June 13, 2011

18SX - Panduan Ringkas Bagaimana Mahu Layan Suami Seperti Pelacur Kelas Pertama

"Isteri disaran supaya melayan suami seperti pelacur kelas pertama.."

Habis mengamuk satu Malaysia bila baca statement camtu.Ni yang komen semua ni tau ke apa yang pelacur kelas pertama buat?Dok nampak perkataan "pelacur" tu tapi tak nampak pun cerita belakang benda tu.

First sekali,ya,memang agak extreme apa dia suggest.Pelacur,sapa suka disamakan dengan pelacur,kan?Tapi....sebelum anda herdik dia tak tentu pasal...meh aku bagitau kau macam mana seorang pelacur kelas pertama layan customer dia...

Katakanlah,kau ambik seorang pelacur Thailand untuk whole night.Jadi,bapak ayam dia akan hantar pelacur tu ke rumah..esok pagi dia akan ambik balik.Biasanya apa yang pelacur tu buat bila dia sampai adalah;

* Peringatan,panduan ini bertujuan untuk membantu isteri2 yang innocent tapi mahu dan ada keinginan melayan suami mereka dengan layanan yang istimewa.
Untuk isteri2 yang tidak open kepada cadangan ini...ada beribu lagi blog lain
yang anda boleh baca yang memperjuangkan hak wanita 
untuk tidak melayan suami sebaiknya.
Peduli hapa aku suami kau jahat ke tak berguna ke...
dia tak guna pun dia suami kau jugak."


................................


a. Masuk bilik.Dengan slow2 dia akan seduce customer...sama ada menggunakan pole dancing,strip dancing...slow2 bukak baju satu persatu...sehinggalah tinggal lingerie.

b. Bila dah tinggal lingerie...pelacur ni akan mendekati customer dengan gaya seksi sambil nafas hangat dihembuskan.Selalunya pelacur kelas pertama mulutnya berbau wangi,pelacur kelas ketiga mulutnya berbau kari...

c. Dia akan panjat atas customer sambil customer memandang dia dengan penuh minat.Selalunya rambut akan dilibas2 supaya menyentuh tubuh customer tapi fizikal contact tidak dibanyakkan lagi.Lebih mendebarkan adalah kalau pelacur tadi menggunakan gari dan mengikat tangan customer ke kepala katil untuk memaksimakan kehangatan.Jika puan2 berminat,gari boleh dibeli di mana2 sex shop.Lebih mudah jika suami anda seorang anggota polis.

d. Customer akan dibangunkan dan pelacur akan merengek2 minta ditanggalkan lingerie.Selalunya customer akan menurut perintah waktu ini.Jadi apabila lingerie sudah tertanggal...

e. Customer akan ditarik tanggannya ke dalam shower.Ini adalah part paling penting kerana disinilah the art of seduction akan berlaku.Peralatan yang selalu digunakan adalah sabun atau shower cream yang banyak.Mandian akan dilakukan sepenuhnya oleh pelacur dan pelanggan hanya perlu berdiri sahaja dan enjoy the moment.

f. Once shower dah selesai,pelanggan akan ditarik ke atas katil dan dibaringkan terlentang ke depan.Untuk sejam berikutnya,customer akan diberikan urutan badan yang menyegarkan sama ada dari jenis urutan full body massage,volcano massage atau sekadar main picit aje mana dia suka.

g. Lepas sesi urutan,untuk part ni,aku tak boleh nak cerita secara detail jadi aku tuliskanla hurufnya sahaja.Lepas urut selalunya BJ,HJ,BF atau FBJ.

h. Dan lepas semua tu berlakulah aktiviti mendayung sampan ke muara.

i. Kalau dah selesai,customer mempunyai option untuk rewind balik semula atau tidur sebentar lalu rewind atau terus tidur sehingga ke subuh.

j. Dan yang paling penting,apa sahaja yang dimahukan oleh lelaki itu akan dipenuhi oleh pelacur kelas pertama.Katakanlah,customer nak pelacur itu buat suara garau sambil urut,pelacur akan buat dengan senang hati tanpa ada isu langsung.Nak suruh dia jadi dominatrix?Berlagak macam Hitler?Buat2 manja macam gadis oriental?Pakai topeng Ultraman?Semua dia buat tak banyak soal!

Sebagai reference :
Dari filem True Lies - Scene Jamie Lee Curtis


Salah satu moment awal pembesaran aku yang membuatkan aku sedar
perempuan itu hot dan aku tidak gay sewaktu aku berumur 13 tahun datang apabila
aku menonton scene ni.

...............

Selamat mencuba.Yang penting jangan down kalau respons suami anda bila mula-mula anda try adalah "Kau buang tabiat ke Peah?Kau dah tua ni buruk benor buat sebegitu rupa!Huduh!" Cuba lagi sampai dia diam.

Salah satu benda paling menggembirakan suami adalah apabila mengetahui yang dalam kepala otak isterinya ada tersimpan perasaan nakal dan buas.

91 comments:

mr edz said...

cuba anda bayangkan rosmah buat cam gitu kat najib.. ataupun ketua puteri umni buat... hmmmmmm jika nora danish itu kisah lain

Farah said...

Cayalah , Mantot. Kalah Ismail Thambi. lol

Jom, gurlz. Forward nih kpd husband masing2. XD

Rabiatul said...

hahhaahahaha
notes taken, props ready
:)

buruh said...

ko refer video ni ke atau refer rakan²?
hahahahahaha

balik ni aku nak buat kat bini aku. jadi Gigolo Kelas Pertama!
idola: Deuce Bigalow

Anonymous said...

takkan nak buat hari2?

sya fieqa said...

wah..
sudah bookmark enrty nih..
heheh;P

makcik kantin said...

‘pelacur’ tu kurang enak. Cuba pakai ‘teman sekatil’ bkn ke sopan.

Bab nk layanan 1st class tu, ada ke suami yg nk keluar bajet lebih skit beli lingerie A-class? amik bilik 5star hotel 2-3mlm? (contoh props).. ni tak, bagi duit pun kedekut setakat boleh beli kaftan cap penyu. Ada hati nk layanan 1st class.

