April 29, 2013

Pantun-Pantun Politik Sambil Mendidik "Kenapa Model Underwear Itu Kelihatan Sangat Gembira?"


Tiap hari bukak The Star
Ada saja iklan dusta
Cina kena ditakutkan maa!
PAS naik Islam kuatla!

Pada mereka ini kisah dusta
Pada aku, aku cukup suka maa!



Peliknya ada Melayu percaya
Agaknya MCA ada sedara dia
Tak sedar ke hiburan di dunia
Silap berhibur, masuk neraka?



Haron Din dah jawab hari-hari
Kenapa PAS dengan DAP
Dihulur Harakah kau kata geli
Utusan jugak kau anggap suci


Siapa bising nak Anwar bersumpah?
"Kenapa tak jawab liwat punya kisah?"
Tukang fitnah sendiri berceramah
Azhar Sulaiman, kau tak baca Harakah?


Inilah bakal masa depan kita
Bila semua nak di "1Malaysiakan"
Lagi sepenggal kepada mereka
Tuala wanita pun berlogo Barisan

Barulah fresh barulah nyaman
"Senang nak terkinja,"  kata Norman.

11 comments:

Anonymous said...

Kamu perlukan roket untuk ke bulan lol.. :)

Kat melayu mereka kata DAP kudakan PAS..
Kat Cina mereka kata PAS kudakan DAP..

Kat melayu mereka takutkan DAP ni PAP (nanti jadi macam singapore)
Kat cina takutkan PAS ni Taliban (nanti jadi macam Afghanistan)

lol.. Pecah dan perintah..

Anonymous said...

norman KRU perlu berterima kasih dengan BN sebab dapat tanah buat KRU studio kat cyber jaya.

lagi pun dapat jadi panel FFM, dapat pengaruh angkat magika jadi filem terbaik. Dalam dunia ni, filem nyanyi hanya magika diangkat menjadi filem terbaik.

KRU juga berterima kasih dengan BN, sebab skandal Endry dngn Linda Rafar dulu tertutup tanpa penyiasatan. Tutup terus lepas kawin dengan Kiefli dan endry kawin dengan staff KRU.

Anonymous said...

Biasa la jaga periuk nasik.. Bro.. Norman tu memang orang kuat umno.. Ada la gossip tak menarik pasal normal nih.. tapi ntah la betula ke fitnah ke apa tak tau le.. Korang risik-risik la dengan VVIP umno depa lebih tahu Norman ni siapa..

Anonymous said...

Dah berapa lama sejak penamaan calun, kami tak beli STAR walaupun sebelum ni STAR adalah akhbar bacaan di rumah. Tak suka tengok iklan pilihanraya mereka yang memperbodohkan pembaca. SEDIH!!!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

hahahaha... spender 1 Malaysia. Ops

Info >>Tolong Baca!!Sebelum guna produk Herbalife
PRA >>Pilihanraya artis, jom tengok
Terbaik >>Beli Hadiah kat IBU dapat balik RM50

Cucuq Jagung said...

the star baca sekalisekala
terlalu kondem melayu kita
bhs kedua xpaham makna
saja beli nk kitar semula

Cakap norman adakebenaran
industri pilem perlu sokongan
filem hampeh wajib tayang
baru artis senang lenang

..pantun kontemporari

Anonymous said...

CAYALAH ..ROCK2 FAIZAL TAHIR PUN masih ada pegangan lagi....fewiittt..

Anonymous said...

iklan dalam paper the star tu gua suka sebab free marketing and propaghandi by their own enemy. tak perlu susah payah kuar $ riban2, pihak lawan sendiri promote soh undi pas or dap. +ve thinking.

Anonymous said...

Kadang aku pelik dengan BN diaorang ni nak menang ke tak?

Apa strategi yang diorang pakai ni?
Atau saje je semuatu dirancang?

entah la tunggu dan lihat saja la

Anonymous said...

Spender 1Malaysia.. waliau. :)

frank sinatra said...

https://www.facebook.com/photo.php?v=277405049061498&set=vb.100003760153223&type=2&theater


abg man~ tolong ulas vid ni. nk tau pendapat abg man. dgr org2 komen je malas nk amek port. mcm xleh caye je. hek hek hek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...