September 20, 2008

Selamat Bertemu Kembali

Lama aku tak menulis.Sekarang aku dah ada internet balik jadi lepas ni update mcm biasa.Tapi 2 minggu takde internet memang membuatkan aku jadi buta,pekak,tuli.

Sumber berita terpaksa bergantung dengan TV3.Bila singgah kat kedai paper,terpaksa tengok muka depan Utusan Malaysia dengan The Star.
Kalau seorang rakyat Malaysia tu memang bergantung 100% dengan media massa utama,memang rosak binasa la hati dengan akal dia.

Apa jadi dengan 16hb Sept?

Entahlah.Nampak macam Anwar Ibrahim cuba bermain taktik lembut,mendesak dengan cara yang sopan.Tapi banyak benar respons dari kerajaan.Habis semua benda jadi kacau bilau.Pak Lah jadi Menteri Pertahanan,Najib jadi Menteri Kewangan.

Layak ke diorang berdua ni sebenarnya nak jadi menteri2 tu padahal nak jadi menteri biasa pun tak berapa tentu lepas lagi otak diorang ni.

Mungkin mulut Pak Lah kata Anwar takde pengaruh langsung dekat tindakan kerajaan sekarang,Anwar hanya satu ancaman yang mampu dikawal dan ancaman MP lompat parti hanya dongeng rakyat.

Pak Lah Pak Lah.
Go to hell lah.

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

welcome back tot!!

Tanpa Nama berkata...

Patutle lame nko takde tot. I miss u la tot...nko punye blog ni selambe je. Pasal pak bodolah tu, walaupun die tahu org kat luar dan kat dlm umno tak suke die, die masih nak jadi pm. Najib lak..kalau le die jadi pm, aku rase yg memerintah negare nanti ialah bininya si Rosmah tu, Najib tu hanye boneka je....! Bagi le Anwar ni jadi pm dulu, tengok mcm mane die tadbir negare, kalau takde perubahan, mase tu pak bodolah dan najib boleh take over.

Tanpa Nama berkata...

okaeri-nasai tot!! apa2pun kitorg hepi ko dah ber internet semula. well .. mmg btul cakap ko. bg mereka2 yg hanya bergantung 100% kat media masa yang utama. mmg bleh merosakkan jiwa dan minda diorg. tp cam ko tot, ko still bleh baca dan dengar.. Nak percaya - ikut kata hati aje la.

eddie berkata...

welcome back....cepat2 ar update berrita terkini :D hehe

Tanpa Nama berkata...

erk..perlu ke cam tuh?