Bapak ayam pn tau ape nk supply kat anak ayam dia tau!

Mulut bau kari? Sori ek, satu badan tau bau kari ;) kalau nk wangi2.. hantar dulu bini pi spa ye. Tak pun, buatkan mini spa kt rumah! Hah, baru la hari2 pn mcm honeymoon kt siam.. siam jek?

Merah said...

i dont love you anymore, mantot :(

Anonymous said...

kenapa nk kena ada 'suara garau sambil urut'?? mcm bapuk siam je bunyi

ooo...da biasa kena urut kt siam ye.. hmmm *swing pedang*

Anonymous said...

lu mcm dh experience je bab pelacor kelas pertama ni Tot.

Munna said...

yes....cite pny detail mcm dah ada experience....

Anonymous said...

Kalaulah Rosmah buat camtu ngan Najib....mau koma Najib...he..he..

Encik Sood said...

aku pernah buat karangan pasal bunuh orang. agak detail dan ada orang tanya, "Sood lu pernah bunuh orang ke?"
Aku cakap tiga perkataan.
"Imaginasi dan pembacaan."
Kalau kena ada experience dulu baru boleh tulis, makanya Stephen King dah lama mati kat kerusi elektrik dan Syamsul Yusof takleh buat filem2 gangster tu semua.

Polis Karma said...

cayalah mantot. aku suke entri ni.

p/s: true lies mmg antare film arnie yg best.

Jiji said...

aku rasa ko maksudkan pornstar.. dari penulisan ko tuh aku tak rasa pelacur kelas pertama buat mcm tu.

dia tak pegi cari orang.. orang carik dia.

*shhhh..well i dont mnd to be referred as a posrnstar.. daripada pelacur@!~

( wait... urmm think again jiji)

hahahahah@!~

anyway, aku rasa lelaki patut dress up as a fireman in the bedro0m@!~ weorgght thats really turns me on!

Azrul Hisham said...

haha..terbaik la bro... :)

[AMR]ReenaRawee said...

alaa makcik kantin ni,
berkira sangat.
dah tau laki hang kedekut,
hang ngorat la dye sampai jadi 'pak turut'.

perempuan ni kalau nak power senang je,
layan suami dengan se-power boleh.
baru lah hilang ego dye.
ni pompuan nak ego, ada laki ko kesah?
ingat kau tu nora elena?
ye dak mantot?
hahahahahah~

Kap said...

Mantot, aku tumpang twitt perenggan terakhir entri ni.

Anon 30 said...

aku kadang2 takut nak baca blog lu ni Mantot...
mcm baca isi hati sendiri...
dem..

Zoe said...

jap..jap..jap..
lepas gari..dia tarik pegi masuk shower..
hmmmm..
gari kat pintu toilet ke mantot?

JANN JANN JANNAH said...

kalo gitu suami pun kena layan isteri cam gigolo kelas pertama..kalau isteri layan cam pelacur kelas pertama tp baru bukak lingerie dh terpancut..haishh..soo lame.

makcik kantin said...

@ReenaRawee

Tu la hang silap.. ape ingat yg mcm nora elena (sape ni?) je ke bole nk manje2 mtk itu-ini.. abis bini yg muka tak brp nk glam xbole ke? Da mcm tu muka bini ngko, terima jela dia seadanya.. appreciate la dia

Duit meniaga kt kantin ni, makcik bole jgk la usha2 sendiri lingerie @ Victoria’s secret tu. Tp kalau dpt en.suami yg belikan.. lg la romentik. Tak gitu mantot?

Kin said...

Lol, aku pernah cadangkan kat mak aku suruh beli lingerie seksi sikit untuk bapak aku. Bapak aku terdengar, pastu menyampuk, "Apa kau nak mak kau buang tebiat, umur dah lima puluh?" baru aku nak komen balik, bapak aku sambung "Pakai kain batik lagi 'senang'!". Dulu aku sekolah menengah, ingatkan 'senang' tu maksudnya senang mak aku nak pakai buat kerja rumah semua tapi bila fikir balik mak aku pakai kain batik waktu malam je, pastu mana ada mak aku buat kerja rumah apa sangat pun waktu malam- basuh pinggan lipat kain je.

aida said...

ahh. rata-rata orang melayu tak romantik. believe me. nak jalan kat pasaraya pegang2 tangan suami isteri pun malu. padahal masa bercinta lain pulak. lol. berapa kerat je suami yang romantik sanggup beli lingerie cantik2? kalau kau suami takde duit, kau beli lingerie kat kedai pakaian hari-hari pun ok ape. takde alasan.

serenity9260 said...

huhui,ganaz tol bini nk wat cmtu kt laki die.apa punya analogi la.bodoh punya orang

Ni best bro!!!
Jawapan Untuk SKMM Kerana Menutup Site Sharing File

Sejuta Trafik Ke Blog Anda!

Anonymous said...

@serenity9260

apa punya kelas bloggerlah ko ni, datang membodohkan tuan blog tapi dengan muka tak malu letak link nak promosi blog pandai ko kat sini.

ini kelas pertama ke kelas ke empat juta?

Leon

fiz said...

hahahaha yelah tot. aku pun rasa rakyat malaysia ni cepat melatah. penggunaan bahasa je salah, yang penting kan mesej dia sampai?

isteri hendaklah sentiasa memenuhi kehendak suami selagi tidak bercanggah dengan syariah. simple je islam punya rule. btw tak payah pakai lingerie mahal2 pun dah boleh jadi seksi la. pakai baju kelawar cap penyu pun kalau pandai berhias diri, suami tertarik jugak. yang penting kemas, jangan bau badan macam petai. rajin2 mandi supaya daki tak tebal seinci.

perempuan ni senang masuk syurga, senang jugak masuk neraka

Anonymous said...

hahaha...
mak aku pun penah cakap, bapak aku tak kisah lah mak aku nak pakai mcmane pun, janji, 'senang'...

pada aku benda2 mcm ni senang je...
laki masing2 kan, so, tanya laki sendiri, nak dilayan mcm pelacur kekas pertama, atau nak perempuan yg ala2 malu + sopan, atau, nak ganas,haa...terpulang...
lain orang, lain tastenya..
kalau dah semua orang tastenya sama, semua perempuan plak nak jadi pelacur kelas pertama..

ad|nda said...

very informative.. TQVM :)

aku lebih ske kalau laki aku kater "bini aku layan lagi best... pelacur buang duit je... bawak penyakit plak lagi.."

terserah anda... tapi aku rasa ni takder salahnyer...

