Disember 17, 2014

Apa Sebenarnya Masalah Orang Melayu dan Cara Pengiklanan Diorang Ni?




Aku tak tau apa masalah orang Melayu yang agamanya Islam ni.
Orang2 dulu, hal2 bilik tidur tu la yang diorang sedaya upaya sembunyikan.
Mak bapak bergaduh pun, anak-anak tak tau.

Tapi sekarang, ada masalah beraksi dalam bilik tidur?
Buat iklan. Ajak laki bini cerita kat semua orang.

Apa sebenarnya masalah orang Melayu ni?
Kita ada sakit mental ke?

Masyarakat kita ni sakit ke?


17 ulasan:

eddeved berkata...

ni biasa nih, aku tgk biasa aje?
tak tahulah pulak aku kalau ada orang baca iklan ni dia terangsang pulak?

Tanpa Nama berkata...

bukan masalah terangsang, masalahnya apa dah jadi dgn perasaan malu. Kalau anak2 bawah umur yg dah pandai membaca tanya suruh kita expalin, nak jawab apa?
Malu itu sebahagian dr iman.

onlajer berkata...

iklan sekarang wajah tak payah nak diblurkan ya

mijao berkata...

apa perasaan model2 dlm iklan tu..kengkawan tak kutuk2 ke?

jering berkata...

Liberal sangat ko ni.

-thethinker- berkata...

Knp majalah cina paper cina tak ada benda camni,padahal depa lebih liberal ? Sbb otak melayu ni penuh dgn seks seks seks sahaja. Ceramah ustaz pun bole korner pi bab seks. Dimomokkan dgn untung dpt 72 virgin yg tetap virgin lepas kongkek. Padahal tiada dlm Quran pun .. Yg pompuan masuk syurga camna ?

Tanpa Nama berkata...

Dengar sajalah ceramah zahar deruih.. babi . banyak betul cerita lucah...perempuan masuk syurga dapat jadi ketua bidadari aka mak ayam

Mama Sheng ™ berkata...

I disagree with some of this..hurm

ct cucubi berkata...

Kalau buat label je, tak perlu nak tunjuk muka dna bagi testimoni mcm tu rasanya lagi baik

Tanpa Nama berkata...

pastu marah anak2 xtau malu tanya macam2 haha!

Tanpa Nama berkata...

pastu marah anak2 xtau malu tanya macam2 haha!

Tanpa Nama berkata...

bodoh la melayu ni, buat Islam nmpak mcm agama yg anggap pmpuan tu mcm bahan utk puaskan keperluan seks llki smata2, xde nilai lain, value die hnya utk jd bahan konkek terbaik utk laki die je, n pmpuan tu pulak, sokong je pendapat tu, suka diperbodohkan dgn segala insecurity hal rumah tgga, bodohnyer lahai!..memalukan! bini lawa n ketat spanjang mase pown, kalu laki nko nk cari lain, die cari lain je, xperlu alasan utk laki nko tu cari pmpuan lain pown laaa..bodohnye la bini2 yg insecure hari2 pk takut laki cari lain, 24jm asik pk cmne nk ketat nk mantap smpai mampos (yg mne ianya mustahil, smua org akn tua kalu x mati muda)..kesian lahai melayu nie!

Tanpa Nama berkata...

Aku pun biasa jugak tengok kebodohan komen kau.

Tanpa Nama berkata...

Hahaha betul la tot. Aku pun baru perasan pasal benda ni. Tu pun sebab dua hari lepas terselak majalah wanita. Hahaha mmg dasar jenis bangsa muka tak malu! Hahaha bangang!

nasiayam berkata...

benda seks ni universal la. cuma org melayu ni je yg dah tak tahu malu. org puteh pun takde la kluar iklan mcm ni. klu ade pun banyak utk org mmg ada penyakit. ni kt malaysia sihat2 pun nak gak jus2 bodoh bangang. ikut la nasihat dr. ismali tambi amalkan 2 perkara - jaga makan dan kerap senam aerobik. tu pn xboleh buat ke? mmg melayu bodoh+jahil+ego.

derhaka student berkata...

Ni satu hal... cerita "Laga" dh tgk tak bro...? Pun ada jugak bnda2 mcm ni dalam filem tu... tak tau la mantot, orang melayu skang suka dedah benda dalam kelambu kot... Bila compare dgn cite mcm Interstellar, rasa malu sangat tahap akhlak dgn pemikiran kita duk mana...

Tanpa Nama berkata...

Some? Yang lain kak suka lah ye