jgn main ckp xpakai otak laaaa....

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum. saya belajar di negeri kelantan dah 2 tahun dan saya rasa majoriti rakyat kelantan sangat lah racist terhadap orang luar walaupun saya rakyat malaysia. especially terhadap orang seperti saya yang "jahat tidak menutup aurat", walaupun bersepah perempuan kelantan bertudung tetapi masih kelantan rambut panjang keperangan kerana di-dyekan dengan pewarna rambut di sebelah belakangnya kerana rambut sengaja tidak mahu disanggul/diikat. tidak pula kena sound dengan rakyat kelantan sendiri ya?

Tanpa Nama berkata...

Cilakak tergelak besar aku soalan buih tepi tayar.Caiyok la lu!

Tanpa Nama berkata...

rakyat klantan jgn nk salahkan org len..u all yg behijrah tmpat org,spatut memahami budaya n tinggalkan loghat klantan tu..ni u ckp loghat kelantan ngn org luar..u ingt base kelantan tu base rasmi malaysia ke?at least de sikit2 tu,org len fhm la..aku da penah halau org kelantan mase inteview,even my name start with 'wan' ...anak2 kelantan,pls accpt ni..becampur la dgn org luar,bnyak benda yg kamu x tau setakat becampur dgn org kelantan sendiri..

Tanpa Nama berkata...

anon yang nama start ngan Wan ni bos kompeni mana? Halau orang Kelantan masa interview? power. power. Kenapa orang Kelantan kena tinggalkan loghat dia sebab kau tak paham cakap bahasa dia? Kenapa kau tak belajar loghat dia? Kenapa bila orang putih datang sini kau tak suruh cakap bahasa kau tapi kau cakap bahasa dia?