Hazirah Mustaffa Kamal said...

You are the first blogger yang review isu ni dengan rasional, mantot.(afaik)

Anonymous said...

malu bc tapi mahu tau :p

Org nak kawen

Anonymous said...

sampai hati... n bias..

-sally-

sherliza said...

mantot, ko lelaki dan kau melihat konsep berlagak perlacuran dari konteks yg berbeza dgn perempuan. She's a Doctor, high education...pilihan ayat patut lebih sesuai...limited vocabulary? mungkin :) She should say, "isteri patut lebih berimaginasi, when it comes to sex...to excite the husband"

aku, perempuan. aku disagree dgn objektif kelab taat suami, yang mengatakan bhw isteri yg tidak taat merupakan punca masalah2 sosial, kena abuse semua. That is not fair and full of shit

p/s : yup, aku sanggup buat segala imaginasi tuh.

pink dragonfly @ suaka

Anonymous said...

ok pompuan.. kalau kau sedang bukak buku diffential equation atau aeroscience. kau tinggal kn aja. selayaknya pelacur kena buka majalah pornografi, video pornografi sepanjang masa. baru berkembang imaginasi pelacuran kau org.

sim_2096 said...

en.mantot...kenapa semenjak 2 menjak ni byk post isu2...18sx ek...nak naikkn rating ker....hahahah..

Mantot said...

hehehe,
saja je,semenjak seminggu dua kalau kau bukak paper,byk bercerita pasal suami isteri..cuba kau baca Utusan hari ni...aku join je la sekali.

nak tulis psl politik,skrg ni byk duk hentam PAS kutuk macam2...aku boring.

nantilah,
bila aku dah sampai post finale aku pasal benda ni,aku harap kau paham apsal aku tulis benda ni..posting ni semua berkait,dari post aku hari tu pasal Dr.Mashitah tu..sehinggalah habis benda ni dalam sehari dua ni

Mantot said...

sherliza,
aku rasa kau pun paham macam mana masyarakat kita ambik sesuatu benda,maksud aku cara diorang digest benda tu.kita suka benda yang straight forward,benda yang senang nak faham.cth paling senang nak nampak..filem kita.

buatlah filem yang ada mesej tersembunyi,yang ajak org berfikir konfem haram tak laku (kau boleh rujuk website FINAS pasal benda ni) .tapi cuba buat cerita ringan,gaduh2,samseng,hantu,lawak bodoh,rempit dan cinta2..cerita tu la yang laku.

Mungkin cara dia agak vulgar,tapi..pada aku,mesej tu senang nak paham.

"Malulah jadi isteri kalau layanan pelacur kelas pertama jauh lebih baik dari layanan seorang isteri yang sah dan halal."

Dan,pada kau,
isteri yang tidak taat bukan merupakan punca masalah sosial dsb...Bunyi dia mmg mcm tak adil...sbb salahkan perempuan dalam semua benda..

tapi,look on the bright side...kalau isteri tu taat,apa keburukannya?bagitau la aku,apa positifnya berkahwin dengan seorang isteri yang tidak taat?

redgiantlipstick said...

tapi En Mantot - tak guna la kalau semua kesalahan terletak atas bahu perempuan, baik perempuan je lead terus sesebuah institusi keluarga.

Ara said...

stim lak aku bce post ko...arghhh aku nk carik laki skrg jgk n kawen!

hahahaha~

Mantot said...

eh,jap.aku konfius...mana dtg statement "semua kesalahan perlu diletak kat bahu pempuan ni?"

afiqisverylucky said...

haha...

terbaik dari ladang..

nie baru maju =.=

*Miss Geli^ said...

saya pinjam yu punya ayat skit update blog saya..

nampak keji kan??

yang penting mintak ijin!

Mantot said...

takdehal.sila.
baca nota belah kiri tu.

JMR said...

ni salah satu bab dalm sex education..khikhikhi

sherliza said...

mantot,
maaf, aku masih tak setuju :) but point taken...cuma aku nak bitau kat kau. pelacur kelas atasan, pekerjaan utama :) dimana dea dibayar utk melaksanakannya tanpa ada banyak soal. Pelacur kelas atasan tak masak utk kau, tak jaga anak kau, tak pedulik pun tahap ekonomi kau...janji ko bayar dea. As for wife, its overall, sahabat kau, masak utk kau, jaga anak kau, support u through think n thin.

ke·ta·at·an n 1 kepatuhan; 2 kesetiaan; 3 kesalehan; 4 Huk fungsi untuk tidak membahayakan atau mengganggu kedamaian atau keadilan - definisi kamus online. - takde, takde menda yg positif boleh aku bagi as an example utk kes tidak taat. tapi aku akhirkan dgn satu soalan...kita amik konteks yg lebih besar. Taat kepada raja dan negara, adakah aku, atau kau, atau PAS atau keAdilan dikatakan tidak taat apabila membantah apa yg dipersetujui oleh raja? perdana menteri?

anyway, i enjoy reading ur blog...critical thinking...most of the time, aku agree but this article aku disagree

Mantot said...

sherliza,
cth dalam konteks yang lebih besar kau bagi tu pada aku tak kena...sebab Rukunegara tu ciptaan manusia yang diwujudkan selepas 13 Mei 1969.

Mmg dalam Quran ada sebut,orang Islam mesti hormati pemimpin diorang..tapi dalam Quran jugak ada tulis,mcm mana nak pilih pemimpin.Jadi,siapa yang pilih PM?

Bukan aku,bukan kau,tapi ahli UMNO.benda tu dah salah sebab walaupun majoriti pilih BN bila pilihanraya..tak semestinya majoriti kita pilih Najib.Jadi,aku tak rasa melawan kerajaan skrg ni adalah "tidak taat" dan bercanggah dgn agama sebab "kerajaan skrg dipilih berdasarkan pengaruh politik semata-mata"

.......bukan atas dia dasar pemimpin yang baik.Pemimpin yang baik kat Malaysia ni jangan harapla nak jadi Menteri kabinet..sebab dia tak kotor,tak pandai main politik jahat.

Politik pemimpin yang bersih ni..bersih.Kita sendiri boleh nampak sifat pemimpin kita bila diorang berpolitik.

Pada aku,tak salah melawan kalau aku rasa ada orang lagi baik dapat pimpin aku.

Dan,kalau kecikkan balik skop topik kita,balik kpd hal suami isteri.Ramai org tak sedar...mcm aku tulis (kat mana aku tak ingat,ada aku respon dgn sorang pembaca)...

Tugas isteri sket aje sebenarnya
a. Jaga suami
b. Jaga anak
c. Didik anak
d. Pastikan suami bertenaga untuk bekerja

Bab2 seks ni..pada aku ramai pempuan meradang sebab diorang anggap benda tu jijik,tapi...betul la apa Dr. tu cakap.Suami yang dah dilayan macam Raja kat rumah susah lah dlm kepala dia nak rasa mcm Raja dekat luar.

Bukan ke tu pun sebahagian daripada tugas jaga suami?Jika isteri treat suami macam mana yang dia wish,sebenarnya secara automatik isteri menjaga suami dia.

Anonymous said...

ape2 pun... aku tak kisah laa korang nak komen ape... yg penting POINT cara layanan tu leh digunapakai... that's the point!!!!!!

sherliza said...

betul, i knw u will say that. :) so disini kita boleh katakan bhw...raja yg adil, layak mendapat taat setia aku.

dan...suami yg adil, jugak layak utk dikatakan "ur wish is my command". Tugas2 seorg isteri tuh mmg macam kau senaraikan...maka dgn itu, utk mendapat service mcm pelacur kelas pertama di malam hari, silalah bersedia utk menerima hakikat bhw kerja rumah spt masak, sidai kain, angkat kain, bayar bil semua bukan wife sediakan, dn jgnlah kta bini aku pemalaskan?

oh ya, aku share dgn kau disini.
'men strays because they can" - and they use plenty of reasons on why they stray which i think its bullshit.

next to a king, is standing his queen proudly. to be treated like a king, you must treat her like a queen - agree mantot?

Mantot said...

btol.
aku setuju

laki skrg ramai lepas tanggungjawab diorang.padahal sebenarnya kerja isteri kat rumah hanyalah untuk bermake up-make up dan mempersiapkan diri untuk tunggu suami balik sambil ajar anak ilmu dunia dan agama.

rumahtangga paling baik adalah rumahtangga yang mana suami dia bekerja keras untuk support keluarga dan isterinya pulak berlagak2 malas dengan baju yang lawa dan muka bersih dan licin sambil dalam hati dia tak sabar2 nak sambut suami balik.

adakah pada aku,statement aku degrading kepada wanita?

maksud aku,sbb ramai sgt wanita skrg yang lebih mementingkan karier di luar berbanding karier di rumah...

cik.nisa.khaidir said...

Mantot, ckp ko ade betul nya, ckp Puan sherliza pon ade betulnya.
bile bercakap akan hal ini: Tugas isteri sket aje sebenarnya
a. Jaga suami
b. Jaga anak
c. Didik anak
d. Pastikan suami bertenaga untuk bekerja

back to the reality, skrg kebykkan isteri yang bantu suami dari kewangan. dlm erti kata lain isteri skrg ramai bekerja. malahan hebat2 belaka. so at this point, husband yang keje mudah2 dan x se-busy si isteri ni lah yang sempat nak pikir dia x dilayan macam rajalah apa lah. As for me, bila si suami ada consideration, give and take dgn isteri, means, isteri ni dah le susah payah bantu kewangan suami, urus anak2, pakai minum dan dialah manager dlm sebuah fmly, dia jugaklah admin dlm fmly. consideration maksudnya disini, cuba si suami bagilah token pada isteri setelah penat2 jaga anak2, bglah hadiah supaya at least dpt release stress dia. so bila si suami mainkan peranan inshallah isteri dgn rela lakukan semua dgn ikhlas. Bukan ke suami itu letaknya sebagai ketua keluarga, pemimpin keluarga, harusnya dia lebih memahami org bawahan dia. bantu org bawahan dia(isteri, bg sokongan, bukan hanya tahu nak happykan diri sendiri, isteri dan anak2 terabai. dlm konteks masa kini, masalah negatif suami isteri berlaku boleh dikurangkan jika suami memahami isteri, dan lebih toleransi. sebab isteri pon letih sehari suntuk bekerja, 8am-5pm(ini pon klu balik ontime, klu OT?), balik kena masak, amik anak, bg anak makan, jaga buku sekolah anak, suami peranannya dimana? ding-dong-ding-dong mahu smpi pukul 11pm-12pm baru si isteri dapat rehat.(so bila lagi masa si isteri nak recharge tenaga dia??) tu pon klu anak kecik x merengek. sebab tu dalam perhubungan, toleransi, konsiderasi, dan simpati antara pasangan penting. bukan hanya nak pin-point pada seblah pihak sahaja. org zaman dulu hidopnya bahgia, sbb suami tungkus lumus sara hidop anak bini, smpi masa nak pikirkan hal lain instead of fmly, anak2, isteri, dan kerja dan tanggungjwb. skrg lelaki bila berhiburan ada sesetengan langsung lupa anak-bini.


cuba letakkan kaki anda, bahu anda di tempat seorang isteri yang bekerjaya. kemudian kamu akan lebih memahami kehendak mereka juga. :)

chiillex!

Mantot said...

*adakah pada kau,statement aku degrading pada wanita...

sherliza said...

tak, takde degrading. aku setuju.

bila dah kawin, aku nk duduk umah berlagak mcm queen, make up cun2, pakai baju lawa2...pastuh serve my husband like a king, and his wish is my command.

then...aku boleh taat, dan aktiviti waktu malam yg buas dan ganas akan berlaku. hhahahaha

;)

Mantot said...

Nisa,
aku tak rasa ada masalahnya wanita nak berkarier.tapi apa yang aku tekankan camni..

kalau lah kau dah berkarier..kemudian kau kawin dgn seorang Datuk (mcm Datuk K ke) atau seorang yang berada.Dia kata kat kau.."Yang,u takyah kerjalah.Duk rumah jaga anak.."

Respon dia selalunya "Abang,I boring la duduk rumah.Lagipun biarla I ada benda nak buat..."

Selalunya laki tu akan biarkan aje la isteri dia kerja walaupun hati dia tak suka..tapi dalam konteks ni,jika si suami tak nak pakai toleransi,sebab dia boleh dan ada hak nak larang isteri dia kerja...Apa komen kau pasal benda tu?

Maksud aku,suami menggunakan kuasa veto dia untuk decide apa yang isteri dia nak lakukan."Dah dah,awak tak yah kerja.Saya mampu support awak.Duk rumah..Jaga anak.Saya lagi suka awak duduk rumah.."

Berapa orang perempuan yang mampu tolerate dengan suami bila suami tak nak guna toleransi bila buat keputusan camni?

Anonymous said...

Mantot..mmg setuju bab layanan ni. Tp jgn harapkan pmpn2 yg btul2 suci dlm debu ni pandai nak imejin seks yg si lelaki nak. spt kata slh sorg isteri ketua pemimpin, dia tak pnah pun tgk cita blue. Klu laki dia tak pandai nk berbincang dn memberi tunjuk ajar cara seks yg hebat si perempuan yg mmg tinggi tahap kemaluannya ini tak akan memandai2 seksi kan dirinya. Aku tahu ko tak setuju jgk isteri disamakan spt pelacur,tp klu si lelaki imejin servis spt pelacur itu dh lain mcm. Kelab Isteri Taat (KIT) ni tdk diragui lagi mmg dh slh terma digunakan. Klu awl2 lg dia berfikir elak dr menyebut pelacur ia mgkin tdk menjadi isu lansung. Cuba ko tanya di org, apa aktiviti yg mereka buat dlm KIT ni selain dr mesyuarat AJK. Menderma? buat konsert wanita? pergi menghantar bantuan? tgk porno ramai2? buat demo kat patung? Sapa tak suka pmpn berfikiran buas dan ganas tapi kita lebih suka pmpn tu look innocent. Klu dia terlalu kuat imejin, klu dia tak puas dgn lelaki cam mana? suka ke dia cari kat luar?

AnonNeMos said...

Banyak sangat tolak tarik dengan kamu ni, orang perempuan.. Tau tak kamu, untuk masuk syurga adalah keredhaan suami..

bila Allah suruh macam ni, kau kata macam ni plak..
Bila Allah kata, layan suami macam raja, ko pulak ckp, kalu dia layan aku macam permaisuri, aku akan layan laki aku macam raja..

Abis tu, nak pertikaikan pulak, pasal u dan ur husband sesama kerja, sesama penat, so, layanan kena fair..Undang undang agama apa yang awak pakai?

Kenapa awak nak pertikai, "mana peranan suami ketika isteri sedang sibuk masak, kemas rumah, jaga anak?"

itu kamu salahkan diri kamu lah..Dari awal kamu bercinta, kamu takkan tak nampak perangai dia, bole diharap ke tak, bole membantu ke tak? Tapi tidak, kebanyakan kaum perempuan, masa bercinta kemain lagi berjanji nak masak sedap sedap untuk suami, jaga suami..sekarang tau nak komplen, nak suh suami tolong ke hape..
Dah kamu dah kawen, jenis suami kami macam tu, kamu kena redho..itu nasib baik, suami kamu tak tolong, dia duk hadap tivi, kamu nampak dia kat depan mata kamu..kalu dia kat luar, mengulit perempuan lain? macammana?

Sesungguhnya perempuan tidak tau erti syukur..

sibuk nak suruh suami faham isteri...kalau nak suh suami faham isteri, sebagai isteri tu, paham dulu, dimana peranan isteri, apa tanggungjawab isteri..baru la nak persoal laki, walaupun memang tak ada hak langsung nak persoal laki..

Pasal suami yang tak bertanggungjawab, lepas tu tak bagi duit bla bla bla, kamu persoalkan, siap citer kat sini, kenapa? itu jugak suami yang kamu kahwini..kenapa sekarang nak query..??

kalu dah rasa tak puas hati ngan laki, mintak cerailah!!

sherliza said...

anonemos : aku rasa ko nih tak boleh terima pendapat org selain drpd diktator. ko g duduk dlm hutan, kawan dgn binatang.

emosi tak bertempat, nak debate, jgn emosi. sekian terima kasih.

AnonNeMos said...

Lorhai..

Ni tengah berdebat la ni..

Awak memang suka lawan HUKUM ALLAH kan?

Mantot said...

Bang,kau berbunyi mcm kau tgh maki hamun orang.

Anonymous said...

Mcm dlm drama tv scene gaduh laki bini (tp lbh relevan & ilmiah)...hahahah klakar. Mmg the best laa komen2 dlm entry nih, mantap beb...I loike.
Drp,
RYSMHP

ad|nda said...

Saya bersetuju dengan hujah AnonNeMos. Make sense!

Perempuan Melayu said...

kepada Mantot, tak guna samakan isteri2 melayu dengan perempuan2 barat seperti nak buat strip hole dance ni kalau suami2 melayu sendiri tak dapat 'tahan lama' macam lelaki barat gak! bak kata cik JANN JANN JANNAH ckp di atas nuu!

Mantot said...

kalau camtu,takyahlah buat kalau tak nak.

kalau takpun,gi lah carik lelaki barat yang tahan lama tu.buat la semua tu dekat dia...

Anonymous said...

kamon.. korang ni somi istri.. give and take la beb.. tak puas ati cakap la...marahkan isteri/marahkan suami yg tak menbantu, simpan sorang2 sape leh tau? time nak luahkan tu, guna laa cara berhemah... bukan nak tegang2 leher je... tu laa padah kalau marah simpan lama2... jadi camni ler gamok nyer... pastu dah marah2, ko nak beraksi cam pelacur atasan pun tak rela... laki menjauhkan diri ko salahkan laki.. adoi laa... logik laa sket.. cbe laa byk bersabar... ceciter kat laki ko kalau ko tak puas ati... dier tak marah ko punyer la... dier denga baik2 kalau ko cakap bebaik... aaaiiii, time bercinta leh plak cakap bebaik..

Anonymous said...

Perempuan Melayu : Jangan wat alasan la. Ni sekadar idea je. Tak salah mencuba. Mana tau kalau idea menarik ni leh wat laki ko lebih 'tahan lama' ke... kan lebih mantap tu. Ko tak perlukan badan menggiurkan pun kalau nak pole dance. Laki ko, pasti la terima ko seadanya. At least ko ader effort utk wat something yg baru. Tak mau 10thn lagi asik mende sama. Skali skali bagi ada spark tu.. Tak salah kan?

Anonymous said...

aku rasa apa yang anonemus cakap tu betul je. apa apa pun semua kembali pada basic agama. aku tak rasa pun anonemus tu emo. sherliza ni yang emo lebih lebih. sekular agaknya, bila cakap pasal agama je terus melenting. anonemus tu cakap elok2 kot. lainla dia guna perkataan kasar, boleh la kau nak cakap dia emo. sherliza kau nak dekat period ke? HAHAHAHA

AnonNeMos said...

Lupa aku nak cakap, aku adalah seorang PEREMPUAN.

Aku langsung tak emo bila dengar kata kata Dr Rohana.

Dulu dulu, masa memula kawen, aku selalu bertekak ngan laki aku, nak hak sama rata, kalu aku penat, aku nak laki aku tolong, nak suh dia sediakan itu ini bagai..

Tapi bila dah lelama, aku pikir balik. Siapa yang aku marah marah ni, sape yang aku tengking tengking ni, sape yang aku asik rasa tak kena ni...??

LAKI aku sendiri..

Lelaki yang aku nikahi..yang patutnya aku patuh..Lelaki yang menjadi pemimpin dalam hidup aku..
Kalu perintah dia aku tak dapat nak ikut, apa guna aku buat amal ibadah sebab mematuhi suami adalah salah satu perkara utama untuk aku masuk syurga..

Aku pikir lagi, kalu aku buat baik dengan suami aku, suami aku akan buat baik dengan aku jugak..

Tak payah aku nak jerit jerit pasal KESAMAAN hak lelaki dan perempuan..


Kalu nak hailite pasal lelaki tak bertanggung jawab, tak pandai nak bagi duit kat isteri bla bla bla tak sediakan pakaian sexy, kenapa ko takde effort sendiri nak puaskan laki kau?


Bercinta ritu kemain lagi beria ria nak patuh kepada suami la, apa la..

Nak suh orang buat baik ngan kita, kita dulu buat baik ngan orang..lelebih orang itu adalah LAKI kita!!

Sekian

ad|nda said...

ko dah membuka mata aku seluas2 nya AnonNeMos.. oo dosa nyer aku kat laki aku.. asik emo je ngan dier.. asik pk dier je salah.. padahal salah aku lagu bergunung tinggi.. sian dier..

Master Yoda said...

Gua setuju ngan si Anon June 14, 2011 5:34:00 PM GMT+08:00

Memang class gile punye komen....

ejaMaria said...

hahaha...
aku lebih suke baca komen dari baca entry nko la mantot ;p

Mantot said...

hehehe...sampai hati!
terasa aku! (dgn gaya bapok)

sherliza said...

anon : tahniah, aku suka statement akhir...lebih relevant dan berdemokrasi. statement pertama ko tak perlu nak maki hamun bila nak buat org faham point kau...raise ur thots not ur voice. aku faham apa yg kau nak sampaikan...seriously.

aku tak against hukum Allah, sikit pun tak...cuma aku rasa tak adil utk OWC tuh mengatakan yg reason masalah sosial adalah disebabkan wanita tidak taat pada suami, dan untuk mengelakkan suami mencari lain, perlu memberi layanan seks kelas pertama...itu shj.

idea mantot utk cara melayan tuh aku tak against, it creates sparks in marriage.no harm done, its ur husband anyway :)

we can have different views, i still respect yours no matter what :)

Anonymous said...

gila tajuk...!!!
itu refleks spontan aku..

..............
Video Couple Bergaduh Pasal LEGGINGS !

Anonymous said...

"First one must spare one's own force utilizing that of the opponent; and second, one must begin by yielding to the enemy in order to catch him unawares afterwards"

"A superior general will while engaging the enemy first concentrate on drawing out his opponent, as if sucking and inhaling his strength. He will adopt a completely detached attitude, resembling a man closes his eyes in utter indifference"

this strategic art, however translated to;

"The man should defeat the enemy (the lady) in the sexual battle by keeping himself under complete control so as not to emit semen while exciting the lady till she reaches orgasm and sheds her Yin essence which is then absorbed by the man,"

It is from Art of War by Master Sun Tzu.

Cleopatra, in other hand, suggested left over.

And sure, these need powerful self-restraint and meditation. what the heck you can expect from the men then, men now prematurely defeated instead. Even fainted upon very lil seduction.

Women, however, they failed to reach their needs as their men is easily defeated.

Though now with highly distributed porn material, pharmaceutical aids, whatever, ppl still face such prob as they haven't embrace the true art.

Perempuan Melayu said...

Mantot,

you quote :

"kalau camtu,takyahlah buat kalau tak nak.

kalau takpun,gi lah carik lelaki barat yang tahan lama tu.buat la semua tu dekat dia..."

and i say,

kalau camtu,gi lah carik pelacur dan suruh la dia buat semua tu!

tapi kita orang Islam kan. kita mana ada test n error sebelum kahwin.kalau perempuan dah kahwin dgn seseorang lelaki tu, mana lah nak tau dia boleh 'tahan lama' kan, sebab sebelum kahwin, kalau tgk mana2 cite blue rata2 lelaki barat dua tiga kali round pun boleh buat dlm satu masa yang sama. sekali buat lama pulak tu. sama juga dengan lelaki. ingat isteri senakal jamie lee curtis ni sekali dah kahwin, takde pun terlentok-lentok mcm tu.

maksud disini, terima lah hakikat reality pasangan itu seadanya. dalam kahwin pun cakap kahwin lah seseorang itu kerana agama, keturunan, kecantikan..takde pulak kerana sifat nakal@pelacur nya. sama juga dgn lelaki. semua vice versa.

kalau once dah kahwin, we always think it's for eternity. tapi kalau benda-benda mcm ni dah jadi issue, that's why cerai berai ni dah jadi benda kecik dalam dunia.

bottom line, dont expect too much from our partner, if you cant give as much as you expected from them.

:-)

budakkelate said...

@Aida:
Time bercinta pegang-pegang tangan semuo tu sebab godaan syaitan. Lepas kawin pegang tangan dah jadik orang kelate kata "xdok rha" or bahasa kebangsaannya "kurang seronok" pasal syaitan jugak goda nak suami isteri pecah belah cerai berai. Lagi-lagi kalau ada anak, kan? Itu memang keje syaitan. So keje kita mengatasi syaitan berdasarkan apa yang Allah dan Nabi ajarkan.

Isteri disaran supaya melayan suami seperti pelacur kelas pertama hanyalah untuk kita berfikir diluar kerangka minda. Harus juga diingat helah Barat untuk memesongkan pemikiran msrkt Muslim (berkait dengan syaitan yang saya maksudkan td).

Mohon dijauhkan oleh Allah dari pemikiran dan pemahaman yang menjurus kepada kebinasaan.

haruko said...

i am agreed with you mantot. eventho nampak bias. memang most of women tak dapat terima kenyataan ni, tapi itu lah yang kita kena hadapi. lelaki senang je nak tackle, blaja masak, pandai urus rumah tangga, atas katil mesti power. nak taknak kene la belajar. based on my experiences, hsbnd share apa yang dia nak n apa yang saya nak pada husband about our sexual life b4 tidur, n benda2 ni mmg berkesan.. if sy xtau, just google je, semua tu atas kehendak kita nak layan suami macam mana.. yeah, n i totally agreed for some of ur statement dt suami lebih suka istri berfikiran nakal. hihi.. 100% agreed

nowa said...

cmana plak kalo bini yang ganas tapi laki dia cam tunggul?

nak baca plak artikel pasai gigolo kelas pertama. bole bagi kat laki sekalian.

milo boyd said...

aku yakin kemarahan orang bukan bab kewujudan club tuh. cuma pasal statement yang dikeluarkan oleh dr. rohaya yang menimbulkan controversy.

siapa isteri di mata suami? aku yakin ko sendiri tak menyamakan wife ko sama dengan pelacur kan? dan aku rasa tade mana2 perempuan mahu disamakan seperti pelacur.

kemudianya statement yang dikeluarkan oleh beliau adalah terlampau surface tanpa mengkaji keperluan2(fizikal dan mental) dalam sex tuh sendiri. belum cerita hal komunikasi lagi. terlampau banyak faktor yang mempengaruhi keadaan. ini membuatkan statement beliau kelihatan seperti wanita cuma sekadar sex object dan lelaki pula adalah haiwan horny semata2.

u know sex is more just than sex, its the highest appreciation dari lelaki kepada wanita, dan dari wanita kepada lelaki (secara halal obviously).

noti2 ngan hubby tuh dah kompem best(aku sedang berfantasi sbb lom ade hubby) dan akur dengan suami tuh dah kompem wajib. no doubt about it..but please tackle this matter in more Islamic and intellectual way. aku yakin tade sape nak bising.

milo boyd said...

apekata tukar 'pelacur' tuh kepada 'pornstar'. at least it sounds like a star. HAHAHAHA *larik*

Anonymous said...

mantot, isteri kau layan kau cam pelacur kelas pertama jugak ke?

Anonymous said...

Aku dah beli lingerie kat isteri aku, tapi dah 2 tahun kawin tak sampai 5 kali dia pakai. Tu macam mana pulak. Aku dah mintak dia tak nak. Kata malas. Mintak buat pose lain2 dia kata tak larat. Dia masak jer kat aku time weekend. Anak aku jaga. Tukar lampin bagi susu semua aku buat. Kalau kerja tanya banyak kerja ker tak. Jawab tak, dok main internet jer. Letih gila. Aku yang berjemur pun tak letih macam tu.

Anonymous said...

Part hempuk telefon nak kena buat jugak ker? Kesian pulak dekat hubby.

fara said...

dalam enty ko y lain bkn main ko komen mengenai islam dgn adat..adat ni menyusahkan org islam..tp dalam islam tidak menidakkn adat..sbb itu trjadi kerana peredaran zaman..
tp part 'pelacur'kelas atasan ni. ko xnk kaitkan dgn islam pulak yer..steps y ko tunjukkn 2 utk pengetahuan ko,dilarang di dalam islam..dalami ilmu islam 2 dulu..bru brkata2..islam meyuruh melakukan persetubuhan dgn rasa hormat pada pasangn..bkn dgn brtindak liar,ganas..smpi pkai gari segala..kenapa nk ikut budaya barat..smpi ajarn islam itu di ketepikn semata2 inginkn kepuasan..kalu xpuas dan xdpt mcm y di ingin kn??cari jugk pompuan lain kn..so sama je kalu si isteri buat tp si suami xpuas..cari lain jugak..pucuk pangkal die, brgantung pada niat 2..mula kn dgn bismillah supaya persetubuhan tu x di ganggu oleh syaitan..'pelacur' tu kita dh tau bermaksud perempuan murahan..y ditiduri tanpa ikatan..tapi isteri..dh ada ikatan dgn akad y sah..ptt di beri penghargaan y selayak yer..bkn seperti pelacur..walaupun kelas atasan..

Anonymous said...

totally agree with Fara. Bab sex, terus letak ke tepi nilai2 Islam. Dasar LELAKI GATAL!

Anonymous said...

Ini semua kerja syaitan. Masa belum kawin dia hasut suruh pegang tgn n bercium, kalau lemah iman kita terpedaya, masa dh kawin dia hasut membenci pasangan kita dan cuba menghilangkan rasa ghairah pada pasangan kita, menyalahkan perangai masing2, meletakkan ego, tak taat, benci pasangan dan macam2 lg. Nabi dh bgtau jgn terpedaya dgn hasutan syaitan, so berhati2 n pk dulu sebelum komen n pertingkatkan iman kamu.

lynnejay said...

lynnejay

yg penting pucuk pangkal dari hati..kalu kita sayangkan suami kita, kita x kan malu untuk menyentuh dia..walau dimanepon..bukan untuk mennunjuk, tp ikhlas dan jujur dgn pasangan kita..biar dia tw kita sayangkan dia..untuk aksi ranjang, kedua-duanya perlu ada toleransi, saling memahami, hari ni si isteri mulakan aksi, esok si suami pula..kalu ada rasa ketidak puasan, bawa berbincang,mesti lg romantik taw..!!!

Anonymous said...

Fara islam beku la ko ni....ada ke camtu pun ganaz......ish2 akk ni dh kawin 20 taun sntiasa suka buatbenda2 baru adoiiii jgn lh skma sgt...yg HARAM masukkan zakar kat dubur je nk buat apa asalselain tu kalau suami suka itu lah namanya ibadah.sbb mggembirakn inchik suami.bebudk muda skarg ni ilmunya pelik2 tu yg manisnya kejap je

puteri yasar said...

Jom pikat suami dengan jus harum malam! Sangat2 berkesan ! Ketat macam anak dara dulu!

HARUM MALAM : MENGEMBALIKAN NIKMAT KEBAHAGIAAN WANITA SEJATI

Psssstt..
Mahu ketat, melekat, nikmat ibarat malam pertama?
Mahu harum mewangi sepanjang masa?
Mahu jadi permaisuri di hati suami sampai bila2?
Mahu kembalikan kebahagian rumahtangga?
HARUM MALAM.. RAHSIA NYA..
 
HARUM MALAM suppliment tambahan khusus buat wanita, untuk kekal sihat bertenaga dan merawat masalah dalaman seperti keputihan, gatal2 vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan membasmi bau badan yang tidak disenangi. Boleh diamalkan setiap hari termasuk ketika period, dalam pantang dan menyusui
bayi. Ia bukan sahaja untuk mereka yang sudah berkahwin tetapi anak dara juga boleh mengamalkannya tanpa was-was!
 
KEISTIMEWAAN HARUM MALAM :
 
- Meningkatkan keinginan serta mempercepatkan ransangan seksual
- Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
- Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
- Membantu membunuh bakteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kencing tak lawas
- Meningkatkan sistem daya tahan tubuh serta menstabilkan hormon
- Mengurangkan tekanan dan stress
- Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan

 KANDUNGAN UTAMA HARUM MALAM :
 -Extrak ros
-Extrak sireh
-Buah tin
-kismis
-madu
-goji
-limau purut
-strawberry
-pueraria mifrica
-kayu serapat
-buah delima
-manjakani
-pueraria lobata
-senna
 
CARA PENGAMBILAN :

 -Minum 1 sudu besar 2 kali sehari (pagi dan malam)
**Wanita Mengandung Dilarang
 
BERMINAT MENCUBA?
JOM ORDER SEKARANG..
 
HARGA KAMI :
1 BOTOL = RM40(S), RM45(S/S)
3 BOTOL = RM100(S), RM110(S/S)
250ML / botol
- harga termasuk kos pos laju -
0185790420

Anonymous said...

kau tu bangang . bdoh la . xperlu gune prkataan PELACUR. ISLAM is very beuatiful. remember

Anonymous said...

entry ni sy bc pd 2014..sume org ade pndgn memasing. tp pd sy sy salute kt mantot sbb gunakan ayat 'perasa' pd istri kt lua sne cth mcm pelacur kls atasan.

tak dinafikan seks tu kprluan tsgt pntg dlm pkwhnan. punca llaki makan lua slh satunya sbb nak capai kpuasan seks yg max n dptkn belaian ats katil yg smpurna dr sorg pmpuan yg mgkin dia tak prnah dpt dr sorg istri.

cuba klu istri dia tu mlgkapi hsbnd dr segala segi, cth: klu kt dapur mcm sorg cef, klu bgaya bmekap mcm sorg artis, klu brilmu mcm sorg intelektual, klu brakhlak mcm sorg muslimah, tp klu ats katil cm sorg pornstar & pelacur kls atasan, hsbnd akn rs diri dilngkapi n mgkin bnde ni dpt kurangkn risiko pmcraian yg blaku kt malaysia or dpt kurangkn risiko kcurangn dlm pkhwinan.

sy pn sbg pmpuan dan istri, sy tak kata sy smpurna tp sy pn blaja cmne nak serve suami sbaik yg mgkin dr segala segi. tak salah pn kalau lps kwen lg dpt pahala klu buat suami bhgia.

sbg pmpuan, cuba cri altrnatif utk pnjagaan diri sdri, cth kt tmpt pubik tu trimla buat brazilian wax ke, bg bulu trim cecantik buat shape or bg licin, klu longgar makan2 la jamu bg ketat, n makan smthg2 bg wangi kt bwh tu.

klu yg area glap kt situ rerajin la buat pakai cream cth beli la melanox kt frmask sapu bg cerah, then blaja la mekap cecantik cmne nak nmpk cntik bila bmekap mcm artis, makan la collagen ke ape2 utk kulit nmpk anjal n cntik, rmbut buat la kt salon bg fesyen so tade la hsbnd bosan je tgk rmbut cotet je ikat..
pls be open minded n amek yg positif jek dlm sgala hal... smoga anda mgcapi kbhgiaan dlm pkwhinan... ;)

-afreeda

Anonymous said...

secara x lgsung gua dpt tau psl layanan p*****r cmne..hahah..kdg2 laki ni lebih..dlm Islam ade cara2 berjima' tp disebabkn pngaruh2 luar..dorg pn demand nk cmtu jgk..ble bosan..cri mkn lua..ssah kn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...